FC Utrecht contracteert G-Voetbalteam | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht contracteert G-Voetbalteam | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht contracteert G-Voetbalteam

FC Utrecht contracteert G-Voetbalteam
Wesley van Ommeren (12), eerste van rechts, met zijn contract. Foto: Peterson Tijhuis.
In het bijzijn van de aanvoerder van FC Utrecht Willem Janssen en doelman Maarten Paes, tekenden elf voetballers met een beperking donderdag 12 september hun contract.  Na onder andere Ajax en ADO den Haag, heeft FC Utrecht nu ook een G-voetbalteam. Deze bijzondere middag begon met de ontvangst van de nieuwe spelers in de Galgenwaard.

In het bijzijn van de aanvoerder van FC Utrecht Willem Janssen en doelman Maarten Paes, tekenden elf voetballers met een beperking donderdag 12 september hun contract.  Na onder andere Ajax en ADO den Haag, heeft FC Utrecht nu ook een G-voetbalteam. Deze bijzondere middag begon met de ontvangst van de nieuwe spelers in de Galgenwaard.

Met gespannen gezichten lopen de jongens en meisjes de zaal, die vol zit met familie en vrienden, binnen. De jonge sporters kennen elkaar al een tijd, ze zijn allemaal lid van v.v. Brederodes uit Vianen. Het komend seizoen gaan zij met zijn elven tegen negen andere clubs spelen in de Bijzondere Eredivisie. De intentie is dat er ieder seizoen weer een ander team uit de regio Utrecht aan de beurt is om het Bijzondere Eredivisie Team van FC Utrecht te worden

High five

Aanvoerder van het eerste elftal van FC Utrecht, Willem Janssen, ziet samen met zijn doelman Maarten Paes de eerste twee spelers naar het podium lopen. Met een brede glimlach geven de vier voetbalcollega’s elkaar een high five.

“Als jij je handtekening onderaan zet, dan zet ik de mijne naast die van jouw”, zegt Janssen tegen Wesley van Ommeren (12), die de blauwe pen al gevonden heeft. Heel geconcentreerd en met veel precisie plaatst Wesley zijn handtekening op het contract.

Nadat hij een foto met  Willem Janssen en Maarten Paes heeft genomen vertelt hij heel trots te zijn op het team: “Het voelt heel goed om nu een contract te tekenen bij FC Utrecht. Onze aanvoerder doet het ook heel goed, en tijdens wedstrijden geeft iedereen elkaar complimenten. Wij hopen dit seizoen kampioen te worden!”

Tekst gaat door onder afbeelding.

Buiten schijnt het zonnetje en het team duikt snel de kleedkamer in om het nieuwe tenue van FC Utrecht aan te trekken. De doelman heeft de bal al onder haar arm. Familie en vrienden juichen de spelers vanaf de tribune toe.

Terwijl de spelers, na de belangrijke teamfoto, een potje voetballen vertelt Willem Janssen dat hij het een supertof initiatief vindt. Hij weet zelf nog goed hoe hij zich voelde toen hij zijn eerste contract ondertekende: ¨Het was een heel speciaal moment. Ik stapte toen voor de eerste keer de profwereld in. Ik kon van mijn droom werkelijkheid maken, en dat kunnen deze jongens en meisjes nu ook!¨

6 Reacties

Reageren
 1. Catharina van Os

  Hartstikke goed natuurlijk dat er een G-team komt, maar waar blijft de terugkeer van een vrouwenteam? Meer dan 50% van de mensen in de regio is vrouw, het nationale vrouwenteam doet het fantastisch, FC utrecht schrijft zwarte cijfers, maar een vrouwenteam is blijkbaar niet interessant voor Van Seumeren. Liever nog een extra speler halen die nooit speelt

 2. Berk

  Zet die jongens zaterdag maar in de basis tegen Emmen, kan niet veel minder zijn dan wat er nu staat.

 3. Katja

  @Catharina; Utrecht schrijft inderdaad zwarte cijfers, maar staat nog wel voor ca. 3 miljoen in het rood, het wordt alleen minder rood…

 4. RB

  En daar is ie, de standaard opmerking die bij ieder bericht een G-Team wordt gemaakt, bij welke club dan ook.

  Dankjewel Berk, fijn om bevestigd te zien worden dat die treurige figuren hier ook zitten. Ik hoop dat je je kapot hebt gelachen om deze originele grap.

 5. Waalbert

  @catharina.. ik neem aan dat jij dan een seizoenskaart neemt en elk weekend de vrouwen komt aanmoedigen samen met duizenden andere vrouwen uit Utrecht?

 6. Pim van der Horst

  @waalbert. Dus alleen seizoenkaart en duizende supporters iedere wedstrijd rechtvaardigd het hebben van een vrouwenteam? Ik weet vrij zeker dat het G-team dit ook niet heeft. Er zijn commerciële belangen en maatschappelijke belangen. En met het G-team zet de FC een goede stap in de maatschappelijke richting maar het niet hebben van een vrouwenteam niet

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).