DUIC TV: Vriendschappelijk duel Portsmouth FC - FC Utrecht zonder winnaar | De Utrechtse Internet Courant DUIC TV: Vriendschappelijk duel Portsmouth FC - FC Utrecht zonder winnaar | De Utrechtse Internet Courant

DUIC TV: Vriendschappelijk duel Portsmouth FC – FC Utrecht zonder winnaar

Sean Klaiber wordt gefeliciteerd na zijn prachtige goal tegen Portsmouth FC. Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht heeft zaterdag het vriendschappelijk duel met Portsmouth FC afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Op Fratton Park opende Sean Klaiber na een kwartier de score met een prachtige streep in de kruising, vlak voor rust scoorde de thuisploeg via Anton Walkes tegen.

Twee weken voor de eerste competitiewedstrijd, uit bij PSV, startte FC Utrecht zaterdagmiddag met David Jensen, Klaiber, Ramon Leeuwin, Willem Janssen, Mark van der Maarel, Rico Strieder, Urby Emanuelson, Joris van Overeem, Simon Gustafson, Sander van de Streek en Gyrano Kerk. Simon Makienok ontbrak in de wedstrijdselectie, hij was niet helemaal fit achtergebleven in Nederland. Kerk viel al na enkele minuten uit met op het oog een blessure aan zijn sleutelbeen en werd vervangen door Cyriel Dessers.

Dat het duel uiteindelijk geen winnaar kreeg, was vooral te danken aan Jensen. De Deense goalie bracht meerdere keren redding op kansrijke doelpogingen van de Engelse club. FC Utrecht stelde daar weinig tegenover, het speelde tegen de FA Cup-winnaar van 2008 te slordig en in een veel te laag tempo, zo beaamden na afloop ook manager Jean-Paul de Jong, aanvoerder Willem Janssen en Urby Emanuelson.