Duizenden meiden rennen door de Utrechtse binnenstad om geld op te halen voor het goede doel | De Utrechtse Internet Courant Duizenden meiden rennen door de Utrechtse binnenstad om geld op te halen voor het goede doel | De Utrechtse Internet Courant

Duizenden meiden rennen door de Utrechtse binnenstad om geld op te halen voor het goede doel

Duizenden meiden rennen door de Utrechtse binnenstad om geld op te halen voor het goede doel

Voor de vijfde keer werd zondag de Utrechtse Meidenloop georganiseerd. Behalve sportief bezig zijn, is het doel van deze hardloopwedstrijd om geld in te zamelen voor het goede doel.

Voor de Meidenloop kun je je inschrijven als individuele renner, maar ook als team. Met collega’s, met een groepje vriendinnen of met z’n tweeën, bijvoorbeeld als moeder of dochter. Behalve sportief is de Meidenloop vooral ook heel gezellig.

Roze kleding

Veel vrouwen die meedoen aan de Meidenloop dragen roze kleding. Het gevolg was gisteren een “grote roze lint” door de Utrechtse binnenstad. De deelneemsters konden kiezen uit drie verschillende afstanden: de 3, 5 en de 10 km.

Het geld dat met de run wordt opgehaald, gaat naar het Helen Dowling Instituut, dat psychologische hulp biedt aan mensen die in aanraking komen met kanker, bij zichzelf of bij iemand uit hun directe omgeving.

Braziliaanse sfeer

Park Lepelenburg was zoals elk jaar het “feestelijke middelpunt” van de run. Op een podium waren optredens van een dj en de band Solid Soul. De formatie Reinaldo Lopes zorgde voor een gezellige Braziliaanse sfeer.

Eén van de deelneemster dit jaar was het Utrechtse PvdA-raadslid Marleen Haage, zo blijkt uit onderstaande foto’s. Op Twitter riep zij andere dames uit de raad op, om volgend jaar ook mee te doen met de Meidenloop.

 

1 Reactie

Reageren
  1. Jan

    Een van de deelneemsters werd bij mij tegenover met een ambulance afgevoerd. Hoop dat het goed is afgelopen. Hardlopen is niet voor iedereen gezond!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).