Drie Utrechtse roeiers naar de Olympische Spelen in Rio | De Utrechtse Internet Courant Drie Utrechtse roeiers naar de Olympische Spelen in Rio | De Utrechtse Internet Courant

Drie Utrechtse roeiers naar de Olympische Spelen in Rio

Drie Utrechtse roeiers naar de Olympische Spelen in Rio
Afgelopen weekend plaatsten drie Utrechtse roeiers, Inge Janssen, Harold Langen en Kaj Hendriks, uit de verenigingen Triton en Orca zich tijdens het WK roeien voor de Olympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Afgelopen weekend plaatsten drie Utrechtse roeiers, Inge Janssen, Harold Langen en Kaj Hendriks, uit de verenigingen Triton en Orca zich tijdens het WK roeien voor de Olympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Inge (Orca) won tijdens het wereldkampioenschap brons met haar team tijdens de discipline dubbelvier. Het bleef even spannend, maar in de eindsprint wisten ze toch de Poolse en Australische boot te passeren.

Voor Harold (Triton) was het dit weekend nog even spannend. Om mee te mogen naar de Olympische Spelen moest hij met zijn team bij de laatste zes eindigen. Dit is hem op het nippertje gelukt, als zesde eindigde zijn team dit weekend bij het WK.

Kaj (Triton) won afgelopen weekend met zijn team brons in de discipline Acht en plaatste zich met deze overwinning ook voor de Spelen. Kaj werd lid van Triton tijdens zijn studie geneeskunde. Na een paar jaar mocht hij zijn eerste belangrijke wedstrijd roeien: FISU WK, het studenten WK. Daar won hij zilver en sindsdien vertegenwoordigd hij Nederland bij verschillende grote internationale wedstrijden.

Monica Lanz (Triton) en Claudia Relderbos (Orca) visten net achter het net. Zij moeten zichzelf volgend jaar op het Olympisch kwalificatietoernooi bewijzen om de laatste plekken voor de Spelen te bemachtigen.

2 Reacties

Reageren
  1. Hans

    Te Vroeg,

    Geen enkele roeier uit Nederland is zeker van Rio. Ook onze Utrechtse roeiers helaas niet ondanks de goede prestaties van alle 4. Het is wel zeker dat er Nederlandse roeiers naar Rio gaan omdat op het afgelopen WK er NL boten zijn gekwalificeerd.
    De bemanning kan echter nog wisselen.
    Mooi zou zijn als Claudia Belderbos nu ze terug is van een langdurige blessure en zich bewezen heeft in de 8+ in dubbel 4 zou plaats kunnen nemen zodat we 4 utrechters naar Rio sturen om samen met Daphne medailles te halen. (Maar nu de kroonprins heeft aangegeven dat hij graag een dames 8 ziet op de OS wordt de 4 misschien wel geofferd voor de acht….., of zou de roeibond dit zelf bepalen?)

  2. Zwans

    De kroonprins? Van welk land?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).