FC Utrecht – AZ uitgesteld: ‘Enorme teleurstelling over het moment’ FC Utrecht – AZ uitgesteld: ‘Enorme teleurstelling over het moment’

FC Utrecht – AZ uitgesteld: ‘Enorme teleurstelling over het moment’

FC Utrecht – AZ uitgesteld: ‘Enorme teleurstelling over het moment’
De wedstrijd FC Utrecht – AZ, die aankomende zaterdag ingepland was, is uitgesteld door de KNVB naar 27 december. Dit om AZ de ruimte en tijd te geven om zich voor te bereiden op de voorrondes van de Champions League tegen Dinamo Kiev. FC Utrecht is enorm teleurgesteld over het besluitvormingsproces, en het moment waarop dit is besloten.

De wedstrijd FC Utrecht – AZ, die aankomende zaterdag ingepland was, is uitgesteld door de KNVB naar 27 december. Dit om AZ de ruimte en tijd te geven om zich voor te bereiden op de voorrondes van de Champions League tegen Dinamo Kiev. FC Utrecht is enorm teleurgesteld over het besluitvormingsproces, en het moment waarop dit is besloten.

FC Utrecht zou aankomende zaterdag samen met AZ de aftrap verrichten van een nieuw seizoen in de Eredivisie. Een seizoen met een griffel voor FC Utrecht, want dit jaar bestaat de club 50 jaar. “We keken uit naar weer een officiële wedstrijd in Stadion Galgenwaard, na vijf maanden zonder. Spelers, staf, supporters, leden van de Businessclub, partners, de inwoners van de regio Utrecht en natuurlijk wij als directie hebben ons maandenlang verheugd op 12 september”, aldus Algemeen Directeur Thijs van Es.

Het uitstel komt dan ook hard binnen. “Dat de KNVB zo kort voor deze wedstrijd, vijf dagen voor de aftrap, besluit tot uitstel over te gaan is voor ons onbegrijpelijk en teleurstellend. Zeker in deze tijd, waarop zoveel voorbereidingen getroffen moeten worden in het kader van de Covid-19 protocollen.”

Verbijsterd

Van Es gaat verder: “Begrijp me niet verkeerd, we gunnen het AZ om ruimte te krijgen om zich optimaal voor te bereiden op het duel in Oekraïne. Het is in ieders belang dat daar goed gepresteerd wordt. Echter kon dit scenario drie weken geleden al bedacht worden. Op 31 augustus werd de loting verricht en trad het definitieve scenario in werking. Dat er dan nu besloten wordt om de wedstrijd van aanstaande zaterdag uit te stellen, laat ons verbijsterd achter.”

De spelers en stafleden van FC Utrecht zijn maanden in training geweest om klaar te zijn voor de start op 12 september. Van Es: “Vijf dagen voor de wedstrijd hier een streep doorheen zetten, doet teniet aan de voorbereiding van ons eerste elftal. De supporters kijken al weken uit naar eerste officiële wedstrijd in ons stadion. Eindelijk weer een Eredivisiewedstrijd. Voorbereidingen worden getroffen, vervoer wordt geregeld, er wordt uitgekeken naar deze wedstrijd. De mensen achter de schermen zijn zich al wekenlang aan het inzetten om deze wedstrijd coronaproof te kunnen organiseren, een enorme klus voor eenieder die hierbij betrokken is. Om dan vijf dagen voor de start te horen dat het niet nodig is geweest, is een grote dreun. En dat zijn maar een paar voorbeelden hoe er naar deze wedstrijd toegeleefd werd. Al met al is het dus enorm teleurstellend dat er zaterdag geen aftrap van het seizoen gaat plaatsvinden bij FC Utrecht, maar we staan voor een onomkeerbaar besluit door de KNVB.”

De KNVB schrijft op de website: “Het is een lastige beslissing want we begrijpen dat dit voor de supporters en voor FC Utrecht vervelend is op zo’n korte termijn. We hebben het verzoek van AZ ingewilligd omdat we in het kader van de veranderagenda twee jaar geleden met alle clubs gezamenlijk hebben besloten om Europees spelende clubs zoveel mogelijk voorrang te geven. Het hele Nederlandse voetbal profiteert namelijk van successen in de Champions League en Europa League. Het levert meerdere clubs een financiële bijdrage op én vergroot via de coëfficiëntenranglijst het aantal startplaatsen in deze toernooien.”

3 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Wen er maar vast aan.
  Dit wordt een chaotisch seizoen vol met uitgestelde, verplaatste en geannuleerde wedstrijden. Dat zal overigens meestal door Corona veroorzaakt worden.

 2. Wim Vreeswijk

  Ik begin steeds meer medelijden te krijgen met al die trouwe FC-supporters wiens geduld steeds meer op de proef gesteld door al die corona-discussies.

 3. Henk

  De uitstel komt dan ook hard binnen? Het redactie moet hier even over nadenken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).