FC Utrecht baalt van punt in De Kuip | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht baalt van punt in De Kuip | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht baalt van punt in De Kuip

FC Utrecht baalt van punt in De Kuip
Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld bij en tegen Feyenoord. Waar een dergelijk resultaat in het verleden werd gevierd als een overwinning, overheerste na afloop vooral teleurstelling bij de ploeg van John van den Brom. Ergens ook wel begrijpelijk.

FC Utrecht heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld bij en tegen Feyenoord. Waar een dergelijk resultaat in het verleden werd gevierd als een overwinning, overheerste na afloop vooral teleurstelling bij de ploeg van John van den Brom. Ergens ook wel begrijpelijk.

De gasten uit Utrecht deden in de regelmatig doodstille Kuip namelijks geenszins onder voor Feyenoord. Maar doordat FC Utrecht zelden zijn beste voetbal liet zien en het initiatief aan Feyenoord liet, vertrok het uiteindelijk met een gelijkspel uit Rotterdam. Waar het toch zeker kans had om er met de volle buit vandoor te gaan.

Indrukwekkende rush

Issah Abass liet de ruim vijfhonderd uit Utrecht meegereisde fans al binnen tien minuten juichen. De Ghanese spits kreeg de bal zomaar in de voeten gespeeld door Sam Larsson en startte vanaf eigen helft aan een indrukwekkende rush, degradeerde Jan-Arie van der Heijden tot figurant, passeerde Erik Botteghin en verschalkte doelman Kenneth Vermeer met een hard en laag diagonaal schot, 0-1.

In plaats van door te drukken en op jacht te gaan naar een tweede treffer zakte FC Utrecht, waar Rico Strieder een basisplaats kreeg in plaats van de geblesseerde Sander van de Streek en Patrick Joosten mocht starten als linksbuiten, te ver terug en liet het Feyenoord komen. De Stadionclub was niet bij machte de goed spelende defensie van FC Utrecht stuk te spelen, maar in het verdere verloop van de eerste helft slaagden de gasten er ook niet in grote kansen te creëeren.

Veerkracht

Jaap Stam greep in de rust in en liet Larsson en Van der Heijden achter in de kleedkamer voor Leroy Fer en Edgar Ié. Feyenoord drukte door en zag hoe een afstandsschot van Ridgeciano Haps langs keeper Maarten Paes vloog. De 1-1 was een flinke domper, maar zoals ook in de duels met ADO Den Haag en PEC Zwolle toonde FC Utrecht veel veerkracht en liet het zien veel beter te kunnen voetballen dan tot dan werd geëtaleerd in De Kuip.

Terwijl de spelers van Feyenoord achter elkaar omvielen met kramp, was het uiteindelijk aan Vermeer te danken dat goede kansen voor onder meer Joosten, Guwara en Simon Gustafson niet treffer werden gepromoveerd. Een doelpunt dat FC Utrecht gezien de tweede helft ook wel verdiend had.

DUIC Sport blikte na de wedstrijd terug met Joosten en Justin Hoogma.

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

3 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Logisch, en terecht dat ze balen, ze hadden daar ook gewoon moeten winnen.
  Waarschijnlijk toch net iets te veel respect voor de “topclub van voorheen”.
  Ook weer typisch dat FCU na de voorsprong terugzakt en de tegenstander laat komen, die fout maken ze zo vaak.
  Als je beter bent moet je gewoon doorgaan op jacht naar de 2-0 en 3-0, mocht er dan toch nog een tegengoal vallen dan is er niet zo veel aan de hand.
  Erg jammer weer.
  En nu vol er tegen aan tegen VVV, en gewoon winnen.

 2. Bill

  Zeker terecht, ze moeten zich eigenlijk schamen. Waar is dat killerinstinct?! Je had feyenoord kunnen wegvagen, en daarmee een directe concurrent op grotere achterstand in de competitie kunnen zetten. Ga er vanuit dat Van de Brom en het elftal hiervan leren.

 3. Katja

  Zelfde euvel in Mostar, wij kunnen niet achterover leunen. Aanval is niets voor niets de beste verdediging. Zeker tegen een matige opponent.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).