FC Utrecht geen partij voor wervelend Ajax | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht geen partij voor wervelend Ajax | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht geen partij voor wervelend Ajax

FC Utrecht geen partij voor wervelend Ajax
Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht had zondagmiddag geen antwoord op het wervelende spel van regerend landskampioen en koploper Ajax. In de Johan Cruijff ArenA werd het uiteindelijk 4-0 en het was aan de Utrechtse doelman Maarten Paes te danken dat die uitslag niet veel hoger uitviel.

FC Utrecht had zondagmiddag geen antwoord op het wervelende spel van regerend landskampioen en koploper Ajax. In de Johan Cruijff ArenA werd het uiteindelijk 4-0 en het was aan de Utrechtse doelman Maarten Paes te danken dat die uitslag niet veel hoger uitviel.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat er niets te halen viel voor de ploeg van John van den Brom. Ajax combineerde in hoog tempo richting het doel van Paes en het was eigenlijk een klein wonder dat het nog tot de veertiende minuut duurde voor de Amsterdammers op voorsprong kwamen. Donny van de Beek volleerde een voorzet van Dusan Tadic achter de kansloze doelman van FC Utrecht.

Speldenprikjes

Tot dat moment was FC Utrecht niet bij machte geweest het de thuisploeg lastig te maken. De bezoekers, zonder meegereisde supporters vanwege een boycot, deelden wel wat speldenprikjes uit, maar speelden te slordig om Ajax ook daadwerkelijk pijn te doen. Al kreeg Gyrano Kerk na amper twintig seconden al een grote mogelijkheid, die door de aanvaller verprutst werd.

Nog voor rust wervelde de Ajax-storm via Tadic – aan die treffer ging wel een overtreding van Daley Blind op Sander van de Streek vooraf – en opnieuw Van de Beek naar een comfortabele 3-0 voorsprong en dat was nog een zuinige uitdrukking van de krachtsverhoudingen. Na afloop van de wedstrijd bleek dat Paes niet minder dan elf treffers van Ajax, dat na rust via Lisandro Martinez nog éénmaal doel trof, voorkomen had.

Doordat ook Vitesse verloor, blijft FC Utrecht vierde in de Eredivisie. Daarnaast liep ook PSV tegen een nederlaag aan waardoor het gat met de derde plek één punt blijft. Na de interlandbreak van komend weekend komt nummer twee AZ, dat zes punten meer heeft dan FC Utrecht, op bezoek in Stadion Galgenwaard. Dat duel wordt op zaterdagavond 23 november om 18.30 uur gespeeld.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

7 Reacties

Reageren
 1. ZonderSteun

  Best raar dat al die trouwe supporters andere belangen boven het steunen van hun ploeg stellen. In de steek gelaten: 4-0.

 2. Frits

  @ZonderSteun,
  Zo is dat. Buitengewoon jammer! Ik herinner me de Johan Cruijff Schaal, heel wat jaren geleden… FC Utrecht maakte in de Arena gehakt van Ajax, maar de grote vakken die waren gereserveerd voor FC Utrecht waren nagenoeg leeg. Ban the Arena. Zo ga je om met je ploeg die om een hoofdprijs speelt…

 3. Katja

  Wedstrijd tegen AZ is belangrijker.

 4. Wim Vreeswijk

  Dat ziet er dik in, helaas. Daar hoef je geen astroloog of helderziende voor te zijn.

 5. W

  Zo ga je om met een onbetrouwbare gemeente Amsterdam Frits!

 6. Herman

  Gewoon kansloos weggerukt door een ploeg die zowel financieel als sportief enorm hard weggesprint is van de rest van Nederland.
  Leuk voor.de Ajax fans, jammer voor de eredivisie.
  Leuke was dat Utreg af en toe kon winnen.
  Komende tig jaar is Ajax ergens in februari of maart kampioen.

 7. Ton

  Utrecht is nog nooit zo vernederd in Amsterdam , niveau tussen deze 2 clubs is wel heel groot geworden

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).