FC Utrecht: 1 uit 7 | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht: 1 uit 7 | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht: 1 uit 7

FC Utrecht: 1 uit 7

De euforie na het gelijk spel tegen Ajax was van korte duur. Afgelopen donderdag was PEC Zwolle de sterkste. En  weer een nederlaag voor FC Utrecht. De wedstrijd op donderdagavond kende een aanvangstijdstip  van 18.45 uur. Het was nat, koud en guur. Geen pretje om in het stadion te zijn.

Het stadion was voor iets meer dan de helft bezet. Tot aan de rode kaart voor Sarota ging het redelijk. Daarna sloeg PEC Zwolle toe. De sluwe vos Ron Jans flikte het toch maar. Enkele minuten voor tijd was er onrust op de City Site. Een knokploeg van een man of 6 met gele hesjes omsingelde een man van over de 50. Ik ontwaarde tevens wat bekenden, mijn zwager en zelfs mijn zoontje. Normaal zit ik op rij 7 maar ditmaal rij 44. In no time was ik ter plekke. Wat bleek? De man van 50 was door zijn stoeltje heen gegaan. Per ongeluk. Althans dat was de strekking. Toevallig ken ik de man al jaren. Slaat nog geen mug dood. Om dan met 6 personen hem daar op te halen is natuurlijk te gek voor woorden. Nadat ik kort met een  mij bekende steward de zaak besprak ging de man rustig en bedeesd met een steward mee. Probleem opgelost. Later vernam ik van mijn zoontje dat een der leden van de knokploeg hem een boete wilde geven omdat hij in de weg stond. Maar goed dat ik daar niet bij was. Weer een teken dat de service en veiligheidsorganisatie van FC Utrecht schromelijk te kort schiet. Uitzonderingen daar gelaten.

 

Geven de fans het op?

 

Gisteren alsnog naar Waalwijk afgereisd. Ik schrok mij een hoedje bij binnenkomst in het bezoekers vak. Er waren amper 150 fans! De prijs kon het niet zijn. Ondanks de belachelijke toeslag op de kaart die FC Utrecht hanteert: 5,15 euro per kaart. Voor 13 euro had ik desondanks een prima plaats. Normaal is Waalwijk goed voor 4 a 500 fans uit Utrecht. Aan kaartverkoop kon het niet liggen. Immers alle club- en seizoenkaarthouders mochten een kaartje kopen. Geven de fans het op? Juist nu de problemen zo groot zijn op sportief gebied, kunnen honderden fans een impuls zijn voor dit team. Als de fans ook de handdoek in de ring gaan gooien, is het gedaan. Maar ergens snap ik de thuisblijvers ook wel. Soms doet het pijn om de FC te zien schutteren. Ik miste gisteren de mentaliteit zoals tegen Ajax. We spelen wel om uit de gevarenzone te blijven! Tegen RKC bleek dat niet. Dat besef moet er wel gaan komen. Anders is het echec aanstaande. Dan zal na zes jaar investeren en ploeteren Maastricht en Volendam akelig dichtbij komen. Het is ook de vraag of Wouters en Alflen nog het broodnodige gif in het team kunnen brengen om het doemscenario te ontlopen. Ik krijg daar steeds meer mijn twijfels over. 1 punt uit 7 wedstrijden is natuurlijk geen serie waar je als trainers trots op kan zijn. In Waalwijk waren ook Frans van Seumeren en Wilco van Schaik samen met hun partners aanwezig. Zij hebben neem ik aan ook een FC Utrecht gezien dat, ondanks de vijf nieuwe spelers, op bepaalde gebieden nog steeds tekort komt Er moet een getergde groep staan die het gras opvreet.

 

Rust in vrede Jan

 

Over Wilco van Schaik gesproken. Ik las op www.fcutrecht.nl een geweldig en niets aan duidelijkheid te wensen statement. FC Utrecht moet op woensdag 2 april een wedstrijd spelen tegen Cambuur Leeuwarden om 15.45 uur! Van Schaik gaat ver in zijn statement. Prima. Ik hoop dan ook dat er een resultaat komt die het mogelijk maakt om deze wedstrijd op een acceptabel moment te spelen. Het idee om landelijk acties te organiseren met alle supporters uit heel Nederland is dan ook te prijzen. Details zijn tot heden niet bekend. De datums 24 en 25 maart kunnen dus nog wel eens voor een verrassing gaan zorgen. De KNVB moet om. Ook een suggestie is het uitroepen van een bijzondere algemene ledenvergadering. Daar hebben de clubs het recht toe. Daarmee is ook de datum van 2 april te tackelen. Een meerderheid van de clubs zal daar ongetwijfeld voor zijn. We volgen de ontwikkelingen met veel interesse. Aanstaande zaterdag naar Alkmaar. Even was er twijfel. Zal ik gaan of niet? Maar ik kan het niet laten. Wellicht tegen beter weten in maar in Alkmaar begint toch de Victorie? De 3 punten zijn zo ontzettend nodig. Hopelijk nu wel 500 fans. Die 500 kunnen het verschil maken. FC Utrecht en een vonk die overslaat. Het kan.

Maar laten we dan wel zorgen dat de kaartverkoop een vlucht neemt. Net als in augustus 1970. Feyenoord – FC Utrecht. Als jochie van 6 was ik er bij. Samen met mijn vader. Ik heb hem meegemaakt. De eerste goal van FC Utrecht. Doelpunten maker Jan Groenendijk. Lange Jan. In de ochtend voor aanvang van de wedstrijd RKC – FC Utrecht is hij op 67 jarige leeftijd aan slokdarmkanker overleden. Rust in vrede Jan. En veel sterkte toegewenst voor familie en vrienden.

 

Ben ten Boden

4 Reacties

Reageren
 1. Fan

  Lekker opportunistisch ben je toch Ben, tjongejonge. Vorige week hosanna en nu weer negatief. Deel dit soort emotie in de kroeg, maar schrijf er geen stukjes meer over. Het begint nogal vermoeiend en voorspelbaar te worden.

 2. John Zuurbier.

  Wat een ramp verhaal.

 3. daaristieweer

  Ik kan alleen maar zeggen:

  Daar is “het” weer….

 4. Ruben E.

  “het” ga zo door. Mooi man. Laterzzzz man.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).