FC Utrecht sluit ondanks corona goed boekjaar af: ‘sinds jaren weer een positief eigen vermogen’ FC Utrecht sluit ondanks corona goed boekjaar af: ‘sinds jaren weer een positief eigen vermogen’

FC Utrecht sluit ondanks corona goed boekjaar af: ‘sinds jaren weer een positief eigen vermogen’

FC Utrecht sluit ondanks corona goed boekjaar af: ‘sinds jaren weer een positief eigen vermogen’
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
Ondanks de coronacrisis heeft FC Utrecht het afgelopen boekjaar ongeveer dezelfde omzet gedraaid als vorige periode. Daarnaast heeft de club sinds jaren weer een positief eigen vermogen.

Ondanks de coronacrisis heeft FC Utrecht het afgelopen boekjaar ongeveer dezelfde omzet gedraaid als vorige periode. Daarnaast heeft de club sinds jaren weer een positief eigen vermogen.

“De nieuwe aandeelhouders hebben geld gestoken in de club, omdat zij geloof en vertrouwen hebben in de groeiplannen van FC Utrecht”, zegt Edo Keuning, financieel directeur van de club. “Dat heeft ertoe geleid dat het eigen vermogen van -7,8 miljoen euro is gegroeid naar een positief eigen vermogen van 67.000 euro.”

De omzet van het afgelopen jaar is dus vergelijkbaar met die van een seizoen eerder. Volgens Keuning komt dat voor een groot deel dankzij de ‘hogere bezettingsgraad’ bij de gespeelde wedstrijden. “De operationele kosten hebben we weten te beheersen, en zijn lager uitgekomen dan het jaar ervoor. Tot slot waren er onverwachte transferopbrengsten.”

Gezond

Thijs van Es, algemeen directeur van FC Utrecht zegt dat de club gezonder wordt. “Dat is te danken aan iedereen die ons blijft steunen op onze nieuwe strategie. Een strategie die verder gaat dan alleen het technische deel.”

Ook spreekt Van Es over de verbindende factor. “We zijn er meer dan ooit achter gekomen dat de club niet alleen doordat mensen hier bij elkaar komen verbindt, maar juist nu ook een hele belangrijke verbindende factor speelt in de tijden dat we elkaar wat moeilijker zien. […] Want Utrecht, dat zijn wij samen.”

4 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Liever rode cijfers en een goed sportief resultaat dan dit.

  Wat heb je aan zwarte cijfers, als het team, met misschien wel de beste selectie sinds tijden, zo belabberd speelt en laag staat?

 2. Scherpschutter

  Dat is wel heel opmerkelijk zeg… Nieuwe aandeelhouders (huh?) die bijna 8 miljoen inbrengen en daarmee ongetwijfeld een enorm stuk van de aandelen en zeggenschap kopen van deze zombie-BV die al 10 jaar negatieve resultaten produceert en doorlopend aan het leninginfuus van de 99% aandeelhouder ligt..maar helemaal nergens(!) een mededeling over wie dit dan zijn of hoeveel procent van de aandelen in het bezit zijn van deze nieuwe aandeelhouders. Zelfs in het jaarverslag niets anders dan dat het “mensen (meervoud) zijn met binding met de club”…Wat is dit?

  Is die van Seumeren (wereldvent) nog wel de baas van Utrecht? Of hebben we nu een geheim schaduwbestuur met van Seumeren als gezicht? Waarom wordt deze informatie overduidelijk zeer bewust verborgen gehouden voor supporters? Dit zijn van die vreemde praktijken die je bij het ‘Russische’ Vitesse verwacht, maar niet bij volksclubje Utrecht.

  What’s going on here?

 3. Pee

  Als ze van seumeren niet hadden waren ze jaren terug al opgeheven.

 4. Fred

  @ Herman
  Liever een paar matige jaren en financieel steeds gezonder en sterker worden, en daarna uitbouwen en op financieel gezonde basis de betere resultaten halen (betere spelers e.d.), dan nu betere resultaten willen halen met slecht financieel beleid, en binnen enkele jaren weer op omvallen staan.
  In het eerste scenario kun je een continue opgaande lijn realiseren voor de lange termijn, maar met iets meer geduld.
  In het tweede scenario teken je je eigen doodvonnis.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).