FC Utrecht neemt Leeuwin over van SC Cambuur | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht neemt Leeuwin over van SC Cambuur | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht neemt Leeuwin over van SC Cambuur

FC Utrecht neemt Leeuwin over van SC Cambuur

Ramon Leeuwin heeft bij FC Utrecht een contract getekend tot de zomer van 2018. De 26-jarige rechtsbenige centrale verdediger komt over van SC Cambuur en sluit aan bij de groep die onder de nieuwe trainer Robby Alflen op 30 juni aan het seizoen 2014/2015 begint.

“Na het vertrek van Matthieu Delpierre, en vorige zomer Mike van der Hoorn, waren wij op zoek een ervaren voetballende verdediger die leiding kan geven aan onze defensie”, zegt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff. “Met Ramon hebben wij deze gevonden. Hij heeft een sterk seizoen achter de rug, weet wat er gevraagd wordt in de Eredivisie en is zowel verdedigend als voetballend erg sterk.”

Leeuwin begon zijn professionele voetbalcarrière bij FC Utrecht. Als beloftenspeler debuteerde hij in het seizoen 2006/2007 in het eerste elftal van FC Utrecht, waarvoor hij tot zijn vertrek naar AGOVV Apeldoorn in de zomer van 2008 twee keer in de Eredivisie in actie kwam. Na periodes bij AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag en SC Cambuur keert Leeuwin nu dus terug bij FC Utrecht.

“Ik zie het niet zozeer als een terugkeer, maar meer als een nieuwe stap”, zegt de ervaren centrumverdediger. “De club is weliswaar hetzelfde, maar er werken nu allemaal nieuwe mensen. Het is voor mij een fantastische stap en ik heb er heel veel zin in. FC Utrecht liet al vroeg blijken dat ze mij wilden hebben. In de winterstop en nu weer. Ik heb gewoon een goed gevoel bij FC Utrecht. Dat was vroeger al zo en dat is altijd zo gebleven. De positieve gesprekken die ik heb gehad met de leiding van de club hebben mij doen besluiten om voor FC Utrecht te tekenen. Ik vind het mooi uiteindelijk voor het fanatieke FC Utrecht-publiek te gaan spelen.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).