Eerste Nederlandse plak EYOF is binnen | De Utrechtse Internet Courant Eerste Nederlandse plak EYOF is binnen | De Utrechtse Internet Courant

Eerste Nederlandse plak EYOF is binnen

Eerste Nederlandse plak EYOF is binnen

De Amersfoortse atlete Veerle Bakker heeft maandag zilver gewonnen op de 2000 meter steeplechase van het European Youth Olympic Festival (EYOF). Hiermee sleept ze de eerste Nederlandse plak van het sportfestijn binnen.

“Ik heb er alles aan gedaan om hier een medaille te winnen”, zei Bakker na haar race. “De steun van het Nederlandse publiek was geweldig. Dat motiveerde me ontzettend.”

Bakker legde het uiteindelijk af tegen de Hongaarse Lili Anna Toth. “Ik startte sterk en moest uiteindelijk sprinten om het zilver te winnen”, aldus Bakker. “De winnares uit Hongarije was echt te snel. Als ik later in de week pas in actie was gekomen, had ik ook mijn best gedaan, maar het is natuurlijk geweldig om de kans te hebben de eerste Nederlandse medaille te winnen.”

Hoogtepunten dag 1

Van de hoogtepunten van de eerste dag is inmiddels een compilatiefilmpje gemaakt.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).