Eindelijk groen licht voor skatepark De Yard | De Utrechtse Internet Courant Eindelijk groen licht voor skatepark De Yard | De Utrechtse Internet Courant

Eindelijk groen licht voor skatepark De Yard

Eindelijk groen licht voor skatepark De Yard
Westmaas en wethouder Paulus Jansen ondertekenen de intentieverklaring. Beeld: De Yard
Drie jaar lang hebben de mannen van ‘Bring back De Yard’ ervoor gestreden en nu is er na meerdere tegenslagen eindelijk groen licht. Het legendarische skatepark op het Kruisvaartterrein keert voor een jaar terug.

Drie jaar lang hebben de mannen van ‘Bring back De Yard’ ervoor gestreden en nu is er na meerdere tegenslagen eindelijk groen licht. Het legendarische skatepark op het Kruisvaartterrein keert voor een jaar terug.

Gistermiddag zetten de vier initiatiefnemers Marc-Anthony Westmaas, Jonny Ganseman, Rink Bergsma en Menno van Renswouw hun handtekening onder een intentieverklaring met de gemeente Utrecht.

“Het is een lang traject geweest en het echte werk moet nog beginnen”, zegt Westmaas.  De Yard, ingeklemd tussen het spoor en de Dichterswijk ligt er al sinds 2007 verlaten bij nadat het plaats moest maken voor een vastgoedproject. Deze plannen liggen nog altijd op de tekentafel en dus besloten de vier skaters uit Utrecht drie jaar geleden dat het genoeg was. De actie ‘Bring back De Yard’ was geboren.

Dat het vervolgens een ontzettend lang  proces zou worden hadden de mannen echter niet zien aankomen. “Het leek erop dat de terugkomst van de Yard héél dichtbij was, maar we kwamen bedrogen uit”, legt Van Renswouw uit. “Doordat er juridisch nog een hele hoop geregeld moest worden was het voor ons noodzakelijk een stichting te vormen. Toen dat eenmaal gelukt was zorgde veranderende plannen van de NS voor een lange vertraging.”

Om een jaar lang gebruik te kunnen maken van het skatepark moet alleen nog een krabbel van de NS worden gezet. De skaters kunnen geen gebruik maken van het hele Kruistvaartterrein, waar de Yard zich bevindt. Vanaf 1 juli nemen de skaters het achterste gedeelte van de oorspronkelijke skateplek weer in gebruik.

Het terrein van De Yard
Het terrein van De Yard

Westmaas: “Het is geweldig dat wij eindelijk kunnen gaan schoonmaken en bouwen, daarom moeten wij blij zijn met het enorme gedeelte (4.000 m2, red.) dat wij alsnog van de NS mogen gaan gebruiken”. Er komt ook een nieuwe toegangsweg via een speciale voetgangersbrug die nog aangelegd zal worden.

“Om de Yard écht van de grond te krijgen kunnen wij niet zonder de inzet van vrijwilligers en geld om de obstakels te bekostigen”, zegt Westmaas. “Daarom zullen wij vanaf 1 juli starten met een crowdfundingscampagne en oproepen aan zowel skatend als niet-skatend Nederland om de Yard te steunen.”

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).