FC Utrecht loopt mogelijk miljoenen mis door transferconstructie Vorm | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht loopt mogelijk miljoenen mis door transferconstructie Vorm | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht loopt mogelijk miljoenen mis door transferconstructie Vorm

FC Utrecht loopt mogelijk miljoenen mis door transferconstructie Vorm
De 30-jarige Michel Vorm – Foto: Wikipedia

FC Utrecht dacht vorige week nog rijk te worden van de transfer van voormalig doelman Michel Vorm. FC Utrecht bedrong drie jaar geleden bij de overgang van Vorm naar Swansea een doorverkooppercentage van ruim dertig procent: de club rekende op een aanzienlijk bedrag. Vanwege bepaalde constructies van Swansea City vreest de club nu echter miljoenen mis te lopen, dat meldt Voetbal International. 

Het voetbalblad legt uit hoe deze constructie in elkaar zou kunnen zitten: “Aangezien meerdere spelers, ook Ben Davies en Gylfi Sigurdsson, bij de deal tussen Spurs en Swansea betrokken zijn, hoopt de club uit Wales het deel van Vorm tot een minimum te beperken, om zo slechts een klein bedrag te hoeven afstaan.”

“We hopen deze week duidelijkheid te krijgen”, aldus algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht tegen VI. “Het is voor ons afwachten, je hoort en leest verschillende bedragen. Daarom rekenen we onszelf nog niet rijk. Michel is een van de betere keepers in de Premier League en had bij Swansea nog een verbintenis voor twee jaar. Die club zal hem zeker niet voor een fooi hebben laten gaan.” Het bedrag uit de transfer van Vorm zal bij FC Utrecht niet direct worden geïnvesteerd, maar in de gezondmaking van de club gestoken worden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).