FC Utrecht en Vitesse in balans in eerste finale play-offs | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht en Vitesse in balans in eerste finale play-offs | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht en Vitesse in balans in eerste finale play-offs

FC Utrecht en Vitesse in balans in eerste finale play-offs
Foto: FCUtrecht.nl
De eerste finalewedstrijd in de play-offs om Europees voetbal kende vrijdagavond in een bijzonder sfeervolle Stadion Galgenwaard geen winnaar. FC Utrecht en Vitesse scoorden beide één keer, waarmee vooral de thuisploeg zichzelf tekort deed. 

De eerste finalewedstrijd in de play-offs om Europees voetbal kende vrijdagavond in een bijzonder sfeervolle Stadion Galgenwaard geen winnaar. FC Utrecht en Vitesse scoorden beide één keer, waarmee vooral de thuisploeg zichzelf tekort deed. 

Dick Advocaat verraste met een basisplaats voor Lukas Görtler, terwijl ook doelman Nick Marsman aan de aftrap verscheen. Hij verving de met een pinkblessure afgehaakte David Jensen, terwijl ook Riechedly Bazoer en Jean-Christophe Bahebeck niet bij de wedstrijdselectie zaten. Verder speelden dezelfde spelers als die dinsdag begonnen aan het duel met Heracles Almelo.

In tegenstelling tot dat duel begon FC Utrecht direct sterk aan de wedstrijd. Het combineerde vlot, speelde met veel passie en strijd en kreeg daardoor vanaf het begin het publiek achter zag, wat zorgde voor een haast ‘Europese’ sfeer in het stadion. Met Cyriel Dessers had de thuisclub na dik een kwartier bovendien een levensgrote kans op 1-0. De Belg zag zijn schot echter van richting veranderd worden en naast gaan.

Weggewuifd

Vlak daarna was het alsnog raak en konden de ruim achttienduizend toeschouwers juichen. Sander van de Streek kopte een prima voorzet van Gyrano Kerk achter Remko Pasveer, 1-0. Vitesse protesteerde nog wel omdat vooraf aan de goal Görtler een overtreding op Alexander Büttner zou hebben gemaakt, maar de protesten werden door scheidsrechter Jeroen Manschot uit Houten weggewuifd.

Vitesse stelde daar weinig tegenover, maar bij de eerste de beste mogelijkheid voor de Arnhemmers was het wel direct raak. Mohammed Dauda kopte een corner van Martin Ødegaard tegen de knie van Tim Matavz en de bal rolde vervolgens onder Marsman door in het doel.

Rebound

Ook in de rest van het duel waren de beste kansen voor FC Utrecht. Rico Strieder verraste Pasveer bijna met een van richting veranderd afstandsschot en nog voor rust had Kerk de 2-1 moeten maken, maar hij stuitte op de doelman van Vitesse. In de rebound leek de aanvaller alsnog te scoren, maar de bal stuiterde via de paal terug het veld in.

Na rust vloeiden bij beide ploegen al snel de krachten weg een probeerde Advocaat met vers bloed in de personen van Michiel Kramer, Urby Emanuelson en vlak voor tijd Mark van der Maarel nog een overwinning binnen te slepen. Ondanks kansen voor Van de Streek, Sean Klaiber, Willem Janssen en Simon Gustafson lukte dat niet. Een goal van Dessers werd bovendien afgekeurd wegens buitenspel.

Dinsdag wacht in Arnhem de beslissende wedstrijd. DUIC Sport vroeg na afloop aan man of the match Görtler en verdediger Emil Bergström hoe zij de kansen voor hun werkgever inschatten in het Gelredome.

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).