‘FC Utrecht sluit samenwerkingsovereenkomst met FC Barcelona’ | De Utrechtse Internet Courant ‘FC Utrecht sluit samenwerkingsovereenkomst met FC Barcelona’ | De Utrechtse Internet Courant

‘FC Utrecht sluit samenwerkingsovereenkomst met FC Barcelona’

‘FC Utrecht sluit samenwerkingsovereenkomst met FC Barcelona’
Foto: FCUtrecht.nl
De Spaanse topclub FC Barcelona zou een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten met FC Utrecht. Dat meldt de Spaanse krant Mundo Deportivo dinsdagmiddag. “Wij gaan nooit in op geruchten, dus nu ook niet”, laat een woordvoerder van FC Utrecht desgevraagd weten aan DUIC Sport. Ook FC Barcelona heeft de samenwerking (nog) niet bevestigd.

De Spaanse topclub FC Barcelona zou een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten met FC Utrecht. Dat meldt de Spaanse krant Mundo Deportivo dinsdagmiddag. “Wij gaan nooit in op geruchten, dus nu ook niet”, laat een woordvoerder van FC Utrecht desgevraagd weten aan DUIC Sport. Ook FC Barcelona heeft de samenwerking (nog) niet bevestigd.

Volgens Mundo Deportivo zocht Barça naar een club om talenten ervaring op te laten doen in een sterke competitie tegen goede tegenstanders. De bestuurders van de Spaanse kampioen zouden gisteren op de hoogte zijn gebracht van het samenwerkingsverband, dat op initiatief van FC Barcelona tot stand zou zijn gekomen.

De keuze zou volgens het dagblad op FC Utrecht gevallen zijn omdat de club “dezelfde voetbalfilosofie heeft” als de Blaugrana en de talenten van Barça “zodoende in een topcompetitie tegen sterke tegenstanders als Ajax, PSV en Feyenoord ervaring kunnen opdoen”.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

12 Reacties

Reageren
 1. Jopie :)

  Altijd al geroepen dat wij het Barcelona van de Lage landen zijn ….

 2. Luuk Upuuk

  Sterke tegenstanders als Feijenoord? Hahahahaha
  Dit moeten wel geruchten zijn!

 3. Jos

  Dit soort samenwerkingen hebben echt werkelijk nooit zoden aan de dijk gezet.

  Er is menig Keuken-Kampioen-Divisie-club die samenwerkingen met Juve, Porto, Zuid-Amerikaanse topclubs en Engelse clubs heeft.

  Maar in Utrecht moeten ze zich altijd uniek voelen te dit soort flauwekul, tekenend voor een provinciestad die graag groot stadje wil spelen. De enige die er waarschijnlijk beter van wordt is Barca, maar dat spreekt voor zich.

 4. Zuilenaar

  Vaak werken dit soort samenwerkingsverbanden inderdaad niet, maar ik heb wel vertrouwen in dat Jordy Zuidam & co hier een goede deal uit kunnen slepen.

 5. Frits

  @Jos
  Neem anders nog wat azijn.

  Of kijk even in Breda en Enschede, vraag ze dan even of ze slechter zijn geworden van het samenwerkingsverband met Manchester City. Iets met Angeliño en Manu Garcia.

  Als je er moeite mee hebt dat FC Utrecht tegenwoordig serieus meetelt, kun je beter dan worden van Elinkwijk.

  Frits, al supporter.van FC Utrecht toen Hans Visser de club voor degradatie behoedde

 6. Coenraad V

  Mooi, dan kunnen de talenten van FC Utrecht wat ervaring opdoen in de Spaanse competitie met Barcelona, waar toch best redelijke tegenstanders zijn.
  Zodra ze op niveau zijn komen ze terug bij Utrecht voor het echte werk.
  Wellicht kan Messi dan ook nog wel een basisplaats afdwingen bij John v.d. Brom.

 7. Herman

  pfffffff….
  Ajax samen met Sparta, Utreg met Barcalona en NC met Manchester City, waar zijn we mee bezig?

  Denkt Utreg nu echt dat ze in Spanje op een subtopper uit de Mickey Mouse competitie zitten te wachten?

 8. Peter Buwalda

  Ik heb altijd geleerd dat je krantenkoppen die tussen aanhalingstekens staan (nog) niet serieus moet nemen. Deze artikelen horen eigenlijk op de pagina roddels

 9. Wim Vreeswijk

  Het is inderdaad prima dat iets bespreekbaar wordt bij de wereldwijd sterkste voetbalclub. Ik geloof dat ik maar een abonnement neem bij FOX.

 10. Jos

  @ Frits

  Ja, in Breda zijn ze best slechter geworden van de samenwerking met Man City ja.

  Ze krijgen alle kutspelers, die zelfs niet goed genoeg zijn voor Engelse clubs of het tweede van City; kunnen geen goede selectie samenstellen met vastigheid erin en zijn weer eens gedegradeerd, met een financiële puinhoop tot gevolg. Misschien heb je even gemist dat het er nogal is al een paar seizoenen zonder consequent beleid.

  En over Twente zullen we het maar niet hebben.

 11. w

  wat bij ons 1 april, is in Catalonie 16 juli! 🙂

 12. w

  @Frits
  ik citeer: Als je er moeite mee hebt dat FC Utrecht tegenwoordig serieus meetelt.
  ROFLOL!
  hooguit in de stad Utrecht zelf hahaha!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).