FC Utrecht heeft begrip voor kabinetskeuze voor afgelasten betaald voetbal | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht heeft begrip voor kabinetskeuze voor afgelasten betaald voetbal | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht heeft begrip voor kabinetskeuze voor afgelasten betaald voetbal

FC Utrecht heeft begrip voor kabinetskeuze voor afgelasten betaald voetbal
Galgenwaard FC Utrecht
FC Utrecht heeft begrip voor de coronamaatregelen die het kabinet dinsdag bekend heeft gemaakt. Het kabinet heeft besloten om alle evenementen met een vergunningsplicht tot 1 september te verbieden, waaronder het betaald voetbal.

FC Utrecht heeft begrip voor de coronamaatregelen die het kabinet dinsdag bekend heeft gemaakt. Het kabinet heeft besloten om alle evenementen met een vergunningsplicht tot 1 september te verbieden, waaronder het betaald voetbal.

De KNVB is nu van plan het huidige Eredivisieseizoen niet uit te spelen. Binnenkort moet duidelijk worden hoe de afwikkeling van de Eredivisie, de KNVB-beker en de Keuken Kampioen Divisie er verder uit gaan zien. De KNVB gaat daarover in gesprek met de UEFA, waarna vrijdag een gesprek volgt met de clubs.

“De gesprekken met de KNVB en clubs gaan over de sportieve afronding van het huidige seizoen, maar bijvoorbeeld ook over de consequenties rondom gekochte (seizoen)kaarten”, zegt algemeen directeur van FC Utrecht Thijs van Es.

Samen

“Samen met de andere Eredivisieclubs wordt er gesproken over een uniforme aanpak voor publieke (seizoen)kaartkopers wat betreft de gemiste wedstrijden. Het verbod op het betaalde voetbal is natuurlijk een ingrijpend besluit voor de voetbaltak, maar in het belang van de volksgezondheid uiteraard te begrijpen. Samen moeten we hier uitkomen.”

Als meer duidelijk wordt over de tickets, worden seizoenkaarthouders en kopers van losse kaarten via de mail op de hoogte gebracht.

11 Reacties

Reageren
 1. Vak K

  Hopelijk blijven alle SCC houders en sponsors de FC trouw.

  Ook het voetbal en de sport in het algemeen verkeren in zwaar financieel weer,.

  De Overheid zou ook voor de sport een noodfonds moeten geven, sport brengt zoveel plezier en cohesie in de samenleving dat dit eigenlijk niet ter sprake hoeft te komen….maar ja….Overheid en sport, bij successen op de 1e rij, bij dit soort drama’s niet te horen.

 2. Kerel

  @ Vak K

  Met name de hooligans van de FCU kosten de maatschappij nogal veel. Geld vooral.

  Leuke lijst trouwens: https://www.google.nl/search?ei=iXuhXrDIII2XkwXRyI84&q=rellen+fc+utrecht&oq=rellen+fc+utrecht&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzICCAAyBggAEAcQHjICCAAyAggAMgIIADICCAAyAggAMgQIABAeMgQIABAeMgQIABAeOgQIABBHOgQIABANUImWAVj7mwFgsZ8BaABwAXgAgAFCiAHXApIBATaYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjwsJ26uP7oAhWNy6QKHVHkAwcQ4dUDCAs&uact=5

  En de lijst goes on and on and on and on.

  Waarom zou een bedrijfstak die uitblinkt in excessen (salarissen en andere geldverkwisting) en zich nauwelijks druk maakt over de maatschappij, met overheidssteun geholpen moeten worden? Er zit trouwens stiekem al veel overheidsgeld in de voetballerij (als je de zaak uit gaat pluizen).

 3. Herman

  Seizoen is al meer dan geslaagd met de uitschakeling van Ajax voor de beker!
  Dan maakt de rest voor Utreg toch niet meer uit?

 4. trol

  Herman…echt serieus? Binnenzitten doet gekke dingen met hersens.

  Kerel…vervang hooligans (voor zover die er nog zijn) door een bepaalde bevolkingsgroep/3e of 4e generatie emigranten en je hebt ook een interessante statistiek, maar dat is opeens allemaal prima. en oew mag je niet zeggen.

  Waar staat dat er nu weer overheidssteun nodig is trouwens? De bedrijfstak zelf is wel ziek, daar heb je gelijk in. Maar dat zit vooral in een door en door corrupte mondiale en Europese organisatie. En het feit dat er een wk in qatar gespeeld gaat worden en wij met zn allen dat prima vinden, is een stuk erger dan een vechtpartij, of desnoods door de lokale overheid op bepaalde manier de club steunen. Typisch NIMBY gedrag, daar waar wij Nederlanders altijd al goed in waren

 5. Katja

  Ben al decennialang Seizoenkaarthouder, en dat blijf ik !

 6. Peter

  Ook volgend jaar weer een seizoen kaart.
  Ik hoef echt niet gecompenseerd te worden inderdaad de uitschakeling van Ajax was voor mij al de kersen op de taart. Morgen vrijdag zullen we zien wat de KNVB gaat beslissen.
  Hou mijn hart vast ..

 7. Rien

  Ik ben het hlemaal met Karel eens

  Rien

 8. Vak K

  @ trol

  helemaal mee eens, daar hoor je deze reguurders nooit over, dan ben je weer rechts of weet ik wat.

  Dit soort reguurders laten ook de Horeca stikken, zijn niet van deze wereld..

  Geen aandacht aan besteden, hopelijk gauw weer sport en een biertje in de kroeg.

 9. Kerel

  @ Trol

  Ja joh, zijn alle/ de meeste leden van die bevolkingsgroep verantwoordelijk voor de lijst van misstanden; die statistiek? Dacht het niet, maar dat verwijt je ze wel.

  Grappig trouwens dat mensen die zeggen dat niks gezegd mag worden werkelijk de hele tijd de ruimte krijgen om die dingen te mogen zeggen. Werkelijk overal in Nederland. Fijn he. Dus hoezo en van wie mag dit niet gezegd worden? Je zegt het nu toch weer? Dat het niet helemaal zo is als je voorstelt is wel wat anders.

  De meeste hooligans zijn wel verantwoordelijk voor de meeste geweldsincidenten bij betaald voetbalwedstrijden, daarnaast is dat een keuze en gedrag van de meeste hooligans. Je kan 3e en 4e generatieallochtonen die zich wel gewoon netje gedragen niet veroordelen, omdat ze toevallig tot een bepaalde (bevolkings-)groep horen en dat is wat je doet. Je spreekt namelijk de hele bevolkingsgroep aan en niet diegene die het gedrag vertonen en opzoeken.

  Er is wel sprake van een correlatie tussen afkomst en gedrag, maar het is niet zo dat je afkomst bepaald gedrag voorspeld. Dat is de nuance.

  Daarnaast heeft vervallen in geweld en criminaliteit veel meer te maken met sociale omstandigheden en welvaartsproblematiek. Kort gezegd. Het heeft meer met de wijk, de vrienden die daar gemaakt worden en de plek op de maatschappelijke ladder te maken dan het land waar mensen (evt.) geboren zijn te maken (of de ouders)

  Back on topic: Overigens doen de meeste clubs vrij weinig om hier echt goed beleid op te voeren. Ja wat minimale symboolpolitiek wordt er gevoerd. Maar verder? De politiekosten worden door zo goed als iedereen opgevangen en de schade ook.

 10. Roel Bos

  Als wij het geld terug krijgen van onze sezioens kaart laat fc utrecht dan het geld laten houden en hopen dat volgend sezioen beter wordt voor ons allemaal Roel Bos

 11. Vak K

  @ kerel

  Lang verhaal, lekker kort ook!

  Om met jouw theorie te eindigen, als we niet de hele bevolkingsgroep van 3e en 4e generatie immigranten te mogen aanwijzen, dan zeker niet de 20.000 supporters van de FC!

  En geen nut voor de maatschappij? Google maar eens wat de club iedere week doet in de stad en provincie! Sponsor is niet voor niets Zorg van de Zaak …maatschappelijker is er niet!

  Fijne dag nog.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).