FC Utrecht knokt zich langs Willem ll | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht knokt zich langs Willem ll | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht knokt zich langs Willem ll

FC Utrecht heeft de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Na een moeizaam duel knokten de Utrechters zich twee minuten voor tijd langs Willem ll door een goal van invaller Leon de Kogel. Door de overwinning stijgt Utrecht naar de negende plaats.

Lang was er weinig te genieten in de eerste thuiswedstrijd van FC Utrecht. De Galgenwaard bleek een decor voor de thuisploeg die nog zoekende is na de komst van acht nieuwelingen en een uitploeg die vooral niet wilde verliezen. Na een paar kleine kansjes in de eerste helft aan beide kanten kwam het duel pas echt los in de tweede helft.

In de 64e minuut schoot Jens Toornstra de bal hard en droog vanaf de rand van het zestienmetergebied in de verre hoek. Die goal leek op dat moment genoeg voor de overwinning totdat Robbie Haemhouts van Willem ll een wat makkelijk gegeven rebound door Utrecht-keeper Robbin Ruiter in een leeg goal kon schieten.

Vanaf dat moment begon er een, weliswaar klein, slotoffensief van Utrecht, dat resulteerde in de bevrijdende 2-1 van Leon de Kogel. Hij gleed een bal van dichtbij binnen nadat Jens Toornstra hem op sublieme wijze bediende.

Wilde gok

Dat de overwinning meer geluk dan wijsheid was beaamde coach Rob Alflen na de wedstrijd voor de camera’s. ‘Nou, het inbrengen van De Kogel was eigenlijk meer een wilde gok, maar het pakte goed uit, Leon had acht dagen niet getraind, maar sloot gisteren (zaterdag, red.) vrij plotseling weer aan”, toonde Alflen zich verbaasd. ‘We hebben hem in de warming-up getest. Hij was nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd, maar wel voor een korte periode. Thuis moet je natuurlijk voor de winst gaan, dus zette ik Leon erbij.”