FC Utrecht komt met opties voor compensatie tickets en seizoenkaarten | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht komt met opties voor compensatie tickets en seizoenkaarten | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht komt met opties voor compensatie tickets en seizoenkaarten

FC Utrecht komt met opties voor compensatie tickets en seizoenkaarten
Stadion Galgenwaard. Archiefbeeld DUIC
FC Utrecht heeft dinsdag meer informatie gegeven over wat mensen kunnen doen die een seizoenskaart of tickets hadden voor wedstrijden die nog gespeeld moesten worden. De club komt met twee vormen van compensatie.

FC Utrecht heeft dinsdag meer informatie gegeven over wat mensen kunnen doen die een seizoenskaart of tickets hadden voor wedstrijden die nog gespeeld moesten worden. De club komt met twee vormen van compensatie.

Ticket- en seizoenkaarthouders kunnen ervoor kiezen om geen actie te ondernemen, er volgt dan geen compensatie, maar op die manier kunnen supporters FC Utrecht steunen om de coronacrisis goed door te komen. Iedereen die wel een tegemoetkoming wil kan kiezen uit twee opties: de huidige tickets of seizoenkaart omzetten of het ontvangen van een FC Utrecht Cupfighters t-shirt.

Losse tickets

Mensen die hun losse ticket voor het huidige seizoen willen omzetten, krijgen een voucher voor een thuiswedstrijd van FC Utrecht in het seizoen van 2020/2021 of 2021/2022. De voucher is alleen geldig voor thuiswedstrijden van FC Utrecht en niet voor play-offs of bekerduels in de Galgenwaard.

Tickethouders voor FC Utrecht – Ajax kunnen hun voucher altijd verzilveren. Iedereen die tickets heeft voor de overige vier thuiswedstrijden, tegen Vitesse, FC Groningen, Heracles Almelo en sc Heerenveen, kan de voucher verzilveren tijdens thuiswedstrijden, met uitzondering van thuiswedstrijden tegen Feyenoord, PSV en Ajax.

Seizoenkaarten

Seizoenkaarthouders kunnen een kortingsvoucher krijgen. De voucher is goed voor 15 procent korting voor een seizoenkaart van FC Utrecht voor het seizoen 2020/2021. De voucher is dus alleen geldig voor het komende seizoen.

Cupfighters T-shirt

Mensen die een ticket of seizoenkaart hebben maar geen voucher willen, kunnen kiezen voor een FC Utrecht Cupfighters T-shirt. Deze optie is gelimiteerd en wordt van de website gehaald als de shirts op zijn.

Supporters kunnen hun keuze tot 24 mei doorgeven via de website van FC Utrecht. Daarna is het niet meer mogelijk om een ticket of seizoenkaart om te zetten in een voucher of om het FC Utrecht Cupfighters Shirt opgestuurd te krijgen.

8 Reacties

Reageren
 1. Vak K

  Voor mij duidelijk, geen compensatie!

  Wanneer inschrijven voor nieuwe SCC, juist nu de club en medewerkers steunen!

 2. W.

  Echte supporters vragen niet om compensatie!

 3. Vingervlug

  Heb wel eens stadionverboden gehad, 2x uiteindelijk vrijgesproken.
  Maar kreeg geen cent terug terwijl ik meerdere wedstrijden heb gemist.

 4. Scherpschutter

  Waar is de optie: geld terug? FC Utrecht mag dit niet weigeren en dient uw geld desgevraagd gewoon terug te storten.

 5. Wim Huisen

  Alleen gloriehunters vragen geld terug.

 6. Linlin

  @Scherpschutter, een echte supporter vraagt z’m geld niet terug, maar steunt de fc. Maar dat zal jij wel niet snappen.
  Voor mij i.i.g. geen compensatie. Uuuuu!

 7. Scherpschutter

  @Linlin 13/5/2020 – 21:13

  Nee, ik heb niet zoveel met voetbal dus daar begrijp ik inderdaad niet veel van. Ik heb echter wel veel met recht en FC Utrecht ‘vergeet’ hier even te melden dat klanten gewoon hun geld ook kunnen terugvragen als ze willen.

 8. Sander

  Ze brengen het net alsof we blij moeten zijn dat ze überhaupt iets compenseren. En vooral ook alsof supporters helemaal geen recht zouden hebben op enige compensatie. Ze bieden dus alleen 15% korting aan voor het nieuwe seizoen. Ik vind het nogal hautain, weinig respectvol en het irriteert me mateloos die toon. Als ze zouden zeggen dat je recht hebt op compensatie maar dat ze hopen dat je daar afstand van wilt doen om de club te steunen, dan weet ik zeker dat er heel veel supporters zonder probleem daar mee akkoord waren gegaan. Maar de toonzetting is dermate aanmatigend dat ik al heel veel vrienden heb gehoord die nu niet gaan verlengen. Omgekeerd effect dus.

  Maar nu ook met het verlengen. Of je even wilt verlengen. Zonder ook maar 1 woord te reppen over wat er gebeurd met de geld als ze zonder publiek moeten spelen. Nergens staat er iets over restitutie per wedstrijd, zoals zelfs Ajax dat wel al netjes heeft gedaan. Ze kunnen natuurlijk wel alles op clubliefde gooien, maar dat er heel veel supporters zonder werk zitten nu en door Corona in de problemen komen, is voor de FC blijkbaar ook geen reden om die te steunen. Eenrichtingsverkeer en raar ook dat ze hier niet upfront een regeling voor bedacht hebben en communiceren. Ik wacht voorlopige wel even af en als ze nergens mee komen, dan sla ik wel een jaartje over.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).