FC Utrecht kijkt met vastleggen Schepers alvast vooruit | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht kijkt met vastleggen Schepers alvast vooruit | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht kijkt met vastleggen Schepers alvast vooruit

FC Utrecht kijkt met vastleggen Schepers alvast vooruit

Het voetbalseizoen is amper vier wedstrijden oud, of FC Utrecht werpt de blik alweer op de toekomst. Bob Schepers tekende gisteren een contract voor drie seizoenen, met een optie voor nog twee jaar, bij de club. De 19-jarige aanvaller is overgenomen van SC Cambuur.

“Bob is een talentvolle vleugelaanvaller die snelheid en creativiteit combineert”, zegt technisch directeur Foeke Booy. Omdat zowel Schepers als FC Utrecht het voor de ontwikkeling van de speler beter achten dat hij nog een jaartje rijpt in de Jupiler League, wordt de linksbuiten direct weer terug verhuurd aan de Friese club.

“Het past in ons beleid om jonge talentvolle spelers voor de lange termijn aan ons te binden. Met Cambuur hebben we een opleidingstraject uitgestippeld, met als doel dat hij uiteindelijk bij ons de aansluiting gaat vinden”, zegt Booy daarover.

Schepers kan zich daar helemaal in vinden. “Dat ik nu direct weer terug ga naar Leeuwarden is alleen maar goed. Ik ben nog niet klaar voor een basisplaats in Utrecht, maar bij Cambuur kan ik iedere wedstrijd spelen. Dat is nu belangrijk voor mij.” De aanvaller kreeg bij de ondertekening van zijn contract direct een seizoenkaart van de club. “Wij spelen meestal op vrijdagavond, dus kom ik lekker vaak kijken.”

Daarnaast legde FC Utrecht vleugelspeler Radovan Mitrovic (19) voor twee seizoenen vast. Hij kwam eerder uit voor de jeugdopleiding sc Heerenveen/Emmen en gaat voorlopig spelen in Jong Utrecht. Mitrovic is een Oostenrijkse Serviër die tijdens het WK Onder 20 in Colombia uitkwam voor het nationale team van Oostenrijk.

Nijholt

Gianluca Nijholt vertrekt mogelijk op huurbasis naar FC Volendam. Ook AGOVV wil de middenvelder, die na de komst van Rodney Sneijder verhuurd mag worden, graag tijdelijk inlijven, maar de club van trainer Gert Kruijs lijkt de beste papieren te hebben.

Doelman André Krul vond in ieder geval wel al tijdelijk onderdak bij AGOVV. Het is al de derde keer dat de goalie wordt verhuurd. Eerder speelde hij tijdelijk voor Telstar en afgelopen seizoen behoorde Krul tot de selectie van Sparta Rotterdam.

Oefenduel

Overigens oefent FC Utrecht vanavond tegen Elinkwijk. Daarbij moet trainer Erwin Koeman het wel doen zonder Michael Zullo, Adam Sarota, Alexander Gerndt en Jacob Mulenga. Zij meldden zich afgelopen maandag bij hun respectievelijke nationale teams. Het duel aan het Theo Thijssenplein begint om 19.30 uur.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).