Eerste editie wielerevenement Jeugdtour Utrecht van start in 2012 | De Utrechtse Internet Courant Eerste editie wielerevenement Jeugdtour Utrecht van start in 2012 | De Utrechtse Internet Courant

Eerste editie wielerevenement Jeugdtour Utrecht van start in 2012

Eerste editie wielerevenement Jeugdtour Utrecht van start in 2012

Op het parcours van Wielrenbaan de Nedereindseberg en op het Lint in het Máximapark in Utrecht zal in juli 2012 voor het eerst de Jeugdtour Utrecht worden verreden. De Jeugdtour Utrecht is een internationale jeugdwielerwedstrijd voor deelnemers in de leeftijdsgroepen U11, U13, U15 en U17 jaar. Ook junior meiden kunnen meedoen.

Op 6, 7 en 8 juli dit jaar zal gestreden worden om diverse prijzen op de onderdelen, proloog, criterium en tijdrit. Tijdens de tour wordt het parcours gereden dat ook op de European Youth Olympic Festival (EYOF) 2013 in Utrecht gereden gaat worden. Ook de leeftijdsgroepen zijn gebaseerd op de indeling van het EYOF. Voor een internationaal sportevenement oogt de website jeugdtourutrecht.nl wellicht (nog) wat sober van aard. Belangstellenden vinden er niet meer dan de hoogst noodzakelijke (technische) mededelingen over de tour, het programma, het parcours, de inschrijving  en dergelijke. Geen wervende teksten om (inter)nationale wielersporters te verleiden naar Nederland af te reizen voor deelname. En dat is jammer, want een dergelijk initiatief verdient natuurlijk succes. Enig speurwerk leerde de redactie van DUIC, dat de Jeugdtour Utrecht een spin-off is van de European Junior Cycling Tour Assen (begonnen als Internationale Jeugdtour Assen). Nadat bij de 2011 editie in Assen de Utrechtse Kirstie van Haaften van de Utrechtse Wielervereniging Het Stadion wegliep met de prijzen werd op utrecht.nieuws.nl aangekondigd, dat vanaf 2012 ook een Utrechtse editie van de jeugdwielerwedstrijd zal plaatsvinden. Utrecht.nieuws.nl maakt overigens de tour mede mogelijk.

Vooralsnog geen state of the art website of omvangrijke PR dus rond het evenement, zoals bij het EYOF, maar dat maakt het initiatief niet minder leuk. De redactie van DUIC hoopt dan ook van harte dat de eerste Jeugdtour Utrecht 2012 een succes wordt.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).