FC Utrecht-Ajax: Het kan dus wel! | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht-Ajax: Het kan dus wel! | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht-Ajax: Het kan dus wel!

FC Utrecht-Ajax: Het kan dus wel!

De vooruitzichten voor FC Utrecht-Ajax waren slecht. Ajax-supporters zouden Utrecht-supporters provoceren en daardoor de club een wedstrijd zonder publiek aannaaien. Het vreemde eerbetoon aan de tien jaar geleden overleden Utrechtse hooligan Maarten Kroon zou daarbij als olie op het vuur dienen. De omgeving van het stadion was drooggelegd, waardoor  niet uitgesloten werd dat het indrinken in de binnenstad zou plaats vinden. Geen prettig idee op de koopzondag.

Als FC Utrecht of de burgemeester uitsupporters hadden geweigerd, zou ik daar geen moeite mee hebben gehad. Na de ellende tijdens de laatste bekerwedstrijd tegen Ajax was de druk groot.

Misschien waren de beide supportersgroepen in de greep van de kerstgedachte, misschien zegevierde het gezonde verstand. In elk geval viel er voor de boven het stadion circulerende  politiehelikopters niets te zien en had de in grote getalen aanwezige ME een rustige middagje. Er was niets te merken van de woede en haat die in het verleden zo kenmerkend was voor deze wedstrijden. Sommigen vonden de sfeer  mat. Een verslaggever van Studio Sport zeurde daar ook over in zijn interview na afloop met Robin Ruiter. Robin (wat keepte hij goed!) zei terecht dat deze sfeer heel wat prettiger was dan tijdens de laatste confrontatie met Ajax.

Ook ik vond het goed zo. En, misschien is het vloeken in de kerk, maar ik had respect voor het enthousiasme van de Ajaxsupporters. Het heeft hun club niet kunnen helpen. Natuurlijk, Utrecht kwam in de eerste helft goed weg. Maar de wederopstanding in de tweede helft was fenomenaal. Geen idee wat er in de kleedkamer is gezegd, maar opeens was daar weer dat team dat voor elke meter vocht en onverslaanbaar was. De FC staat zesde, met zes punten afstand van NEC. Een prestatie van formaat. De komende transferperiode zal meer zeggen over de plek op de ranglijst aan het eind van het seizoen. Blijft Mulenga? Blijft Van der Hoorn? (ook erg sterk gisteren). Frans van Seumeren zal het zeggen. Ik kan niet in zijn portemonnee kijken, maar ben er van overtuigd dat hij na afloop van de wedstrijd het glas geheven heeft op “zijn” club.

Tenslotte, het was heerlijk om Duplan weer in het veld te zien. En nog een vraag aan de directie. Vindt u ook niet dat club-icoon Aljes Schut een afscheid voor de wedstrijd had verdiend? En niet tijdens de rust, als het halve stadion een kop koffie aan het halen is?

1 Reactie

Reageren
  1. Matthijs

    “waardoor niet uitgesloten werd dat het indrinken in de binnenstad zou plaats vinden.”

    De winkels op het station (met een t, niet met een d ;-)) werd om die reden gevraagd tot het begin van de wedstrijd ook geen alcohol te verkopen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).