FC Utrecht krijgt met 1-5 klop van PSV | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht krijgt met 1-5 klop van PSV | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht krijgt met 1-5 klop van PSV

FC Utrecht heeft met 1-5 van PSV verloren. Bij de rust stond het al 0-4 door doelpunten van Adam Maher, Memphis Depay (2x, waarvan één uit een strafschop) en Jurgen Locadia. In de tweede helft maakte Dave Bulthuis de eretreffer en scoorde Maher het vijfde PSV-doelpunt.

Bij FC Utrecht stond de Australiër Adam Sarota weer in de basis. Zijn landgenoot Tommy Oar begon daarom op de bank. Verder waren ten opzichte van vorige week geen wijzigingen in de basiself. De laatste thuiswedstrijd van FC Utrecht van dit jaar werd ingeleid met een spetterende vuurwerkshow.

Overrompelend begin
PSV startte bijzonder sterk en kwam al in de derde minuut op voorsprong. Nadat de Utrechtse verdediging een corner van PSV had afgeslagen, pompte Memphis Depay de bal weer het strafschopgebied in. De bal kwam precies op het hoofd van de met zijn rug naar het doel staande Adam Maher. Zijn kopbal verdween in de verre hoek van het doel.

Tien minuten later bouwde PSV de voorsprong zelfs uit. Doelman Robbin Ruiter keerde eerst nog op zeer fraaie wijze een hard schot van Jurgen Locadia, maar de weggestompte bal kwam voor de voeten van Depay en het was 0-2.

Strafschop
In de 20e minuut kreeg FC Utrecht een strafschop, omdat Jens Toornstra in het strafschopgebied onreglementair werd afgestopt. FC Utrecht kreeg hiermee de kans om de wedstrijd een ander gezicht te geven. Dit lukte niet, omdat PSV-doelman Jeroen Zoet de door Steve De Ridder genomen penalty stopte. FC Utrecht liet zich niet kennen en zette PSV onder druk. Verder dan een kans voor De Ridder, op aangeven van Jens Toornstra, kwam het echter niet.

PSV drukt door
Na een half uur spelen leek de Utrechtse verdediging een tegenaanval van PSV af te slaan, maar de bal kwam toch bij Jurgen Locadia die de bal beheerst door de benen van Gévero Markiet en achter Ruiter schoof. Enkele minuten later werd het nog erger. PSV kreeg een penalty, omdat Depay door Markiet net binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Depay verzilverde de strafschop en PSV stond na ruim een half uur op 0-4.

FC Utrecht kreeg daarna nog een paar kansen. Een kopbal van de weer uitstekend spelende Yassin Ayoub werd gepakt door Zoet. Het lukte De Ridder net niet om Zoet bij het uittrappen de bal te ontfutselen. Vlak voor het rustsignaal ging een afstandsschot van Elroy Pappot naast.

Tweede helft
Na de rust probeerde FC Utrecht de achterstand te verkleinen. Een bekeken schot, met veel effect, van Adam Sarota raakte onderweg een paar spelers, maar ging uiteindelijk naast het Eindhovense doel. Afstandsschoten van Toornstra en Kai Heerings troffen ook geen doel. Aan de andere kant voorkwam Ruiter enkele keren een Eindhovens doelpunt. In de 69e minuut sloeg de vlam in de pan, omdat scheidsrechter Pol van Boekel De Ridder zijn tweede gele kaart, en dus rood, gaf. Van Boekel dacht dat De Ridder een schwalbe had gemaakt. Enkele minuten later zette Dave Bulthuis goed door op links, omspeelde een paar PSV’ers en schoot –bijna vanaf de achterlijn- de bal diagonaal langs en achter Zoet. Het doelpunt stimuleerde FC Utrecht om de achterstand verder te verkleinen. Het lukte bijna, maar drie schoten van Oar en een schot van Heerings gingen naast of werden gestopt door Zoet.

Tumultueuze laatste minuten
Het duel leek af te stevenen op 1-4. In de eerste minuut van de extra tijd kreeg PSV een strafschop na een overtreding van Bulthuis. Bulthuis kreeg zijn tweede gele kaart en moest dus ook het veld af. Ruiter maakte zijn faam als penaltykiller waar en stopte de door Depay genomen strafschop. Toen iedereen dacht dat de wedstrijd was afgelopen, ook Ruiter, zette Maher de eindstand op het scorebord door de bal bij de eerste paal binnen te schieten.

FC Utrecht heeft voor het eerst in bijna een jaar een thuiswedstrijd verloren. FC Utrecht staat na het verlies achtste met 24 punten. Met een punt minder staat PSV op de negende plek.

Geel:
20’ Karim Rekik
27’ Steve De Ridder
32’ Mark van der Maarel
33’ Gévero Markiet
57’ Santiago Arias
70’ Dave Bulthuis
80’ Oscar Hiljemark

Rood:
69’ Steve De Ridder (2x geel)
90’ Dave Bulthuis (2x geel)

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Gévero Markiet, Mark van der Maarel, Kai Heerings, Dave Bulthuis; Yassin Ayoub, Adam Sarota (65’ Mark Diemers), Jens Toornstra (c); Edouard Duplan, Steve De Ridder, Elroy Pappot (46’ Tommy Oar).

Opstelling PSV: Jeroen Zoet; Santiago Arias, Jeffrey Buma, Karim Rekik, Jetro Willems (74’ Abel Tamata); Oscar Hiljemark (c), Adam Maher, Jorrit Hendrix; Ji-Sung Park (78’ Luciano Narsingh), Jurgen Locadia, Memphis Depay.

(bron: FC Utrecht)