Erik ten Hag definitief naar Ajax - De Utrechtse Internet Courant Erik ten Hag definitief naar Ajax - De Utrechtse Internet Courant

Erik ten Hag definitief naar Ajax

Erik ten Hag definitief naar Ajax
Bron: FC Utrecht
Voetbaltrainer Erik ten Hag heeft een contract van 2,5 jaar bij Ajax getekend. Dit betekent dat hij per direct stopt bij FC Utrecht.

Voetbaltrainer Erik ten Hag heeft een contract van 2,5 jaar bij Ajax getekend. Dit betekent dat hij per direct stopt bij FC Utrecht.

Gisteravond bereikte beide clubs een akkoord. FC Utrecht verlangde een riante afkoopsom voor Ten Hag. Volgens Voetbal International bedroeg het transferbedrag een kleine miljoen euro. Ajax is nu druk bezig om Alfred Schreuder als assistent van Ten Hag binnen te halen.

Ten Hag werd in 2015, het eerste jaar dat hij trainer was bij FC Utrecht, verkozen tot trainer van het jaar. Vorig jaar bereikte FC Utrecht een vierde plek in de Eredivisie. Jean-Paul de Jong, nu nog assistent-trainer van Utrecht, wordt getipt als vervanger van Ten Hag.

10 Reacties

Reageren
 1. Paultje

  Ondanks dat hij de FC de laatste jaren op de kaart heeft gezet kan ik weinig waardering opbrengen voor het feit dat hij midden in het seizoen de club in de steek laat. Want zo voelt het voor veel supporters. Aan het einde vh seizoen was het iets anders geweest, maar nu als “professional” bezig zijn met een “proces” en er zelf tussenuit glippen naar notabene een club die er andere normen en waarden op na houdt van wat jij van een club en spelers zegt te verwachten voelt als een dolksteek, en nog buiten de rivaliteit tussen beide clubs. De club heeft bijna al je eisen ingewilligd en wilde zelfs verder gaan om de trainer en TD ten Hag te behagen, en dan tussentijds pleitte gaan voelt niet goed.

  Er zullen ongetwijfeld supporters zijn die op 25 januari Erik…Erik gaan roepen maar niet uit mijn mond, Als je als Erik ten Hag je eigen weg kiest, dan mogen supporters dat zeer zeker, en is stilte of een fluitconcert zeker niet raar maar gewoon het gevoel wat leeft.

  Mijn gevoel zegt dat ten Hag daar helemaal niet past, niet qua persoonlijkheid en niet qua spelopvatting, maar ze kijken daar maar even.

  Ik hoop wel dat de club de ingeslagen weg blijft inslaan en dat dit niet een eenmalige oprisping is gebleken, zoals we te vaak hebben gezien bij de FC.
  Doorgaan op de ingeslagen weg, en hopelijk kan JP met een goede ervaren assistent weer de oude Utregse bluf in het elftal brengen, want dat had Erik er finaal uitgehaald….het was Duitse degelijkheid geworden, de Galgenwaard moet weer meer gaan exploderen!

 2. Yoshua

  Beste Paultje,

  Een trainer is nou eenmaal geen supporter die emotioneel betrokken is bij de club en onvoorwaardelijke clubliefde kent.
  Zou ook niet gezond zijn, want iedereen is vervangbaar.
  Trainer zijn is gewoon een baan waar je salaris voor krijgt van je werkgever.
  Iedereen die werkt heeft dromen die hij wil nastreven om in zijn of haar beleving de top van kunnen te bereiken.
  Het is ontzettend treurig dat Pep juist kiest voor 020, maar het is zijn leven en zijn keuze.
  Wanneer de concurrent van jouw werkgever jou een top uitdaging aanbied en jouw werkgever een afkoopsom geeft dan vertrek jij ook.
  Supporters kennen clubliefde maar trainers niet.

 3. Wim Vreeswijk

  @Paultje: Ik ben het grotendeels met je eens! Ook ik betreur het dat je niet moet sleutelen aan een ‘winning team’ want die reputatie heeft de FC nog steeds in de eredivisie en gewoon alles laten staan, want binnenkort zijn de geblesseerden weer hersteld en inzetbaar.. Voor Ten Hag zèlf zal het financieel best zeer interessant zijn, maar geeft ook veel grotere faalrisico’s met al die internationale ambities. Met de FC wist hij waar hij aan toe was. Op deze wijze wordt de doelstelling, de top 3 niet meer gehaald, vrees ik

 4. W

  eindelijk naar een echte club

 5. Jaap

  De zin “Ik hoop dat de club de ingeslagen weg blijft inslaan” (@Paultje) laat ik op een tegeltje zetten. Oprecht een hele mooie verspreking.

 6. Steve

  Eindelijk naar een echte club?
  Een echte club speelt niet in een stadion met een dak.
  Een echte club gaat niet achter de rug om van FC Utrecht praten met een trainer die onder contract staat tot 2020.
  Notabene na hun thuisnederlaag tegen Vitesse!!!
  Jullie hebben geen supporters, maar gloryhunters.
  En vergeet de gestolen bekerfinale van 2002 niet.
  Als jullie lef hebben, geven jullie deze beker terug aan FC Utrecht.
  Dit was namelijk de enige club die er recht op heeft.
  En nog wat, durf je alleen de W neer te zetten als afzender?
  Voor mij staat jou W voor WAARDELOOS!

 7. Paultje

  @W

  Ik hoor je over een maand of 8 wel….hij vind buitenspelers niet meer van deze tijd!
  hahaha….

  @Yoshua
  Helemaal mee eens, alleen het idee dat je in de zomer 3 jaar bijtekent en van ome Frans alle sleutels krijgt en 3 maanden daarna alweer praat met een andere club stoort me aan de persoon ten Hag…juist aan de persoon ten Hag die altijd met een ” proces” bezig is.

  Voor de rest…new balls please!

 8. Herman

  Pep gaat cashen, zo werkt dat in het voetballen. als hij een beetje pech heeft is hij over een half werkeloos met nog meer geld vanwege de afkoopsom.

 9. Rob H.

  Al die mensen die nou nee zeggen, blijven die ook lekker bij de huidige baas, als ze elders (veel) meer kunnen verdienen met hetzelfde werk?

 10. Vingervlug

  Hopelijk vliegt hij er daar snel uit met zijn irritante accent.
  Goede trainer, waardeloos mens!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).