FC Utrecht bekert door ten koste van MVV | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht bekert door ten koste van MVV | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht bekert door ten koste van MVV

FC Utrecht heeft zich ten koste van MVV Maastricht geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. In Stadion Galgenwaard werd donderdagavond met 2-0 gewonnen. Cyriel Dessers opende de score vanaf de strafschopstip, invaller Nick Venema zorgde diep in blessuretijd voor de eindstand.

Dick Advocaat bracht noodgedwongen twee wijzigingen aan in zijn opstelling ten opzichte van de uitwedstrijd bij Feyenoord van afgelopen zondag. Mark van der Maarel en Emil Bergström verschenen aan de aftrap voor de geschorste Willem Janssen en geblesseerde Oussama Tannane. Voor Van der Maarel betekende het zijn 250e officiële wedstrijd. “Daar was ik me zelf totaal niet van bewust, ik hoorde het vlak voor de wedstrijd”, zei het clubicoon na afloop voor de camera van DUIC Sport.

Heer en meester

FC Utrecht was heer en meester tegen de gasten uit Limburg, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Simon Gustafson was in de eerste helft nog het dichtst bij een treffer, maar het schot van de Zweed miste kracht en precisie. Daarentegen hield het achterin de boel met Timo Letschert, die later zou worden uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd, en Bergström goed dicht.

Na een uur spelen liet Dessers de redelijk goedgevulde Galgenwaard juichen. De Belg scoorde vanaf de penaltystip nadat Gyrano Kerk onreglementair werd aangepakt in het strafschopgebied. Voor Dessers bleek het zijn eerste goal sinds 15 april, de uitwedstrijd bij Feyenoord. “Er valt nu wel een last van mijn schouders”, beaamde de centrumspits dan ook na afloop.

Counter

Even leek FC Utrecht in de problemen te komen nadat invaller Lukas Görtler tien minuten voor tijd een rode kaart kreeg voor een onbesuisde overtreding, maar amper twee minuten later mocht ook MVV’er Joeri Schroijen inrukken vanwege natrappen richting Nick Venema. Diep in blessuretijd verdubbelde diezelfde Venema de score met een snelle counter. Zodoende bekert FC Utrecht door. “En daar gaat het uiteindelijk toch om”, lachte Sean Klaiber na afloop.

Bekijk de interviews met Dessers, Van der Maarel en Klaiber hieronder. Daarin blikken zij ook vast vooruit op zondag, wanneer FC Utrecht afreist naar Groningen voor het Eredivisieduel met de plaatselijke FC.