Dafne Schippers pakt zilver: “Dit is verschrikkelijk” | De Utrechtse Internet Courant Dafne Schippers pakt zilver: “Dit is verschrikkelijk” | De Utrechtse Internet Courant

Dafne Schippers pakt zilver: “Dit is verschrikkelijk”

Dafne Schippers pakt zilver: “Dit is verschrikkelijk”
Dafne Schippers keek in het interview na de race verslaggever Jeroen Stekelenburg van de NOS niet of nauwelijks aan. Beeld: NOS
Dafne Schippers was kwaad na afloop van de 200 meter sprint afgelopen nacht in Rio. De Utrechtse atlete kon na de 100 meter ook op de 200 niet aan haar eigen hoge verwachtingen voldoen en werd tweede achter Elaine Thompson. 

Dafne Schippers was kwaad na afloop van de 200 meter sprint afgelopen nacht in Rio. De Utrechtse atlete kon na de 100 meter ook op de 200 niet aan haar eigen hoge verwachtingen voldoen en werd tweede achter Elaine Thompson. 

Ondanks de knappe prestatie was Schippers niet te genieten voor de camera van de NOS na de finish. “Dit is verschrikkelijk. Ik kan hier niet van genieten. Ik kwam om te winnen. Ik voelde me super goed, ik weet het gewoon even niet. Ik ging stuk en kon niet meer door. Dat kan gebeuren”, vatte de Utrechtse haar race samen kort nadat ze haar spikes voor het oog van de wereld naar de grond smeet.

Schippers kon op deze Olympische Spelen in de voetsporen treden van andere illustere Utrechtse Olympiërs als Anton Geesink en Jochem Uytdehaage. Toch is de zilveren medaille historisch te nomen. Het is de eerste atletiekmedaille voor Nederland sinds het goud van Ellen van Langen in 1992.

Schippers komt deze week ook nog in actie op de 4×100 meter estafette.

17 Reacties

Reageren
 1. Henk

  Helaas toont ze zich als een slechte verliezer. Zilver is toch ook een superprestatie?

  Groeten, Henk.

 2. Petra

  Inderdaad, slechte… “verliezer”. Term klopt niet helemaal want zilver moet je ook winnen. Kan een voorbeeld nemen aan Epke Zonderland: Vallen, knock-out, meteen weten dat hij geen enkele kans meer maakt op een medaille en toch zijn oefening prima afmaken.

 3. Gregor

  Tsja, nu zitten we met een fietsbrug die vernoemd is naar een slechte verliezer.

 4. JF

  Ja, Epke is de sportman van het jaar!

 5. Patrick

  Ja hoor… de eerste reactie gelijk van de azijnzeikers… Tegenwoordig toch de meerderheid van de Nederlanders. Wees gewoon trots en laat iemand diens emoties even uiten.

  Vind je het gek dat ze zo reageert, 10 sec. na de finish krijg je een microfoon onder je neus gedrukt. Wat is jou eerste reactie op zo’n moment?
  Tuurlijk is zilver een geweldige prestatie, maar op de moment supreme, een tiende naast goud zitten baal je wel eerst als je dat misloopt.

 6. Mikel

  Gelul. Ze is gewoon een slechte verliezer. En niet meer dat lieve aardige meisje. Ze reageerde als een bitch. Punt uit.
  Dat is gewoon geen professioneel gedrag naar de media en het volk toe.
  Volgende week houdt ze weer haar hand op voor de bijdrage van de noc-nsf he!
  En ook lekker collegiaal naar haar mede loopsters toe dat ze nu ineens niet start op de 4×100 meter met een vage reden.
  Nee geen sportvrouw van het jaar.

 7. Rob H.

  Manmanman, wat een triestigheid in de reacties hier weer. Ik hoop dat u dat ook denkt als de trein een paar minuten te laat is (de machinist heeft zijn best gedaan), of als de operatie toch niet helemaal geslaagd heeft (jammer dokter, dat rechterbeen gebruikte ik toch niet zo veel. Maar u heeft uw best gedaan).

  Hier is iemand die alles uit haar carrière probeert te halen, maar daar (nog) niet in slaagt, helaas. En daar baalt ze terecht van. Ze is de ware topsporter (en dat zijn geen lieve aardige meisjes (dat maakt u er in uw hoofd van Mikel). Juist uit dit balen, haalt ze de motivatie om 4 jaar door te gaan en dan wel goud te halen.

  Respect Dafne, niks dan respect. En succes op de estafette.

 8. herman

  Dus nu zit de stad tot in lengte van dagen opgescheept met een brug die vernoemd is naar een eendagsvlieg die per ongeluk wereldkampioen werd op een gedevalueerd WK en slechts zilver won op de OS?

  Een echte Olympisch kampioen als Anton Geesink moet het doen met een straatje achteraf….

 9. Joris

  Tuurlijk reageert ze zoals ze reageert! Ze heeft keihard gewerkt om op dit geweldige niveau te geraken. Als het dan om wat voor reden niet lukt, heeft ze alle recht om daar pissig over te zijn. Tom Dumoulin reageerde op dezelfde manier, maar daar hoor je dan niemand over, slechts begrip en terecht. Maar dat begrip verdient Dafne net zo goed.
  Stelletje zeikers.

 10. Objectivist

  Prachtige reactie van Schippers zeg! Die eerlijkheid. Die puurheid. Die wil. Kippenvel! Daar staat een ware winnaar. Een echte kampioen, al is ze dit keer net geen kampioen geworden. Daar zie je de reden waarom deze prachtvrouw aan de absolute wereldtop staat, ver verheven boven de rest: de ijzeren wil om beter dan de rest te zijn, met minder geen enkel genoegen te nemen en er zelfs compleet ziek van te zijn als je verslagen bent. Op zeker. Die wint hem de volgende keer gegarandeerd!

  Hadden we er maar meer in Nederland met die mentaliteit! Werkelijk heerlijk.

 11. Marvasaiel

  Ach, de reacties als de mooie vrouw niet helemaal beantwoordt aan de verwachtingen. Ze blijkt ook pittig en kortaf te kunnen zijn, dat is schrikken. Ze voldoet niet aan het verwachtingspatroon van een mooie vrouw en hup, plotseling is ze een bitch.

  Vergeet niet dat dat slecht-tegen-verlies-kunnen, een van de belangrijkste redenen is dat ze zover komt. Als een tweede plek ook prima is, waarom dan vechten voor je overwinningen? En een direct gevecht als een 100m of 200m is heel wat anders dan een oefeningen die je na elkaar uitvoert.
  Bovendien lag op niemand zoveel druk al op Dafne, door sponsor en door media. Ook op Epke niet, die al enigszins geëxcuseerd was door een slecht seizoen. Bovendien heeft hij die gouden medaille al op zak.

  Maar het belangrijkste: (mooie lieve) vrouwen reageren soms niet zoals van ze wordt verwacht. Wen er maar aan!

 12. Erik

  Ik heb ‘t af en toe te doen met de nieuwe sportvelden. Al 30 jaar wachten we op de nieuwe Zoetemelk en hijsen we een nieuw jong wielertalent op het schild. En die mag er meteen afdonderen als deze ook weer de Tour niet wint.

  Daphne is amper anderhalf jaar geleden overgestapt van meerkamp naar sprint. Ze doet dingen die geen enkele Nederlandse (wat zeg ik?: Europeaan) de afgelopen halve eeuw gedaan heeft. Ze wordt al op een voetstuk geplaatst terwijl haar grootste prestaties nog moeten komen. Ze krijgt al een brug, een zeehond en wat al niet meer naar haar vernoemd.

  Ze is pas 24, en ze smijt met haar schoenen. Misschien wel uit frustratie omdat ze al die mensen heeft moeten teleurstellen.

  En de bankhangende ‘supporters’ mogen vervolgens hun gal spuwen.

  Als azijnzeiken een olympische discipline zou worden, haalt Nederland zeker goud, zilver en brons!

 13. Jan

  Daphne heeft een vriend, dat kost ook energie ………………….

 14. John

  @ Erik

  Prima post. Niet te geloven dat die reaguurders haar een slecht verliezer noemen. Een echte topsporter is een winnaar en neemt alleen genoegen met het allerhoogste. Prima!

  En dan die brug. Natuurlijk te gek voor woorden om bij het eerste het beste succes een brug naar je vernoemd te krijgen. Terwijl het beste inderdaad nog moet komen. Een dergelijk eerbetoon past bij het einde van een carriere. Oevreprijs zeg maar.

  Dafne: geweldig wat je gepresteerd hebt. Ontzettend balen dat je je prestaties van vorig jaar niet hebt kunnen evenaren of verbeteren. Maar met jouw talent zal je er over vier jaar weer staan.

 15. Anton

  Dafne van harte proficiat met het zilver. Jammer dat je er niet erg blij mee bent in ieder geval had ik je heftige reactie niet verwacht ook al kan ik je teleurstelling wel begrijpen. Veel succes in de nabije toekomst.

 16. Papa Ratsie

  Herman, misschien zou je eens kunnen leren om de naam van je ‘echte kampioen’ correct te schrijven voor je reageert 😉

 17. herman

  @Papa Ratsie, je doet je naam eer aan, past prima in de huidige tijdsgeest. Met een diepgang van 0 commentaar geven op randzaken en het echte verhaal niet eens kunnen of willen zien.

  Ook heel 2015 na wat geschreeuw van een enkeling een brug vernoemen naar een prijswinnaar zonder historie of bewezen dopingvrij sporten op iets langere termijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).