Elf mogelijke tegenstanders FC Utrecht in Europa League bekend | De Utrechtse Internet Courant Elf mogelijke tegenstanders FC Utrecht in Europa League bekend | De Utrechtse Internet Courant

Elf mogelijke tegenstanders FC Utrecht in Europa League bekend

Elf mogelijke tegenstanders FC Utrecht in Europa League bekend
Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht weet aan het begin van de middag wie tegenstander is in de tweede voorronde van de Europa League. Om 14.00 uur begint in het Zwitserse Nyon de loting, maar nu al is duidelijk welke elf mogelijke tegenstanders de club treft.

FC Utrecht weet aan het begin van de middag wie tegenstander is in de tweede voorronde van de Europa League. Om 14.00 uur begint in het Zwitserse Nyon de loting, maar nu al is duidelijk welke elf mogelijke tegenstanders de club treft.

FC Utrecht is door de UEFA ingedeeld in groep 2 van het zogenoemde main/league path. Gezien de Europese resultaten uit het verleden, is de ploeg van de nieuwe trainer John van den Brom geplaatst. Daardoor ontloopt het in de tweede voorronde clubs uit ‘sterke’ voetballanden. Naast FC Utrecht zijn bijvoorbeeld ook het Oostenrijkse SK Sturm Graz, AEK Larnaca FC (Cyprus) en oude bekende Legia Warszawa uit Polen geplaatste ploegen in groep 2.

De mogelijke tegenstanders van FC Utrecht, op alfabetische volgorde van het land van herkomst:
FC Pyunik (Armenië)
HŠK Zrinjski (Bosnië en Herzegovina)
PFC Levski Sofia (Bulgarije)
KuPS Kuopio (Finland)
Cliftonville FC (Noord-Ierland)
Akademija Pandev (Noord-Macedonië)
FC Shkupi (Noord-Macedonië)
FK Haugesund (Noorwegen)
MFK Ružomberok (Slowakije)
Barry Town United FC (Wales)
FC Vitebsk (Wit-Rusland)

Bovenstaande clubs spelen eerst nog op 11 en 18 juli onderlinge duels in de eerste voorronde van de Europa League. FC Utrecht wordt tijdens de loting van vanmiddag aan één van de vijf duels in die eerste voorronde gekoppeld. Zodoende staat pas donderdag 18 juli met zekerheid vast welke club FC Utrecht treft. De duels in de tweede voorronde worden gespeeld op donderdag 25 juli en donderdag 1 augustus. Tijdens de loting wordt duidelijk of FC Utrecht eerst uit of thuis speelt.

Mocht het de tweede voorronde doorkomen dan is het voor de derde voorronde, die op 8 en 15 augustus wordt gespeeld, zo goed als zeker niet geplaatst. Op 11 juli, dus nog vóórdat de tweede voorronde is afgewerkt, weet de club wie mogelijk tegenstander in die derde voorronde wordt. Mocht ook de derde voorronde met succes worden doorgekomen, dan wacht op 22 en 29 augustus nog een play-offronde voordat FC Utrecht mogelijk de groepsfase bereikt.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

6 Reacties

Reageren
  1. Herman

    Dan doe je je best om de play offs te winnen…
    Beloning is een grote kans op een tegenstander met onuitspreekbare naam uit een obscure competitie. Wat een armoedig rijtje, heeft Utrecht geen trots meer en meldt ze zich af bij de UEFA, we horen toch niet thuis in dit rijtje?

  2. Ramon

    Wat een ongelofelijke onzin reactie Herman. Je begint tegen clubs uit kleine voetbal landen, en laten we ons daar nu niet te groot voor voelen…..of wil je ook afmelden als we in de beker tegen ONS sneek moeten?

  3. Coenraad V

    @Herman
    De fanatieke aanhang (tifosi) van Akademija Pandev denkt er precies zo over, hebben ze het hele siezoen hun best gedaan, en moeten ze nu misschien wel tegen een vage club als FC Utrecht.

  4. Raymond

    Ach jongens gewoon ff 10 x gelijkspelen en 10x winnen en utreg staat in de finale tegen pisvee

  5. remy

    Uuuuuuuuu

  6. Marko

    Aangezien Differdange uit Luxemburg al een maatje te groot is voor Utrecht, zijn die juist prima ploegen om tegen te starten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).