Datum start Vuelta in Utrecht bekend | De Utrechtse Internet Courant Datum start Vuelta in Utrecht bekend | De Utrechtse Internet Courant

Datum start Vuelta in Utrecht bekend

Datum start Vuelta in Utrecht bekend
In 2015 ging de Tour de France van start in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek
De Vuelta gaat op vrijdag 14 augustus van start in Utrecht. Dat heeft de organisator vandaag bekendgemaakt. De Spaanse wielerronde is op 14, 15 en 16 augustus in Nederland.

De Vuelta gaat op vrijdag 14 augustus van start in Utrecht. Dat heeft de organisator vandaag bekendgemaakt. De Spaanse wielerronde is op 14, 15 en 16 augustus in Nederland.

De ploegenpresentatie is op donderdag 13 augustus in Utrecht. Burgemeester Jan van Zanen vertelt: “Het is fijn dat de datum nu bekend is waarop de Vuelta van start gaat. Samen met alle inwoners en bezoekers van Utrecht en Noord-Brabant gaan we in 2020 een mooie zomer tegemoet.”

Het parcours voor de start van de Spaanse wielerronde Vuelta in 2020 in Utrecht was al bekend. De ploegentijdrit start op het Jaarbeursplein, gaat onder meer over de Catharijne- en Maliesingel richting Overvecht en keert terug via Leidsche Rijn naar het Jaarbeursplein.

De ploegenpresentatie, de start met een ploegentijdrit en de finish van de tweede etappe zijn in Utrecht. De tweede etappe start in ’s-Hertogenbosch en komt aan in Utrecht op het Utrecht Science Park. De derde etappe trekt door Noord-Brabant en heeft Breda als start- en finishplaats.

Wielerstad

De Vuelta wordt mogelijk gemaakt door de vijf overheden. Voor de start is uiteraard financiering nodig. De overheden betalen zo’n 6,4 miljoen euro, maar ook vanuit het bedrijfsleven is 6 miljoen euro nodig. Daar is nu zo’n 5,1 miljoen euro van opgehaald.

Na een etappe van de Giro d‘Italia in 2010 en de start van de Tour de France in 2015 is dit de derde grote wielerwedstrijd die naar Utrecht komt. De Spaanse ronde duurt drie weken.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Jelle

  Hetgeen Utrecht officieus wielerhoofdstad van de wereld maakt: geen enkele stad was startplaats van Giro, Tour én Vuelta. Trots!

 2. Massegast

  Nou, dan hebben we in 2020 de 3 grote Europese Rondes gehad. Utrecht is opgestoten in de vaart der volkeren. Hoogste tijd om aandacht aan het eigen huis te gaan besteden. Daar heeft de doorsnee burger meer aan. De tijd van de Utrecht promotie kan worden afgesloten, anders eindigen we als de Amsterdamse binnenstad. Ga daar maar eens kijken. Je schrikt je kapot.

 3. Koel Hoofd

  Worden we dan weer opgesloten?
  Was met de Tour start ‘pas amusé’

 4. Neko

  De start van de Giro in 2010 was in Amsterdam he Jelle.

 5. Wim

  Het zal wel regenen. En waaien. Onweer is ook waarschijnlijk.
  Het toursprookje laat zich niet herhalen.

 6. Piet

  Leuk een feessie, daar gaat de zomervakantie op aangepast worden. Hier wil ik bij zijn.

 7. Jelle

  @Neko: je hebt gelijk ook. Hij finishte alleen hier, op dag twee. Nou ja, dan weten we welke er nog ontbreekt. Leuk voor, pak hem beet 2027.

 8. Coenraad V

  Misschien kunnen we de Ronde van Ijsland, en de Ronde van Siberië ook in Utrecht laten starten.

 9. Tinus

  In augustus??? is dit niet een maand te vroeg? normaliter vangt de Vuelta pas in september aan?

 10. Bertje 030

  Aan alle azijnzeikers:
  Dan weet je wanneer je vakantie moet boeken in 2020, blijven de echte fans en liefhebbers over, gezellig.
  Nog een tip; schrijf je als liefhebber/fan in als vrijwilliger, heb ik bij de Tour ook gedaan, een geweldige belevenis.
  Forza 030!

 11. Cor

  @Tinus: nee, vrijwel altijd in de tweede helft van augustus. Vaak zitten de sleutel(berg)etappes wel in de tweede en derde week van de ronde, waardoor het meest interessante deel wel vaak september bestrijkt.

 12. Massegast

  @Bertje030. Kunnen die Vuelta en de Parade niet samenvallen!? Want vanwege de Parade ben ik al noodgedwongen op vakantie. En 2x op vakantie kan bruin niet trekken. Dan moet ik gesubsidieerd worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).