Dafne Schippers pakt brons op EK Atletiek | De Utrechtse Internet Courant Dafne Schippers pakt brons op EK Atletiek | De Utrechtse Internet Courant

Dafne Schippers pakt brons op EK Atletiek

Dafne Schippers pakt brons op EK Atletiek
Archieffoto Dafne Schippers
De in Utrecht geboren atlete Dafne Schippers heeft brons gehaald op de EK Atletiek in Berlijn. Met een tijd van 10,99 verloor ze haar titel op de 100 meter.

De in Utrecht geboren atlete Dafne Schippers heeft brons gehaald op de EK Atletiek in Berlijn. Met een tijd van 10,99 verloor ze haar titel op de 100 meter.

Schipper was de afgelopen jaren twee keer op rij de snelste in Europa op de honderd meter sprint. Dinsdag moest ze haar titel inleveren aan de Britse Dina Asher-Smith. Met een tijd van 10,85 won ze goud. De Duitse Gina Lückenkemper won zilver met een tijd van 10,98.

De Utrechtse atlete rende met 10,99 haar snelste tijd van het jaar. Tegen een verslaggever van de NOS zei ze: “Een medaille is een medaille, dus ik ben blij.”

 

 

5 Reacties

Reageren
  1. Herman

    eendagsvieg, maakt meteen duidelijk dat je pas een brug moet vernoemen na een lange sportcarrière.

  2. w

    idd Herman, maak er maar de Wesley Sneijderbrug van gemeente Utrecht 😉

  3. Zonnetje

    Huh? Eendagsvlieg? Twee keer goud en nu brons op de 100 meter! Superknap! Moeten we dan bruggen gaan vernoemen naam mensen die per dag 5 zure berichten posten? Wat is jullie grootste prestatie? Het gras maaien én glas inleveren op één dag? Dan start ik graag de petitie voor de Hermanbrug.

  4. Herman

    @Zonnetje, er zijn vele Utrechtse sporthelden die gedurende lange tijd veel grotere prestaties hebben verricht dan Daphne tot nu toe.
    Wacht dacht je van Wesley Sneijder en Willem van Hanegem, Deze beide mogen het met niets doen.
    De allergrootste Utrechtse sporthekdcis Anton Geeesink, Deze Olympische kampioen mag het met een achterafstraatje doen
    Als Daphne over 10 jaar stopt zonder ooit op doping te zijn betrapt en Olympisch goud heeft gewonnen dan is ze wellicht een brug waard.

  5. Johannes

    Eens met Herman. Daphne is een buitengewoon getalenteerd en gedreven sportvrouw. Maar met alle respect, de top van de Olympus heeft ze (nog?) niet gehaald. En dan is het toch wel heel bizar om direct na het behalen van een wereldtitel, hoe knap ook, een brug naar haar te vernoemen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).