FC Utrecht haalt Engels talent Adrian Blake (17) binnen: ‘Kan uitgroeien tot speler waarvoor supporters naar Galgenwaard komen’ FC Utrecht haalt Engels talent Adrian Blake (17) binnen: ‘Kan uitgroeien tot speler waarvoor supporters naar Galgenwaard komen’

FC Utrecht haalt Engels talent Adrian Blake (17) binnen: ‘Kan uitgroeien tot speler waarvoor supporters naar Galgenwaard komen’

FC Utrecht haalt Engels talent Adrian Blake (17) binnen: ‘Kan uitgroeien tot speler waarvoor supporters naar Galgenwaard komen’
Foto: FC Utrecht
FC Utrecht heeft de komst van het Engelse talent Adrian Blake afgerond. De 17-jarige aanvaller komt over van Watford FC en heeft een contract getekend tot medio 2027. Volgens technisch directeur Jordy Zuidam leek de komst van Blake lange tijd onhaalbaar, maar is steeds intensief contact gehouden. Dat leidt nu dus tot de komst van de aanvaller.

FC Utrecht heeft de komst van het Engelse talent Adrian Blake afgerond. De 17-jarige aanvaller komt over van Watford FC en heeft een contract getekend tot medio 2027. Volgens technisch directeur Jordy Zuidam leek de komst van Blake lange tijd onhaalbaar, maar is steeds intensief contact gehouden. Dat leidt nu dus tot de komst van de aanvaller.

Adrian Blake voetbalt al sinds zijn achtste bij Watford FC. Hij doorloopt er de volledige jeugdopleiding en debuteerde vorige zomer in het eerste elftal. De meeste van zijn wedstrijden speelde hij afgelopen jaar in het Onder 18-team, maar hij maakte ook minuten in het Onder 21-team. Blake is geselecteerd voor Engeland Onder 18 en voor de nationale ploeg van Jamaica, waar zijn roots liggen.

Technisch directeur van FC Utrecht Jordy Zuidam zegt onder de indruk te zijn van het talent en potentieel van Blake. “Hij speelt met flair en is een voetballer die kan uitgroeien tot het type speler waarvoor supporters naar Stadion Galgenwaard komen”, aldus Zuidam. “We moeten wel beseffen dat Adrian nog jong is en hem de tijd en ruimte geven om zich te ontwikkelen in de A-selectie. Het is een lang en intensief traject geweest om Adrian aan te kunnen trekken. Lang leek hij onhaalbaar voor ons, maar we waren er vroeg bij en hebben intensief contact gehouden. We zijn er erg blij mee dat we hem nu in Utrecht mogen verwelkomen en dat hij voor vier jaar bij ons tekent.”

Blakes contract gaat in op zijn achttiende verjaardag, komende maand. Hij sluit bij het eerste elftal aan als zijn werkvergunning rond is.

8 Reacties

Reageren
 1. Janah

  En ieder jaar geloven de supporters van FC Utrecht in nieuwe sprookjes. Jammer dat het altijd verkeerd uitpakt.

 2. RM

  Eerst zien en dan geloven. We hebben wel vaker zo’n talent uit Engeland gehad die het niet kon waarmaken. Maar laten we hopen dat hij het wel kan waarmaken.

 3. Bill

  Ah, de “buitenkansjescarrousel” van Zuidam komt weer op gang. Ben benieuwd of er nou wel een lange termijnvisie achter zit, of dat Zuidam weer een elftal als los zand weet samen te stellen. Blijft toch knap hoeveel missers je kunt aantrekken in de rol van technisch directeur.

  En investeer nou eens in die verdediging!! Dit seizoen dé achilleshiel waardoor zoveel punten hebben verspeeld.

 4. Yoshua

  Blijkbaar is er toch een van de drie aandeelhouders een mindere supporter dan Frans van Seumeren.
  Een jochie van 18, daar kun je meer mee dan met een uitgebluste voormalig vedette.
  Of nog erger, oud-spelers terug kopen die voor heel veel geld gewoon weigeren te leveren.
  Zo’n tante Sjaan, die niets presteert, die raak je zelfs niet kwijt aan Spakenburg.
  Jordy heeft een paar jochies kunnen kopen voor weinig, nu Adrien erbij, dan wordt het tijd om Van de Streek, van de Marel en mister, 020 Klaiber, met een keiharde trap de Galgenwaard uit te schoppen.
  Helemaal charlatan Klaiber, veel vangen en weigeren te spelen.
  Klaiber is de meest anti-FC Utrecht speler die we ooit hebben gehad, laat dit zo blijven.
  Het is een dure les dat je nooit oud-spelers terug moet nemen, ze gooien zand in de motor.
  Jordy moet Klaiber weggeven aan het jochie van Gert, kan die een de keukenla divisie de boel verstieren.
  Jochie van Gert heeft voorspelbaar er niets van gebakken in de keukenlaatjes, is net zijn vader, kan ook niet coachen.

 5. Vak J

  @ Joshua

  Voor de verandering met je eens

  @ Bill- Janah

  Met bvb Bozdogan en Booth heeft Zuidam en zijn team het wel goed gezien lijkt me, niet alles gaat verkeerd.Deze Engelse jongen kan ook in Jong rijpen, we gaan het zien

  Wel mee eens dat een aantal oudgedienden hun langste tijd heeft gehad. Nog 3 maanden transferperiode, en belangrijk voor hoeveel Douvikas word verkocht en wat er overblijft om echt te mogen investeren,in de verdediging, een nummer 6 en spits!

 6. W

  Allemaal dramatische reacties van mijn voorgangers. Het lijkt erop dat Utrecht de juiste weg is ingeslagen. Geen vedettes maar talenten. We gaan het zien.

 7. w

  ook al halen ze Haaland, t wordt NOOIT wat met utrecht haha

 8. peter

  @ w

  oke w….blijkbaar genoeg om te reageren….haha….mzll

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).