FC Utrecht-eigenaar Van Seumeren wil aandelen verkopen | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht-eigenaar Van Seumeren wil aandelen verkopen | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht-eigenaar Van Seumeren wil aandelen verkopen

FC Utrecht-eigenaar Van Seumeren wil aandelen verkopen
De eigenaar van FC Utrecht, Frans van Seumeren, wil zijn aandelen in de club gaan verkopen. Dat heeft hij gezegd in een interview met De Telegraaf.

De eigenaar van FC Utrecht, Frans van Seumeren, wil zijn aandelen in de club gaan verkopen. Dat heeft hij gezegd in een interview met De Telegraaf.

“Het geld stop ik niet in mijn eigen zak, maar het bedrag dat de aandelen opbrengen, gaat regelrecht de club in”, verzekert hij in het interview. Van Seumeren noemt Feyenoord een goed voorbeeld van hoe het zou moeten.”Een man of zestien heeft 49 procent van de aandelen. Dat is veel prettiger, dan dat je zelf de kar moet trekken. Zoiets zou ik graag willen. Ik ben bereid om het succes dat eraan komt te delen. Je kunt alleen succesvol zijn als je een teamspeler bent.”

Zijn plan zou zijn ontstaan uit liefde voor de club. Van Seumeren heeft momenteel 99 procent van de aandelen.

5 Reacties

Reageren
  1. Wim Vreeswijk

    Als de koper maar geen chinees is…..

  2. Beertje

    Utrecht mag van seumeren dankbaar zijn
    Zonder hem bestond utrecht niet meer
    Dat foute gajes in de bunnikside , moet door de goeie in de bunnikside aangepakt worden
    Jullie laten fc utrecht toch niet naar de kloten gaan door door nepsupporters!
    Een standbeeld voor onze jan van seumeren,,echte kerel, karakterman

  3. S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

    Soms vraag ik me wel eens af hoe deze man zo succesvol in het bedrijfsleven is geworden. Hoe amaibel de man bij vlagen ook overkomt; ik ben in toenemende mate niet langer in staat om me aan de indruk te onttrekken dat hij ooit eens een aanzienlijke klap van een molen op zijn boleet te verwerken heeft gehad.

    FC Utrecht b.v., eigendom van Frans van Seumeren, heeft een schuld van vele miljoenen aan diverse andere bv’s van diezelfde van Seumeren. Het eigen vermogen is nagenoeg nul. De club bezit ook geen eigen stadion. Hiernaast heeft deze b.v.’s een gemiddeld jaarlijks operationeel verlies van ruim 6.000.000 (net geen 50% van de omzet) en is het stadion leeg. De business tribune al helemaal. En dan wil FransieFransie aandelen verkopen. Aandelen die momenteel letterlijk minder dan niets waard zijn. Lol!

    Nou begrijp ik sec- en letterlijk bezien best dat FransieFransie aandelen WIL verkopen (hij is het natuurlijk meer dan zat zijn om voor de miljoenenverliezen op te draaien die hij zelf veroorzaakte), maar denkt van Seumeren nou echt dat investeerders aandelen WILLEN kopen van een b.v. die technisch failliet is door wanbestuur, waarbij diezelfde wanbestuurders (van Schaik & RvC) aanblijven en de investeerders dus geen enkele werkelijke invloed op het beleid kunnen uitoefenen..?

    Denkt van Seumeren nou echt dat er investeerder gek genoeg is om miljoenen te investeren, om deze verse kapitaalinjectie direct af te zien vloeien richting de andere schuldeisende b.v.’s van van Seumeren, waarmee de intrinsieke waarde per aandeel acuut opnieuw richting nul duikt en de investeerder dus defacto direct zijn geld kwijt is…?

    Met andere woorden: “Geef me geld, want ik wil de schulden aan mezelf kunnen afbetalen die door mijn eigen wanbeleid zijn ontstaan en ik heb geld nodig om drijvende te blijven. Nee, je krijgt niets te zeggen. Nee, je krijgt geen enkele garantie op je geld. Nee, eigenlijk ben je je geld gewoon gelijk kwijt.”. Zou u een onverbeterlijke heroïnejunk geld geven op basis van niets anders dan een belofte dat u mag delen in zijn aanstaande succes….?

    Bon. De Oom Dagobert van Utrecht is of het zicht op de realiteit volledig kwijt of hij heeft een Zwendel (hoofdeletter bewust) in de pijplijn zitten waar zelfs Bernie Madoff in volle bewondering zijn pet voor afneemt. Meer smaken zijn er niet. Wat fijn Frans, dat je bereid bent om al die schulden, tekorten en andere gevolgen van je eigen wanbeleid te delen! Regel maar vast wat extra telefoonaansluitingen! De telefoon zal vast roodgloeiend staan…

    Koekoek!

    Salut,
    S-â-n-m-ă-r-t-e-a-n

  4. Atilla Vigh

    @Wim
    Lezen is een vak he, het geld van de aandelen die hij verkoopt wil hij in de club steken (dus niet in zijn eigen geld). Daar hij vind dat de club niet bij 1 persoon moet liggen, zal hij zijn aandelen vermoedelijk onderhands aan verschillende (lees meerdere) echte vrienden van de club. Vermoedelijk ondernemers uit het Utrechtse. Die kent hij echt wel.

    Ik hoop dat het strikte financieel beleid wel zo blijft, ondanks de gelddonatie na de verkoop van de aandelen. Altijd zuinig begroten vooraf en eventuele meevallers gebruiken voor afbouwen schuld (en daarna opbouwen reserve). Dat is de reden waarom veel clubs in de problemen komen.

  5. Herman

    Misschien wil makkalie wel wat aandelen kopen, alhoewel die al een groot belang in Ajax heeft…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).