FC Utrecht met tien man voorbij pover PEC Zwolle | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht met tien man voorbij pover PEC Zwolle | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht met tien man voorbij pover PEC Zwolle

FC Utrecht met tien man voorbij pover PEC Zwolle
Timo Letschert maakte onder luid applaus zijn rentree als invaller. Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Met uiteindelijk tien man, na een rode kaart voor Joris van Overeem, won de ploeg van Jean-Paul de Jong van een pover spelend PEC Zwolle. Van Overeem en Sean Klaiber waren de Utrechtse doelpuntenmakers.

FC Utrecht heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Met uiteindelijk tien man, na een rode kaart voor Joris van Overeem, won de ploeg van Jean-Paul de Jong van een pover spelend PEC Zwolle. Van Overeem en Sean Klaiber waren de Utrechtse doelpuntenmakers.

Ten opzichte van de verloren uitwedstrijd bij PSV (4-0), had De Jong zijn ploeg op vier plaatsen gewijzigd. Van Overeem, Emil Bergström en Nicolas Gavory verschenen aan de aftrap ten koste van Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin en Mark van der Maarel. De grootste verrassing aan de aftrap was echter Maarten Paes. De afgelopen zomer van NEC overgekomen doelman begon onder de lat omdat David Jensen (virusinfectie) en Nick Marsman (blessure) niet konden spelen.

Buitenspel

FC Utrecht begon voortvarend aan de wedstrijd en leek na een goede aanval door Sander van de Streek op 1-0 te komen. De videoarbiter (VAR) besloot echter anders, het schot van Van de Streek werd van richting veranderd door de in buitenspelpositie staande Gyrano Kerk. Van Overeem liet de goedgevulde Galgenwaard nog voor rust alsnog juichen. Hij drukte met zijn borst een voorzet van Sean Klaiber langs de Zwolse doelman Diederik Boer. Vlak voor rust verdubbelde Klaiber de score na een prima combinatie met Simon Gustafson.

Ruim twintig minuten voor tijd werd een gele kaart voor Van Overeem na een onbesuisde overtreding op Clint Leemans na tussenkomst van de VAR omgezet in rood, waardoor FC Utrecht de laatste twintig minuten verder moest met tien man. De Jong greep na die rode kaart gelijk in door de vrijdag bij de club op huurbasis teruggekeerde Timo Letschert te brengen. De verdediger verving onder luid applaus van de ruim achttienduizend toeschouwers Gustafson voor extra defensieve zekerheid. PEC was in de slotfase niet bij machte het de uitstekende spelende verdediging van FC Utrecht lastig te maken. Ook Paes onderscheidde zich; hij verrichtte vlak voor tijd nog een uitstekende redding.

DUIC Sport sprak na afloop van de wedstrijd met Man of the Match Klaiber, de debuterende doelman Paes en ‘verloren zoon’ Letschert.

Videoverslag

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

1 Reactie

Reageren
  1. Wim Vreeswijk

    Ik heb zondag jl. eens zitten tellen doch de FC en PEC waren vrijwel gelijkwaardig aan elkaar. Zo was het balbezit tussen de CV en PEC 49% respectievelijk 51%, het aantal passes van de FC 439 en PEC 445, de passnauwkeurigheid was respectievelijk 83% en 82%. In de rubriek Telesport werd 6,3 respectievelijk 6,0 genoteerd. Gelukkig was de FC wat succesvoller met 2 goals en PEC 0, waardoor de FC nu op de 13e plek staat. Laten we hopen dat deze 13e plek, ditmaal geen ongeluksplek blijkt en de FC wederom straks in aanmerking gaat komen voor de play-offs.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).