De strijd om plaats vier ligt nog open | De Utrechtse Internet Courant De strijd om plaats vier ligt nog open | De Utrechtse Internet Courant

De strijd om plaats vier ligt nog open

De strijd om plaats vier ligt nog open
We rekenden op een spetterend FC Utrecht tegen Vitesse, na de wanvertoning in Den Haag. Net als de ruim 22.000 toeschouwers. Gelukkig was Letschert daar waar hij hoort.

We rekenden op een spetterend FC Utrecht tegen Vitesse, na de wanvertoning in Den Haag. Net als de ruim 22.000 toeschouwers. Gelukkig was Letschert daar waar hij hoort.

Een overwinning zou Utrecht op drie punten brengen van de gewenste vierde plek op de ranglijst. Advocaat had diverse wijzigingen aangebracht in zijn basiself en het beloofde veel goeds. FC Utrecht probeerde er het beste van te maken in de eerste helft, maar veel spektakel leverde het niet op.

Ook dit keer weer een beslissend moment voor de VAR – dit keer ten nadele van FC Utrecht. Van de Streek zag zijn doelpunt worden afgekeurd. Jammer genoeg ging FC Utrecht niet met een voorsprong de rust in, want scheidsrechter Higler volgde de VAR. Zo ging FC Utrecht onder een licht fluitconcert de rust in. Tijdens de rust was er meer vermaak dan in de eerste helft. Tientallen jongeren schoten er op los in het verder lege doel. Het ontging mij volledig wat daar de bedoeling van was.

In de tweede helft was het niet veel beter, om moedeloos van te worden. Vitesse kreeg zelfs meer grip op de wedstrijd en ook de 0-1 kwam op het scorebord, maar daar was de VAR weer. Ook Vitesse heeft ervaren dat niets is wat het lijkt als de VAR zijn ding doet. De wedstrijd stevende op doelpuntloos gelijkspel af. Dat moest helaas zonder Willen Janssen. De aanvoerder moest geblesseerd moest hij het veld verlaten en het is nog niet duidelijk welke blessure hij heeft opgelopen.

In de laatste tien minuten zette FC Utrecht nog wel even aan. Maar veel leverde dat niet op. Zo bleven we steken op een gelijkspel.

FC Utrecht heeft nog wel alle kans om de vierde plek te bereiken. Aanstaande zaterdag gaan we sinds lange tijd op bezoek in Emmen en dat moet toch te doen zijn. Als AZ Alkmaar nog punten laat liggen,  is plaats vier nog steeds mogelijk. De Alkmaarders moeten zaterdag op bezoek bij Feyenoord.

In Emmen moet dus gewonnen worden. Op woensdag 24 april komt Fortuna Sittard naar de Galgenwaard. Bij winst op Emmen en Fortuna komt Utrecht op 53 punten. Plek vier en voorronde Europa League zou dan de beloning zijn. Utrecht moet nog even doorpakken en het publiek moet op de banken staan. Tegen Vitesse was daar helaas niets van te merken.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. Karel

  Wat er gisteren in de Galgenwaard aan het publiek werd voorgeschoteld was een belediging voor de aanwezige toeschouwers. Met stomme verbazing heb ik naar het gestuntel op het veld gekeken, verkeerde passes, balaannames die het niveau van de gemiddelde F-pupil niet eens ontstijgen en meer van dat “fraais”. Betaald voetbal is er mede om mensen te vermaken, als dat niet met mooi voetbal lukt dan maar met een opportunistische speelwijze. Onder Dick Advocaat is het kijkspel over het algemeen om te janken. Ik hoop voor FC Utrecht dat er na dit seizoen niet nog meer seizoenkaarthouders afhaken. Dit FC Utrecht en ook Vitesse hebben niets te zoeken in welk Europees toernooi dan ook.

 2. Jaap

  @ Advocaat had diverse wijzigingen gemaakt en dat beloofde veel goeds @

  Tjonge..tjonge…is het de columnist ontgaan dat de 2 beste middenvelders ( Overeem en Bazoer) ziek waren? En Dicky niet anders kon?

  Zo zie je maar dat de logica van een gemiddelde supporter om te huilen is.

 3. Herman

  Mis een beetje de oproep om vooral mee te gaan naar Emmen als uitsupporter en waar gaat Bennie zitten? Op het VIP dek samen met andere bejaarde hooligans of mengt hij zich nu wel onder het gepeupel.
  Tenslotte waar eet Bennie dit keer in Emmen of onderweg?

  Wedstrijd verslagen kun je overal lezen, in een column hoop je altijd net die andere info en visie te lezen.

 4. Hendrik

  Wat een onzin: rekenen mijnheer. Met 5 punten achter, een veel slechter doelsaldo en nog maar vier wedstrijden te gaan ligt de strijd om de vierde plaats helemaal niet open. Integendeel, de concurrentie ligt op de loer om Utrecht buiten de play-offs te houden. Met een bezoekje aan Ajax in de laatste wedstrijd in het vooruitzicht hou ik mijn hart vast of ze zich wel gaan plaatsen.

 5. Jan

  wat Karel zegt!
  het is wat mij betreft onverteerbaar dat deze trainer er alles aan doet om niet te verliezen maar geen enkel oog heeft voor wat het publiek wil. de keeper van Vitesse had wel thuis kunnen blijven, denk, hij hoefde letterlijk niets tegen te houden gisteren, wat een blamage voor een club met ambities…..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).