FC Utrecht op eigen veld hard afgestraft door PSV | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht op eigen veld hard afgestraft door PSV | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht op eigen veld hard afgestraft door PSV

Beeld: FCUtrecht.nl
FC Utrecht is zondagmiddag tegen een pijnlijke nederlaag op eigen veld getrakteerd. PSV was met 1-7 de sterkste in Stadion Galgenwaard, waar voor het laatst op zondag 22 januari een bezoekende club zegevierde. Toen was het Ajax, dat door een 0-1 zege de punten mee naar Amsterdam nam.

FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd en zag Cyriel Dessers in die beginfase de lat raken. PSV leunde achteruit en mikte op de counter. Met succes, want na een kwartier spelen scoorde Jurgen Locadia direct bij de eerste Eindhovense kans. De spits had sowieso een goede middag, Locadia maakte vier goals en leverde bovendien een assist af.

Na een overtreding op Jean-Christophe Bahebeck, die in de basis de voorkeur had gekregen boven Gyrano Kerk, bracht Zakaria Labyad vanaf de strafschopstip beide ploegen weer in evenwicht, maar het was Hirving Lozana die na een fout van Sander van de Streek, die even daarvoor zelf nog een grote kans miste, PSV vijf minuten voor rust weer op voorsprong zette.

Toch bood het vertoonde spel van FC Utrecht in de eerste helft hoop voor het tweede bedrijf. De thuisploeg dook zeker vijf, zes keer gevaarlijk voor doelman Jeroen Zoet op. Maar al vier minuten na de pauze was de wedstrijd gespeeld door wederom Locadia. FC Utrecht probeerde nog wel, maar zag PSV aan de hand van Locadia verder uitlopen. De spits scoorde zelf nog twee keer, waarvan één keer vanaf de strafschopstip, en zag ploeggenoten Marco van Ginkel (penalty) en Steven Bergwijn de eindstand op 1-7 bepalen.

DUIC Sport sprak na afloop van de wedstrijd met aanvoerder Willem Janssen, doelpuntenmaker Zakaria Labyad en verdediger Mark van der Maarel.