FC Utrecht in mineur winterstop in na thuisnederlaag tegen Ajax | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht in mineur winterstop in na thuisnederlaag tegen Ajax | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht in mineur winterstop in na thuisnederlaag tegen Ajax

FC Utrecht in mineur winterstop in na thuisnederlaag tegen Ajax
Kasper Dolberg (m) opende zondag de score in Stadion Galgenwaard. Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht zal met weinig plezier terugkijken op de laatste (voetbal)week van 2018. Na de bekeruitschakeling van donderdag in De Kuip werd zondag in de eigen Galgenwaard verloren van Ajax. De Amsterdammers zegevierden met 1-3 in de laatste eredivisiewedstrijd voor de winterstop.

FC Utrecht zal met weinig plezier terugkijken op de laatste (voetbal)week van 2018. Na de bekeruitschakeling van donderdag in De Kuip werd zondag in de eigen Galgenwaard verloren van Ajax. De Amsterdammers zegevierden met 1-3 in de laatste eredivisiewedstrijd voor de winterstop.

Daarvoor hoefde de ploeg van voormalig FC Utrecht-trainer Erik ten Hag zelf niet eens goed te presteren, want bij de thuisploeg gaven, zeker in de beginfase, te weinig spelers niet thuis. Dick Advocaat had voor Nick Venema een basisplaats ingeruimd, maar de jonge Woudenberger kwam in de eerste helft niet in het stuk voor. Maar vooral het middenveld kreeg maar weinig grip op de wedstrijd.

Strijd en inzet ontbrak

Bovendien ontbrak de scherpte, strijd en inzet die nodig zijn om van Ajax te kunnen winnen zondag. Na een foutje van Hakim Ziyech kreeg de thuisploeg een goede kans, maar die werd slecht uitgespeeld. Vervolgens kon Ajax eenvoudig naar 0-1 counteren. Daley Blind bood Kasper Dolberg de niet te missen kans op de openingstreffer. Daar bleef het de eerste helft ook bij.

Advocaat greep in de rust in en bracht Mark van der Maarel voor Gyrano Kerk. FC Utrecht kreeg iets meer controle op de wedstrijd, speelde ook energieker, maar kreeg nauwelijks kansen. Nadat scheidsrechter Dennis Higler na tussenkomst van de VAR en zeer langdurig overleg een strafschop schonk aan Ajax, leek de wedstrijd gespeeld. Dusan Tadic wist namelijk wel raad met dat vroege kerstcadeautje, 0-2.

Venomena

Nadat de wedstrijd kort onderbroken was nadat een supporter van de BunnikSide een vuurwerkbom op het veld naast keeper André Onana had gegooid, kopte Venema een kwartier voor tijd op aangeven van Sean Klaiber vrijwel vanuit het niets de 1-2 achter de Ajax-goalie. Door die treffer kwam er plots weer wat geloof in de ploeg en bij het publiek, maar het opportunistische spel leverde uiteindelijk geen goals meer op voor FC Utrecht. Frenkie de Jong strooide met een intikker in blessuretijd nog wat extra zout in de wonde.

Ondanks de nederlaag sluit FC Utrecht het jaar af op de vierde plaats in de eredivisie. Het heeft twee punten voorsprong op Vitesse en Heracles Almelo. De tweede seizoenhelft begint voor Advocaat en consorten op zaterdag 19 januari met het uitduel bij AZ.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

2 Reacties

Reageren
  1. Cor Nelis

    Jammer, maar het is geen schande om van dit Ajax te verliezen. FC Utrecht staat op een keurige en verdiende 4e plaats. En dat is een prima prestatie na de slechte seizoensstart!

  2. Wim Vreeswijk

    In de laatste 9 thuiswedstrijden tegen Ajax werd er slechts 1x gewonnen dankzij de goal van Di Tomasso die zich hiermee bij de supporters onsterfelijk maakte. Statistisch was het echter bij voorbaat een mission impossible om van deze Champions Leaque deelnemer te winnen. Dat bleek ook uit de statistieken van Telesport: schoten 17/8, balbezit 64/36% en passnauwkeurigheid 79/58%. Qua doelrijpe kansen had het bij de rust overigens al tot 3, 4-0 kunnen staan voor Ajax. Bovendien waren 2 van dit soort wedstrijden in 4 dagen teveel van het goede voor de FC. Iets waar trainer Dick Advocaat bij voorbaat al terecht bang voor was. Een lelijke dissonant was dat er weer een hersenloos figuur op de tribune het nodig vond zwaar vuurwerk naar keeper Onana te gooien die bijna blijvend oorletsel opliep en de wedstrijd onnodig stilgelegd moest worden. Hoe de KNVB hierover nadenkt, valt nog te bezien. Misschien dat Bahebeck, ‘onze man van glas’, een oplossing voor de toekomst wordt, want hij onderscheidde zich met een paar slimme acties.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).