FC Utrecht haalt verdediger Nick Viergever (32) terug naar de Eredivisie FC Utrecht haalt verdediger Nick Viergever (32) terug naar de Eredivisie

FC Utrecht haalt verdediger Nick Viergever (32) terug naar de Eredivisie

FC Utrecht haalt verdediger Nick Viergever (32) terug naar de Eredivisie
Foto: FC Utrecht
FC Utrecht haalt Nick Viergever komend seizoen terug naar de Eredivisie. De 32-jarige verdediger komt transfervrij over van SpVgg Greuther Fürth en tekent voor twee seizoenen in Utrecht.

FC Utrecht haalt Nick Viergever komend seizoen terug naar de Eredivisie. De 32-jarige verdediger komt transfervrij over van SpVgg Greuther Fürth en tekent voor twee seizoenen in Utrecht.

Viergever speelde in zijn carrière al meer dan 450 wedstrijden en maakte zijn debuut in de Eredivisie op 10 mei 2009 bij Sparta Rotterdam, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. In de zomer van 2010 verhuisde Viergever voor vier seizoenen naar AZ, om vervolgens ook vier seizoenen bij Ajax te spelen. In 2012 maakte de verdediger zijn debuut in het Nederlands Elftal.

In 2018 verkaste Viergever van Ajax naar PSV, waar hij vorige zomer vertrok om in Duitsland bij SpVgg Greuther Fürth te gaan spelen. Afgelopen seizoen speelde hij 23 wedstrijden in de Bundesliga.

Toegevoegde waarde

“Met zijn kwaliteiten en ervaring is Nick in meerdere opzichten van toegevoegde waarde voor FC Utrecht”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam. “Hij is erop gebrand om de komende seizoenen zijn steentje bij te dragen aan de doorontwikkeling van FC Utrecht en vindt het een voorrecht de ervaringen die hij als prof in binnen- en buitenland in de absolute top heeft opgedaan over te brengen op zijn teamgenoten. Nick heeft het afgelopen seizoen veel gespeeld in de topcompetitie die de Bundesliga is en is een speler die er, fysiek en mentaal, meteen zal staan. We zijn blij zo’n gedreven en geroutineerde kracht aan onze selectie te hebben toegevoegd.”

Viergever is voor FC Utrecht de vierde aanwinst voor komend seizoen. Eerder werden al de komst van Taylor Booth, Luuk Brouwers en Joshua Rawlins aangekondigd.

14 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Daar zal vermoedelijk niemand heel enthousiast van worden en ook niemand totaal ontevreden over kunnen zijn. Viergever. Ja…Het moet maar.

  Al met al mag van deze speler op z’n 33e nog wel verwacht worden dat hij (op het tandvlees) een positieve bijdrage kan leveren bij een modaal clubje in de Eredivisie dat voor de plekken 7-9 speelt. Is het niet als basisspeler, dan wel in de begeleiding van de jeugdige spelers achter hem. De populariteitsprijs zal deze ideale schoonzoon in ieder geval niet gaan winnen, bij een publiek dat van vechtende rauwdouwers houdt.

  Prima, degelijk en bruikbaar hoor, maar tegelijk verraadt het ook wel het niveau van het scoutingsteam van Utrecht en vooral de afstand tot het publiek. Jaren de tijd om eindelijk weer eens een talentvolle moordenaar van een linksbenige centrale verdediger te vinden (al zeker 2 jaar liep Janssen op z’n laatste benen) en dan kom je met een 33-jarige-op-de-weg-terug aanzetten die eruit ziet alsof hij op zondag gospels in een koor zingt…Het is wel erg bleu.

  Misschien dat Fraser er nog wel wat gif in kan krijgen. Die vrat jochies als Viergever voor ontbijt in zijn dagen als speler. LOL

 2. vak K

  Nou scherpschutter, je kan je weer beter richten op de capriolen van het linkse College,dan deze onzin,ehh…volzinnen.

  Met een nog steeds minimaal budget,een prima speler voor de FC. Ik hou het op plek 4 tm 7, niets mis mee lijkt me.

  Nu nog 3 a 4 versterkingen die er gelijk staan ( geen halvies) en het gaat weer een leuk seizoen worden.

  Ohh ja Jordy…slijt gauw het duo Maher en Gustafson aan bvb Post Nl….

 3. Henk-Jan van Eijk (BompaFCU)

  Nou nou vak K, we gaan ‘weer’ een leuk seizoen tegemoet? Die mag je wat mij betreft even uitleggen. Afgelopen seizoen was in mijn ogen het meest trieste seizoen dat ik heb meegemaakt sinds ik naar de FC ga. En dat doe ik al sinds 1975. Qua resultaat valt het allemaal nog wel mee maar voetballend gezien té triest voor woorden.

 4. vak K

  @ Bompa

  Een leuk seizoen er van uitgaande dat er nieuwe frisse spelers worden gehaald,en daar vertrouw ik op, het is nog geen 1 september!

 5. Scherpschutter

  @Vak k

  Ik weet niet zo goed waar je op baseert dat Viergever hier voor een minimaal budget balt. Lijkt me persoonlijk heel niet aannemelijk. Die jongen is ex NL elftal, heeft 70 Europese wedstrijden op zn naam (w.o. Champions League) en clubs als Ajax, AZ en PSV op zn palmares.

  Natuurlijk is hij op de terugweg en gaat hij richting einde carriere, maar die speelt hier echt niet voor een appel en een ei en bovendien zal de vermoedelijk nieuwe aanvoerder ook wel vorstelijk tekengeld hebben ontvangen. Viergever behoort naar mijn inschatting tot de best betaalde spelers van de selectie, als het al niet de best betaalde speler is…

  Eindigen tussen plek 4-7 zou in mijn optiek een wereldprestatie zijn met een middelmatige technisch directeur, een middelmatige trainer als Fraser en een heel gemiddelde middenmootselectie. De enige twee spelers die wij hebben die mogelijk bij onze concurrentie in de basis zouden staan zijn Ramselaar en Timber. De rest zou wegkwijnen op de bank bij AZ, Feyenoord, Vitesse en Twente…

  Persoonlijk ga ik op basis van de huidige selectie en nieuwe trainer daarom uit van plek 7-9. Niets mis mee! Het is waar FC Utrecht gelet op alle omstandigheden nu thuishoort.

 6. Ted Danson

  Scherpschutter 21/3/2022 – 18:24
  Ik zal niet pretenderen verstand van voetbal te hebben

  Ik breng graag deze quote even in herinnering ter context. Een fijne dag allemaal!

 7. Herman

  Utrecht had.of heeft vele voetballer die”naam” hebben. Maher, Emanuelson, Ramselaar, Elia enz. Enz. Leuk allemaal, maar meestal.zijn ze uitgerangeerd of net niet.

  Stop daar eens meteen ga weer eens terug naar eigen jeugd.

 8. vak K

  @ Scherpschutter

  Inderdaad was op dit moment plek 7 het hoogst haalbare.

  Wat Viergever verdient vind ok niet zo belangrijk, als je omhoog wil zal je moeten betalen,simpel as that

  Maar laten we niet voor de muziek vooruitlopen en even wachten waar volgens jou al deze middelmatige directeuren/ aandeelhouders mee gaan komen de aankomende tijd.

  Voetbal kan bijna niet slechter, afscheid nemen van met name onze postbodes Maher en Gustafson, en een nieuw fris elftal formeren….

  Durf te dromen!

 9. Scherpschutter

  @Ted Danson

  Yes. En ik sta nog steeds 100% achter die quote.

 10. UUU

  @ Vak K

  Utrecht kan wel omhoog willen, het gaat op deze manier niet en zelfs nooit gebeuren. Het gevolg: teleurstelling op teleurstelling en een bak negativiteit in de club waar je U tegen zegt. Verkeerd beleid en verkeerde verwachtingen derhalve.

  Een plek 6 t/m 13-club. Hoger is simpelweg niet mogelijk of men moet wel heel erg veel geluk tegelijkertijd hebben.

  En ik zeg: FC Differdange. Dat is het niveau van de FC 😉

 11. vak K

  Daar is UUU ook weer, wil ook weer wat zeggen, zoals gewoonlijk sarcastisch en negatief.

  Schrijf lekker in het amsterdammertje joggie.

 12. Uuu

  @ vak K

  Nee hoor, gewoon een realistische (en kritische) utregter die tenminste nog niet naast zijn schoenen loopt (dat is pas een amsterdamse eigenschap) en die niet in de fabels van miljonairtje Frans trapt.

  Als Frans uitstapt (en dat gaat vroeg of laat gebeuren) dondert de hele organisatie in elkaar, want er is geen deugdelijk beleidsplan (voor daarna).

  Daarnaast had Hake er niet uit gehoeven, zoals nu ook bewezen is.

  Ik vind het prima als Utreg 7e wordt, in tegenstelling tot een aantal huilebalkjes. En met hoolies heb ik al helemaal niets op. Punt. In het stadion geniet ik van strijd en beleving. En dat heb ik door de jaren heen vaak genoeg meegemaakt. Nu lijkt het echter pappen en nathouden te zijn.

 13. Ed Grimmelikhuijsen

  Viergever is denk ik geen slechte aanwinst voor de Fc.
  En nu weg met Gustafson en Maher. (ondanks zijn goede spel van 19/5)
  En helaas gaat Timber ons ook verlaten, dat is bijna zeker.
  Dat levert wel weer minimaal 6 miljoen op.
  Haal Flemming en Odgaard naar de Galgenwaard en is
  Thijs Dallinga van Excelsior een speler voor ons?
  Maar aub geen ‘buitenkansjes’ meer.
  Spelers die langdurig geblesserd zijn of al heel lang reserve zijn ergens: Daar is een reden voor!! Zo eenvoudig is het. Misschien dat Fraser nog een goede middenvelder meeneemt. We gaan het zien. Groeten, Ed Grimmelikhuijsen.

 14. Barber

  6 miljoen lijkt mij absurd weinig voor een speler met timbers kwaliteiten.
  Laten we eens beginnen met 15 miljoen en een hoog doorverkoop percentage.
  Spelers met de potentie van Quinten liggen niet voor het oprapen in Europa.

  Liever nog, laat hem gewoon minimaal nog een seizoen Utrecht doen, liefst natuurlijk met Europees voetbal , en dan is verder kijken.

  Dit was pas zijn allereerste seizoen in de eredivisie en bij Utrecht kan hij nog flink wat stappen maken in zijn ontwikkeling.
  Daar heeft hij de zogenaamde top 3 echt niet voor nodig.

  Utrecht moet dat gewoon regelen en de risico’s voor Quinten en zijn carrière afdekken via tailermade verzekeringen.
  Zijn financiële toekomst voor nu en de nabije toekomst zekerstellen.
  Dat lijkt mij voor allebij het beste .
  Dan kan deze jongen in relatieve luwte verder groeien.
  De echte druk kan hij nog een carrière lang ervaren bij echte topclubs.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).