FC Utrecht breekt pas in slotfase | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht breekt pas in slotfase | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht breekt pas in slotfase

FC Utrecht breekt pas in slotfase
Joris van Overeem is Berghuis en Clasie te slim af. Foto: FCUtrecht.nl
Lange tijd leek het erop dat FC Utrecht zondagmiddag een puntje mee kon nemen uit De Kuip, maar vlak voor tijd ging het alsnog mis. Robin van Persie kopte drie minuten voor tijd raak en bezorgde Feyenoord daarmee de volle buit: 1-0.

Lange tijd leek het erop dat FC Utrecht zondagmiddag een puntje mee kon nemen uit De Kuip, maar vlak voor tijd ging het alsnog mis. Robin van Persie kopte drie minuten voor tijd raak en bezorgde Feyenoord daarmee de volle buit: 1-0.

En zo begon ook Dick Advocaat als trainer van FC Utrecht zonder zege. De laatste hoofdcoach die zijn eerste duel wél winnend afsloot, was Ton du Chatinier. FC Utrecht verloor overigens niet onverdiend van Feyenoord, dat veruit de beste kansen had. Maar waren de gasten uit Utrecht iets zorgvuldiger omgesprongen met de eigen mogelijkheden, dan had er zomaar meer in kunnen zitten.

Lichtpuntjes

Dat vond ook Joris van Overeem, één van de uitblinkers aan Utrechtse zijde, na afloop. “In zo’n wedstrijd krijg je misschien vier mogelijkheden, dan moet er wel eentje in”, zei hij voor de camera van DUIC Sport. Net als teamgenoten Timo Letschert en Oussama Tannane baalde de middenvelder behoorlijk van de nederlaag, maar zag hij – net als ongetwijfeld Advocaat – ook lichtpuntjes.

FC Utrecht speelde dan weliswaar geen flitsende wedstrijd, de organisatie stond een stuk beter dan in het verloren thuisduel met FC Emmen en er werd bovendien hard gewerkt. Juist aan passie en strijdlust leek het de afgelopen wedstrijden te ontbreken aan Utrechtse zijde. Ondanks dat Advocaat begon met een 4-3-3, misten de bezoekers vooral voorin stootkracht. Tannane liep zich weliswaar een slag in de rondte, acties van Gyrano Kerk en Cyriel Dessers kwamen zelden goed uit de verf.

Kansloos

Feyenoord was wat dat betreft een stuk gevaarlijker, al liep het zich ook regelmatig stuk op de sterk en hecht spelende defensie van FC Utrecht. Van Persie en Berghuis waren nog het dichtst bij een treffer, maar misten scherpte in de afronding of vonden David Jensen op hun weg. Tot de 87e minuut, toen Van Persie de bal wat gelukkig voor het hoofd kreeg en Jensen nu wél kansloos liet, 1-0. Opnieuw een domper voor FC Utrecht.

Voor de ploeg wacht donderdag de KNVB Beker-wedstrijd met MVV Maastricht. Zondag reizen Advocaat en consorten af naar Groningen voor het Eredivisieduel met de plaatselijke FC. De hekkensluiter is nog slechts één van de drie ploegen die FC Utrecht onder zich weet op de huidige ranglijst.

Bekijk de reacties van Van Overeem, Letschert en Tannane hieronder.

Videoverslag

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).