Eerste wedstrijd FC Utrecht met publiek is een succes Eerste wedstrijd FC Utrecht met publiek is een succes

Eerste wedstrijd FC Utrecht met publiek is een succes

Eerste wedstrijd FC Utrecht met publiek is een succes
Bij de eerste partij die FC Utrecht in eigen huis speelde mét publiek sinds het stilleggen van de Eredivisie was de club een maatje te groot voor Heerenveen. Er werd gewonnen met 4-1 en de fans lijken zich aardig goed aan de coronamaatregelen te hebben gehouden.

Bij de eerste partij die FC Utrecht in eigen huis speelde mét publiek sinds het stilleggen van de Eredivisie was de club een maatje te groot voor Heerenveen. Er werd gewonnen met 4-1 en de fans lijken zich aardig goed aan de coronamaatregelen te hebben gehouden.

Het was alweer maanden geleden dat supporters van FC Utrecht stadion Galgenwaard konden betreden. Er werd op 8 maart gewonnen van Sparta met 5-1. Toen het coronavirus om zich heen greep werd de Eredivisie stilgelegd. En natuurlijk werd de bekerfinale nooit gespeeld.

Donderdagavond speelde de FC uit de Domstad een oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen, en daar mocht publiek weer bij aanwezig zijn. Ruim 2.800 fans kwamen naar de Galgenwaard om de club aan te moedigen. Al moest dat wel zonder gejuich of geschreeuw gebeuren.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Coronamaatregelen

Een van de aanwezigen vertelt dat de richtlijnen – op een paar uitzonderingen na – goed werden nageleefd. “Om toch een beetje herrie te maken sloegen we maar op de stoelen. De sfeer was rustig, maar gemoedelijk. Al met al was het best gezellig. Heel af en toe werd er toch gejuicht, maar wel een stuk zachter.”

Ook bij de toiletten wachtten bezoekers netjes op elkaar om ruimte te maken. Op de tribunes liepen barmedewerkers rond met rugtassen bier om supporters te voorzien. En nog iets opvallends, de supporters konden regelmatig gewoon horen wat de voetballers zeiden – omdat het zo stil was op de tribunes.

De wedstrijd zelf was met een winst van 4-1 een succes.

FC Utrecht – sc Heerenveen 4-1 (3-1)
7. Django Warmerdam 1-0
23. Simon Gustafson 2-0
36. Adrián Dalmau 3-0
45. Rami Hajal 3-1
84. Gyrano Kerk 4-1

3 Reacties

Reageren
 1. JJ

  “Op de tribunes liepen barmedewerkers rond met rugtassen bier om supporters te voorzien.”

  Dit waren er echt veel te weinig voor zo’n warme avond. Pas aan het eind van de wedstrijd kwam er een barmedewerker langs in het gedeelte waar ik zat. Er waren al meerdere supporters zelf drank gaan halen omdat het totaal niet opschoot. Die barmedewerkers konden er weinig aan doen. Eén medewerker die minimaal vier vakken van drank moest voorzien op een warme avond en steeds terug ging om de koeltas bij te vullen, dat is slechte planning.

 2. Katja

  En wat speelde Othmane Boussaid een geweldige wedstrijd, wát een techniek, werklust en overzicht. Gegarandeerd een basisplaats waard !

 3. Gerard Brugmans

  Men hield zich ‘aardig goed’ aan de regels, maar natuurlijk wel ‘op een paar uitzonderingen na’. Dat vinden ze bij FCU kennelijk al een hele prestatie. Die ‘paar uitzonderingen’ zijn in de voetbalwereld altijd de oorzaak van een hoop ellende. Wat maakt een voetbalwedstrijd toch zo belangrijk dat men zelfs in deze tijden grote risico’s wil nemen, moeten we ons niet met veel dringendere zaken bezighouden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).