FC Utrecht-Ajax: mogelijk laatste wedstrijd van Jacob Mulenga | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht-Ajax: mogelijk laatste wedstrijd van Jacob Mulenga | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht-Ajax: mogelijk laatste wedstrijd van Jacob Mulenga

FC Utrecht-Ajax: mogelijk laatste wedstrijd van Jacob Mulenga

Laat tegen een willekeurige Utrechter de cijfers 6 en 4 vallen en ze staan je lachend aan te kijken. De perfecte middag van 5 november vorig jaar, zal niet snel vergeten worden in de Domstad. Aanstaande zondag staat ‘ie weer op het programma; FC Utrecht – Ajax. DUIC heeft er zin en zocht statistieken en reacties vast op.

Zondag om half 1 wordt er afgetrapt. “Het zijn aparte duels die speciale krachten doen vrijkomen. Ik begrijp heel goed het gevoel dat supporters bij deze wedstrijd hebben”, zegt coach Jan Wouters op de clubsite. Wel heeft Wouters een verzoek aan de supporters die zich eerder dit seizoen in de bekerwedstrijd misdroegen. “Ik verwacht van onze supporters dat zij ons steunen en zich niet met andere zaken zullen bezig houden. Juist in dit soort wedstrijden hebben we de steun van onze aanhang nodig. Laat ons de strijd op het veld beslissen. Dan wordt het een goed duel op een mooie en fanatieke manier.”

Ajax, of voor sommige liever 020, heeft afgelopen donderdag nog eenvoudig met 0-3 van Groningen gewonnen en is er klaar voor. “We zijn aan een goede serie bezig. Die wil je natuurlijk fantastisch afsluiten, maar je wint niet zomaar van Utrecht”, vertelt de hoofdcoach van de Amsterdammers Frank De Boer. “De achterstand op de koppositie is de afgelopen weken teruggelopen tot één punt. We doen nog in drie competities volop mee. Dat gevoel wil je koesteren.”

‘Laatste wedstrijd Mulenga’

FC Utrecht kan niet beschikken over een geheel fitte selectie tijdens de kraker. Aanvoerder Asare vanwege een rugblessure en Van Der Gun is nog niet wedstrijdfit. Ook is al bekend dat niet Alexander Gerndt maar supersub Leon de Kogel in de basis gaat starten. Het zou dus kunnen dat de langdurig geblesseerde ‘Ajax-killer’ Edouard Duplan ook zijn opwachting gaat maken.

Publiekslieveling Jacob Mulenga speelt mogelijk zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht. In een interview aan de BBC heeft hij laten weten in gesprek te zijn met een Engelse club. “De meeste Zambianen hebben de ambitie in de Premier League te spelen, want dat is ’s werelds allerbeste competitie,” laat hij weten.

Laatste vijf thuiswedstrijden

  1. Seizoen     Uitslag
  2. 11/12         6-4 winst
  3. 10/11         3-0 winst
  4. 09/10         2-0 winst
  5. 08/09         0-2 verlies
  6. 07/08         0-1 verlies

Van de laatste vijftien wedstrijden dat Utrecht de gastheer was in de competitie won het er negen, eindigde er één gelijk en eindigden er vijf in een nederlaag.

Drooglegging

Vanwege de problemen van afgelopen september heeft de gemeente een drooglegging rond Galgenwaard afgekondigd.

Maar als de wedstrijd net zo eindigt als vorig jaar gaan de taps na het laatste fluitsignaal ongetwijfeld direct weer open.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).