FC Utrecht bevestigt aanstelling John van den Brom als nieuwe hoofdtrainer | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht bevestigt aanstelling John van den Brom als nieuwe hoofdtrainer | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht bevestigt aanstelling John van den Brom als nieuwe hoofdtrainer

FC Utrecht bevestigt aanstelling John van den Brom als nieuwe hoofdtrainer
Van den Brom is vanaf 1 juli de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. Foto: FCUtrecht.nl
Zoals DUIC afgelopen weekend al meldde, is John van den Brom met ingang van volgend seizoen hoofdtrainer van FC Utrecht. De 52-jarige Amersfoortse oefenmeester heeft een contract tot medio 2022 getekend.

Zoals DUIC afgelopen weekend al meldde, is John van den Brom met ingang van volgend seizoen hoofdtrainer van FC Utrecht. De 52-jarige Amersfoortse oefenmeester heeft een contract tot medio 2022 getekend.

“We zijn erg verheugd met de aanstaande komst van John van den Brom naar FC Utrecht”, laat directeur voetbalzaken Jordy Zuidam weten op de clubsite. “In de persoon van John halen we een winnaar in huis, met ervaring in binnen- en buitenland. Iemand die overal waar hij heeft gewerkt als oefenmeester voor sportieve successen heeft gezorgd met een aanvallende speelwijze. John is erg ambitieus en omarmt de langetermijnvisie van FC Utrecht. Hij heeft bewezen naast teams ook individuele spelers te kunnen ontwikkelen en verbeteren. John komt uit de provincie Utrecht en staat er bekend om oog te hebben voor spelers uit de eigen opleiding, hetgeen we bij FC Utrecht erg belangrijk vinden.”

Stabiele basis

Van den Brom geeft aan uitvoerig met de club te hebben gesproken voor hij voor FC Utrecht koos. “Die gesprekken hebben ervoor gezorgd dat ik een helder beeld heb van de huidige stand van zaken en de ambities”, laat hij weten op de clubsitem. “Ik zie FC Utrecht als een club met enorm veel potentie en geloof in de visie zoals die door de club de voorbije jaren is neergezet en uitgedragen. Ik zie kansen om met FC Utrecht volgende stappen te maken en vind dat er een goede selectie staat, met daarin veel spelers met langdurige contracten. Dat vormt een goede, stabiele basis om in te stappen. Ik kijk ernaar uit samen met de club de ambities te realiseren en samen successen te hebben.”

Na zijn spelerscarrière bij Vitesse, Ajax, Istanbulspor en De Graafschap debuteerde Van den Brom in het seizoen 2007-2008 als hoofdtrainer van AGOVV. Onder zijn leiding werd de voormalige profclub uit Apeldoorn een subtopper in de eerste divisie. Vervolgens leidde Van den Brom ADO Den Haag naar Europees voetbal en ging hij bij Vitesse aan de slag.

Via RSC Anderlecht kwam de oud-international in 2014 bij AZ terecht. Met die club behaalde hij niet alleen drie keer Europees voetbal, hij groeide er uit tot de langstzittende trainer van de eredivisie. Zijn contract bij de Alkmaarders loopt deze zomer af en begin december werd al duidelijk dat de twee niet met elkaar verder zouden gaan.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

4 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Kunnen ze Jordy Zuidam ook langdurig vastleggen..
  Deze man maakt zeer goede deals voor de FC.

 2. katja

  Top !

 3. Michael

  Beste Harry
  waar baseer jij dit op ??

  Ik zie vele middenvelders, vele (zwakke) spitsen, vele gehuurde spelers en geen jeugd spelers binnen de lijnen.
  Voetbal is op een paar uitzonderingen na niet om aan te zien.
  De zwarte ciijfers komen (mede) door de verkoop van spelers die door zijn voorgangers zijn aangetrokken.
  Wat dacht je van de aanstelling van JP de Jong nadat het team JP niet wilde en hij daar volkomen sch… aan had en daarna roepen dat het zo jammer is dat het niet gelukt is.

  Ik zie vooral een lieve jongen zonder uitstalling en als hij spreekt zie ik daar geen daadkrachtige man in.

  Hoop uiteraard wel dat je op termijn gelijk gaat krijgen maar heb hier geen vertrouwen in …..

 4. katja

  Sow moest weg en prompt maakt hij een doelpunt tegen Jong FC.
  Petterson moest weg en gelijk bijna topscorer eredivisie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).