FC Utrecht promoveert Jean-Paul de Jong tot hoofdtrainer | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht promoveert Jean-Paul de Jong tot hoofdtrainer | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht promoveert Jean-Paul de Jong tot hoofdtrainer

FC Utrecht promoveert Jean-Paul de Jong tot hoofdtrainer
Foto: FCUtrecht.nl
Zoals verwacht door velen heeft FC Utrecht Jean-Paul de Jong aangesteld als opvolger van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag. Luc Nijholt, Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys zijn aangesteld als assistenten van de nieuwe hoofdtrainer, die een contract tot de zomer van 2019 tekende en komende donderdag zijn eerste training leidt.

Zoals verwacht door velen heeft FC Utrecht Jean-Paul de Jong aangesteld als opvolger van de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag. Luc Nijholt, Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys zijn aangesteld als assistenten van de nieuwe hoofdtrainer, die een contract tot de zomer van 2019 tekende en komende donderdag zijn eerste training leidt.

Dat betekent dat assistent- en spitsentrainer Hans van der Haar waarschijnlijk op zoek moet naar een nieuwe werkgever. FC Utrecht laat weten dat de oud-speler geen deel meer uitmaakt van de technische staf van het eerste elftal en met Van der Haar in gesprek is over zijn toekomst. Stefan Postma blijft keeperstrainer van het eerste elftal.

Oud-speler Jean-Paul de Jong is niet alleen geboren in Utrecht, maar was ook lange tijd aanvoerder van de plaatselijke FC. De Jong kwam als speler tussen 1993 en 2007 uit voor FC Utrecht, waarmee hij twee keer de KNVB Beker – toen nog Amstel Cup – won en in 2004 in de beslag legde op de Johan Cruijff Schaal door, in Amsterdam ArenA, Ajax te verslaan.

“Ik ben trots dat ik als hoofdtrainer ben aangesteld”, zegt De Jong op de clubsite. “Het vertrouwen dat FC Utrecht in mij heeft, waardeer ik zeer. Ik zie het als een mooie uitdaging om de koers die we onder leiding van Erik ten Hag hebben ingezet voort te zetten met de (nieuwe) staf en spelers.”

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

6 Reacties

Reageren
 1. Paultje

  Fransie oh Fransie, weer een Utregs kliekje bij elkaar zetten. Leer je het dan nooit?

  Dijkhuizen, overal ontslagen, de man die nooit praat, totaal niet inspirerend voor voetballers, laat staan supporters….vriendje van Frans.

  Kleine Kruyssie….tja….valt ook goed in het potje van Frans, was al blij dat hij de jeugd mocht trainen en nu bij de grote jongens….durft ook niets te zeggen, leuk voor JP 2 van zulke assistenten.

  Nijholt moet het verbale tegenwicht gaan vormen voor JP, is nog van de oude stempel en een Adriaanse addept, wie weet met hem wat meer aanvallend voetbal.

  Al met al keuzes die te makkelijk zijn en niet van visie getuigen, we doen 2 stappen terug!

 2. Steve

  Marinus Dijkhuizen is geen goede keus.
  Clubhopper 1e klas.
  Ricky en Luc geef ik het voordeel van de twijfel.
  Succes JP, iedereen weet dat jij het kan en ook gaat doen.
  Straks de thuiswedstrijd tegen Abcoude Noord, Judas Ten Hag krijgt een fluitconcert waar je UUUUUUUU tegen zegt!!!

 3. Katja

  Juist mensen van binnen de club werkt niet goed (zie Wouters, Alflen), en iemand van buiten heeft een frisse kijk (Ten Hag). Gemiste kans, maar ik hoop dat ik ongelijk krijg !

 4. Fan

  Mooi dat 1 van de echte FC Utrecht spelers van weleer nu de kans krijgt. Hij heeft een paar jaar meegelopen met ten Hag en dat hij 2 ervaren assistenten heeft gekozen vind ik niet meer dan logisch. Wat een negatief commentaar zeg op deze benoemingen. Ik vind het leuk dat een Utrechts boegbeeld nu trainer van FC Utrecht is en ik wens hem dan ook veel succes.

 5. Wim Vreeswijk

  Dat wordt nog een ‘hell of a job’ met 3 topwedstrijden thuis in de laatste week van januari tegen achtereenvolgens Ajax, Feijenoord en AZ. Ben benieuwd hoeveel van de 9 punten de FC in Utrecht kan houden….?

 6. Vingervlug

  Snap al die klagers ook niet.
  Speel liever om de 14de plek met een herkenbaar Utrechts gezicht.

  Dan om plek 3 met zo’n ten hag met zijn rare accent

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).