Domper voor FC Utrecht in Gelredome | De Utrechtse Internet Courant Domper voor FC Utrecht in Gelredome | De Utrechtse Internet Courant

Domper voor FC Utrecht in Gelredome

Domper voor FC Utrecht in Gelredome
Foto: FCUtrecht.nl
In een rechtstreeks duel om de vierde plaats heeft FC Utrecht zaterdagavond verloren van Vitesse. In het Gelredome werd het 2-1, waarmee de ploeg van John van den Brom eigenlijk te weinig kreeg. Lange tijd domineerde de FC in Arnhem.

In een rechtstreeks duel om de vierde plaats heeft FC Utrecht zaterdagavond verloren van Vitesse. In het Gelredome werd het 2-1, waarmee de ploeg van John van den Brom eigenlijk te weinig kreeg. Lange tijd domineerde de FC in Arnhem.

Nadat de gasten uit Utrecht in de openingsfase al direct een goede kans kregen, kopte linksback Max Clark in de 9e minuut een corner van Oussama Tannane hard langs Maarten Paes. Vlak nadat diezelfde Tannane na een ernstig ogende knieblessure per brancard het veld af was gegaan, bracht Adam Maher de stand weer in evenwicht. De controleur kreeg de bal na een kluts voor de voeten en haalde van buiten de zestien uit. Voor Maher betekende dat zijn eerste goal van buiten het strafschopgebied in precies vijf jaar tijd.

Domineren

De 1-1 betekende een opsteker voor de ploeg van John van den Brom die lange tijd domineerde in het Gelredome en ook nog grote kansen kreeg op een voorsprong. De grootste mogelijkheden had Sander van de Streek. In blessuretijd van de eerste helft haalde Clark een kopbal van de middenvelder van de lijn en direct na de pauze schoot Van de Streek van dichtbij hard, maar recht tegen doelman Remko Pasveer aan.

Vitesse had bij vlagen heel weinig in te brengen tegen het dominant spelende FC Utrecht, waar Jean-Christophe Bahebeck aan de tweede helft begon en de gasten veelvuldig de aanval zochten. Zonder daarbij écht gevaarlijk te worden. Bij één van de spaarzame corners van de Arnhemmers was het wel direct raak. Een mislukt afstandsschot van Clark werd na iets meer dan een uur wedstrijd door Tim Matavz van richting veranderd, Paes blunderde en zag de bal pijnlijk tussen zijn benen door het doel in rollen.

Pas op de plaats

In het restant van de wedstrijd zette FC Utrecht nog meer aan, overheerste het, maar ontbrak ook een beetje geluk. Zodoende moet de ploeg even pas op de plaats maken op de ranglijst, waar Vitesse in punten gelijk kwam met koplopers Ajax en PSV. Die laatste ploeg is op zaterdagavond 19 oktober in Stadion Galgenwaard de volgende tegenstander voor FC Utrecht.

DUIC Sport blikte na de wedstrijd terug met doelpuntenmaker Adam Maher en invaller Urby Emanuelson.

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

1 Reactie

Reageren
  1. Wim Vreeswijk

    Hoewel de FC gedurende de gehele wedstrijd feitelijk domineerde met meer balbezit 59/41, veel meer passes 515/358 en passnauwkeurigheid 82% en 75% (Bron: Google) was de nederlaag m.i.onterecht door een zeer houdbare bal door de keepersbenen van Paes te laten gaan. Deze misser gaat wellicht de archieven in van VI, helaas.Ook een slotoffensief, zoals resulteerde in winst tegen Willem II haalde niets meer uit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).