FC Utrecht swingt naar vierde plaats met zege op concurrent Heracles Almelo | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht swingt naar vierde plaats met zege op concurrent Heracles Almelo | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht swingt naar vierde plaats met zege op concurrent Heracles Almelo

Urby Emanuelson werd na de wedstrijd gehuldigd als Man of the Match. Foto: FCUtrecht.nl
Met drie treffers, waarvan twee om in te lijsten, legde FC Utrecht zondagmiddag binnen twintig minuten de basis voor een overwinning op een directe concurrent. Uiteindelijk scoorde Heracles Almelo in de tweede helft nog wel tegen, maar dat deed niets af aan de vreugde in Stadion Galgenwaard.

Bij vlagen werd Heracles namelijk volledig van de mat gespeeld door de thuisclub, die na de zeer sterke openingsfase wel te vaak de moeilijke oplossing zocht. Zeker in de tweede helft leek FC Utrecht wat gas terug te nemen en ontbrak af en toe de scherpte. Zoals een kwartier voor tijd, toen de verdediging stond te slapen bij een corner van de gasten uit Almelo en Maximilian Rossmann kon profiteren, 3-1.

Swingend

Er zullen weinig mensen in de goedgevulde Galgenwaard om hebben gerouwd. Het publiek werd verwend door een swingend voetballend FC Utrecht, waarbij het middenveld de dienst uitmaakte.

Naast Joris van Overeem, Simon Gustafson en Man of the Match Urby Emanuelson, speelde ook Gyrano Kerk één van zijn beste wedstrijden voor FC Utrecht. De aanvaller sleurde, dolde en excelleerde regelmatig zondagmiddag. Nadat hij in de openingsfase al enkele keren applaus in ontvangst mocht nemen van het publiek toonde Kerk in de 19e minuut zijn klasse.

Drie op rij

FC Utrecht ging toen al een kwartier aan de leiding na een benutte strafschop van Gustafson. Kerk verdubbelde de voorsprong met een verwoestend uithaal in de kruising na een prachtige pass van Sander van de Streek. Daarmee wist Kerk voor de derde wedstrijd achtereen te scoren, de eerste speler van FC Utrecht sinds Sebastien Haller die dat lukt.

Nog maar net bekomen van de fraaie goal van Kerk, kreeg het thuispubliek in de 20e minuut opnieuw een hoogstandje voorgeschoteld. Dit keer van Emanuelson die een hoge bal met zijn rechterbeen notabene hard achter Heracles-goalie Janis Blaswich volleerde.

Effectief

De thuisclub toonde zich uiterst effectief, won verdiend, maar wellicht ook wat geflatteerd. Heracles was zeker niet de mindere, had ook zeker mogelijkheden om te scoren, maar miste voorin scherpte, wat geluk of vond de prima ingrijpende David Jensen op de weg naar een doelpunt.

Aan de andere kant kreeg ook de thuisploeg nog enkele grote kansen, onder meer via Oussama Tannane. Het was de van AS Saint-Étienne gehuurde aanvaller ook tegen zijn oude werkgever niet gegund zijn eerste competitietreffer te maken. Wellicht volgend weekend, wanneer op zondag opnieuw een lunchwedstrijd wacht. Dan wordt om 12.15 uur afgetrapt in het Abe Lenstra Stadion voor de uitwedstrijd bij en met sc Heerenveen.

DUIC Sport interviewde na afloop niet alleen doelpuntenmakers Urby Emanuelson en Gyrano Kerk, maar ook kilometervreter Joris van Overeem.