Dassenburcht doet verbreding A27 niet de das om | De Utrechtse Internet Courant Dassenburcht doet verbreding A27 niet de das om | De Utrechtse Internet Courant

Dassenburcht doet verbreding A27 niet de das om

Dassenburcht doet verbreding A27 niet de das om
Een das in het natuurgebied bij Amerlisweerd
De gevonden dassenburcht gaat de verbreding van de A27 niet in de weg zitten. Tegenstanders van de verbreding hoopten hierop aangezien de das een beschermde diersoort is. 

De gevonden dassenburcht gaat de verbreding van de A27 niet in de weg zitten. Tegenstanders van de verbreding hoopten hierop aangezien de das een beschermde diersoort is. 

Via RTV Utrecht laten Rijkswaterstaat en de stichting Das & Boom weten dat een dergelijke burcht geen reden is om de verbreding te afgelasten. De vondst van de dassen kan hoogstens wat vertraging opleveren.

Volgens de experts is een dassenburcht goed te verplaatsen.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
  1. Scherpschutter

    Het zou ook wel wat zijn geweest ook… Stel je voor dat de Romeinen Trajectum niet gesticht zouden hebben vanwege -pakweg- een ganzennest…Alleen irrationele tribale stammen stellen de belangen van wat diertjes boven de belangen van de mens. Liefhebbers van dergelijk mysticisme kunnen wellicht beter naar India emigreren. Kun je de hele dag ‘genieten’ van bijvoorbeeld koeien die niet verplaatst mogen worden, al blokkeren ze de drukste weg van de stad.

    Subiet uitgraven die beesten en heel snel starten met bouw! Leve de vooruitgang!

  2. Frits

    Die das ziet het ecoduct vast graag komen.

  3. Een beetje kritisch maar

    Rijkswaterstaat praat hier nogal ongefundeerde poep, alleen maar om een nutteloos, want gaat de fileproblemen niet oplossen, VVD plannetje doorgang te laten vinden.

    Dassenpopulaties en burchten kan je dus helemaal NIET zomaar ineens verplaatsen. Het wordt tijd dat echte experts zich maar eens met dit stikende zaakje ( o nee, dat zijn stinkdieren) gaan bemoeien.

    Het moet ook allemaal zo snel, snel, snel met die verbreding. Alleen maar, om te voorkomen dat een volgende regering en een volgende minister, die uiteraard zich gaan verdiepen in lopende projecten en daarbij behorende cijfers, tot de conclusie komen dat de verbreding van de A27 op de beoogde plek een vrij nutteloze investering is.

  4. BdV

    @Scherpschutter: heel wat irrationele tribale stammen stellen de belangen van zichzelf toch juist vele malen boven de belangen van alle diertjes op de wereld?

  5. Maarten de Jong

    Leve de de vooruitgang!. Dat riepen ze in de jaren zestig met misschien wel meer enthousiasme dan Scherpschutter en wat bracht het: Een gedempte Singel waarbij het belangrijkste Jugendstil gebouw van Nederland moest wijken voor betonkolossen. Fantastisch de voorruitgang, hulde. We zitten nu al meer dan tien jaar in een bouwput, de Singel blijkt toch wel ok en heel veel mensen betreuren de sloop van de Utrecht. De voorruitgang wordt in bovenstaand geval deels teniet gedaan. Gerede kans dat men over twintig jaar, wanneer alles gestroomlijnd en zonder bestuurder rijdt, het slagveld overziet en denkt: WTF, zijn we er met het oog op het voorruitgangsdenken toch weer ingetuind.

  6. Toine Goossens

    Geen verrassing die verhuizing. De kennis in Nederland over de bescherming van dassen staat op een zeer hoog niveau. Juist daardoor stijgt het aantal dassen bijzonder snel. Overigens is het weer zeer opmerkelijk dat de natuur zich niets van groene of rode contouren aantrekt. In sommige woonwijken in Nederland is het al normaal dat er een roedel reeën of damherten over straat lopen.

    Juist die flexibiliteit van de natuur stelt de emotionele reacties van natuurfundamentalisten in een schril daglicht.
    Dassen zijn zo succesvol dat in Limburg al wordt nagedacht over het reguleren van een maximum aantal, door afschot. Dat is frappant, daar worden namelijk jaarlijks al bijna 300 dassen doodgereden, zo veel zijn het er al.

  7. Katja

    Alleen maar verbreding vanwege het feit dat er twee maal per dag wat auto’s stil zouden staan ? Kijk eens op een willekeurig tijdstip buiten de gebruikelijke spitsuren. Rijdt gewoon door. Binnenkort wordt er een spandoek opgehangen met de tekst “Schulz, waar zijn die files nou ?”

  8. Das Boot

    Das niet mis

  9. NN

    @ Toine Goosens

    U klinkt blij, omdat er dassen worden doodgereden?

    Zegt genoeg over u.

    300 vind ik trouwens een schrikbarend laag aantal, zeker gelet op het best wel grote gebied dat Limburg is.

    Dat afschieten gebeurd alleen, omdat sommige mensen er last van hebben/ omdat wij zondig van alles willen op plekken waar de natuur zo haar eigen gedachtes over heeft.

    Dan iets over die zogenaamde filedruk in en nabij Utrecht:

    De meesten lopen te zeiken over wat langzaamrijdend verkeer voor de duur van 25-45 minuten in de spits, meestal veroorzaakt door verkeerslichten die ergens, met een reden staan: welkom in de stad.

    Opstoppingen zijn een rechtsreeks gevolg van de auto als vervoermiddel en te veel mensen die op hetzelfde moment dezelfde gedachte hebben.

    In werkelijk iedere grote stad ter wereld zijn de problemen het 100-(-1000-)voudige van de kleine opstoppinkjes in Utrecht. Utrecht wil toch een grote stad zijn en jullie willen daar toch wonen? Deal with it.

  10. monique

    ik ben voor de fam. Das. Leuker om te zien etc. dan al die stinkauto’s!

  11. WvR

    @Een beetje kritisch maar: Das & Boom, een stichting die zich volgens website al 30 jaar inzet voor dassen, denkt daar blijkbaar anders over. De informatie op de website komt op mij poep-technisch gesproken meer gefundeerd over dan jouw losse flodder “…Dassenpopulaties en burchten kan je dus helemaal NIET zomaar ineens verplaatsen”.

  12. JdV

    Dassen zijn, mits goed bereid en voorzien van een lekker sausje, ook prima hamburgervlees. Met zoveel hippe burgerbars in Utrecht zal er toch vast wel eentje een dassenburger op het menu willen zetten

  13. Erwin K

    Katja en NN, aparte redenatie. Auto’s die stilstaan zijn oneindig meer vervuilend dan auto’s die doorrijden. Of geldt nu het milieu argument ineens niet meer?

    Maar om jullie gedachtelijn door te trekken, we hoeven dus ook niet meer of langere treinen in de spits in te zetten? De reiziger in de spits moet gewoon maar 25-45min wachten op de volgende trein waar misschien wel een plekje is? Onder het motto welkom in de stad, deal with it?

    Kunnen we gelijk de Uithoflijn schrappen ook. Katja, maak je alvast een spandoek? “Lot, waar zijn die tramreizigers nou?”

  14. NN

    @ Erwin K

    Hilarisch, wat ben jij een in je eigen gedachte vastzittend mannetje

    En om in je gedachtelijn te blijven. Ja, reizigers die in de trein in de spits reizen moeten het idd maar accepteren dat ze soms 30 minuten- 45 minuten moeten staan ja. En die moeten het idd maar accepteren dat ze soms een vertraging van 15 minuten of met een uitvallende trein te kampen hebben. Daar hebben ze idd maar mee te dealen. Die automobilisten zitten tenminste nog. Het is gewoon gezeik van en om niks.

    Opstoppingen op bijvoorbeeld de Waterlinieweg worden overigens veroorzaakt door verkeerslichten aan de kant van de snelweg en bij de Berenkuil, en bij de afrit Lunetten, en die staan er nu net om het verkeer te reguleren. Beperkt stilstaan hoort er idd dus gewoon bij. In andere steden ter wereld sta je langer, meer en vaker stil dan in Utrecht. Accepteer gewoon dat bepaalde zaken bij het leven in een stad horen.

    Er is nauwelijks verschil waar te nemen tussen stilstaande en rijdende auto’s. Stilstaande auto’s lijken, door motormanagement systemen, zelfs iets schoner te zijn, aangezien er op moment van stilstaan minder verbranding optreed, overigens.

    En waarom zou in volgens jouw gedachtekronkel de Uithoflijn geschrapt moeten worden? Dat slaat toch als een tang op een varken? Hij moet zelfs ook in het weekend gaan rijden, zodat de giga parkeergarage op de Uithof als prima P en R voor de stad kan gaan fungeren. Dan hoeven er ook minder auto’s door die stad heen.

  15. Toine Goossens

    @NN,

    U kunt gewoon onder eigen naam reageren als u mij weg wilt zetten. U bent toch niet bang voor mij?

    En ja, ik ben zeer optimistisch over de kracht van de natuur. Ik was de vorige week in een wijk in Oostvoorne. Op alle bomen in de lanen groeit korstmos. Kom ook eens in Tuindorp kijken, ook daar, bij u om de hoek, groeit mos dat al in geen jaren meer gezien is.

  16. Barend

    Hey. Daar hebben we kritisch maar weer eens onder een ander synoniem, nietwaar, NN. Even rammelend betoog met elke keer dezelfde taal- en schrijffouten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).