FC Utrecht pakt op karakter een punt in Heerenveen | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht pakt op karakter een punt in Heerenveen | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht pakt op karakter een punt in Heerenveen

Cyriel Dessers bezorgde FC Utrecht op de valreep een puntje. Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht heeft zaterdagavond op karakter een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij sc Heerenveen. Een duel dat de ploeg van Jean-Paul de Jong al veel eerder had kunnen beslissen, maar vooral in de beginfase werd slordig omgesprongen met de kansen.

FC Utrecht begon zoals vaker dit seizoen dominant aan de uitbeurt en trof een gastheer die in die openingsfase bovendien erg slordig speelde. De ploeg van de scheidende trainer Jurgen Streppel mocht van geluk spreken dat het bij slechts één tegentreffer bleef, van Mark van der Maarel. De gelegenheidsaanvoerder, Willem Janssen ontbrak vanwege een schorsing, schoot na een kleine twintig minuten van dichtbij raak.

Wederopstanding

Na die terechte voorsprong raakte FC Utrecht echter helemaal de weg kwijt. Veel spelers haalden niet hun gebruikelijke niveau en nog voor rust kantelde de wedstrijd in het voordeel van sc Heerenveen. Morten Thorsby bekroonde die wederopstanding vijf minuten voor rust met een intikkertje, een dikverdiende gelijkmaker.

Na rust zochten beide ploegen de aanval, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Tot een kwartier voor tijd Reza Ghoochannejhad zich knap losmaakte van Ramon Leeuwin en David Jensen kansloos liet, 2-1. Een voorsprong die de thuisclub ook verdiende.

Alles of niets

Zes minuten voor tijd besloot De Jong tot een alles of niets tactiek. Hij bracht Cyriel Dessers en Lukas Görtler in voor Dario Dumic en Gyrano Kerk en op karakter knokten de gasten uit Utrecht zich vervolgens binnen enkele minuten naar een puntje.

Dessers kreeg de bal aangespeeld, draaide weg bij zijn tegenstander en zag zijn door Woudenberg van richting veranderde schot over doelman Martin Hansen heen zeilen. In de slotminuten had de Belgische aanvaller nog een mogelijkheid, maar de verdediging van Heerenveen reageerde attent tijdens de counter.

DUIC Sport was aanwezig in het waterkoude Heerenveen en sprak na afloop met Van der Maarel, Sander van de Streek en Rico Strieder.