FC Utrecht spreekt schande van ‘wangedrag’ supporters bij uitwedstrijd FC Utrecht spreekt schande van ‘wangedrag’ supporters bij uitwedstrijd

FC Utrecht spreekt schande van ‘wangedrag’ supporters bij uitwedstrijd

FC Utrecht spreekt schande van ‘wangedrag’ supporters bij uitwedstrijd
FC Utrecht laat weten hoge straffen op te gaan leggen aan de supporters die tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse vuurwerk op het veld hebben gegooid. De club laat weten ‘absolute schande’ te spreken van het gedrag van de betreffende Utrecht-supporters.

FC Utrecht laat weten hoge straffen op te gaan leggen aan de supporters die tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse vuurwerk op het veld hebben gegooid. De club laat weten ‘absolute schande’ te spreken van het gedrag van de betreffende Utrecht-supporters.

Algemeen Directeur Thijs van Es noemt het voorval een ‘absoluut dieptepunt’. Een gedeelte van het uitvak bij Vitesse maakte zich schuldig aan het wangedrag. “Wij vinden het schandalig dat er massaal vuurwerk gegooid is in de richting van het veld, daar waar mensen zaten en spelers stonden”, zegt Van Es.

“Het mag duidelijk zijn dat dit in niets is waar FC Utrecht voor staat. Dit is het tegenovergestelde van het steunen van het team en onze club.” FC Utrecht laat weten beelden van het uitvak te hebben ontvangen van Vitesse.

Excuses

De club zegt ‘harde straffen’ op te leggen aan de verantwoordelijken voor de onrust. Van Es: “Verder willen wij vanuit onze club onze excuses aanbieden voor het wangedrag van de minderheid in het uitvak, die zich supporter willen noemen van onze club.”

27 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Er zijn drie soorten voetbalsupporters: raddraaiers, meelopers en wegkijkers. De raddraaiers en de meelopers, dat is die kleine minderheid die (zoals ze altijd zeggen) het voor de meerderheid verpest. Maar de meerderheid dat zijn dus die wegkijkers. Door naar de stadions te blijven komen bieden zij de relschoppers een podium voor hun wangedrag. Als alle wegkijkers vanaf nu een tijdje wegblijvers worden is het hele probleem voor het einde van de maand over. We hebben immers dezer dagen wel andere problemen dan ons bezig te moeten houden met die relkleuters!

 2. Zuilen030

  Niks nieuws, speelt al jaren, zolang de clubs de harde kernen niet willen/durven aanpakken blijft het pappen en nathouden.

 3. Butch

  Wat een tuig. Ook wie zichzelf als ‘onschuldig’ hiervan probeert te distantiëren, moet in de spiegel kijken met wat voor volk ze zichzelf associëren in het weekend. We kunnen concluderen dat er geen ‘normale’ meerderheid is die de grootste rotzakken in toom kunnen houden, dus het hele vak mag hierop worden aangekeken. Dit geldt voor de duidelijkheid niet alleen voor Utrecht, maar Utrecht loopt absoluut met de slechtste jochies van de klas mee.

  Hang eerst maar fijnmazige netten of plastic schermen op tot aan het dak, zodat het vuurwerk netjes in de gezelligheid van het eigen vak ontploft, waar het hoort. Deze gasten komen toch niet om naar een voetbalwedstrijd te kijken, dus dat is geen argument. Ook in vakken in de Galgenwaard, direct bij het eerste het beste rotje of bierbekertje wat er wordt gegooid.

  Maar alle beelden direct met de politie delen en het hele vak een stadionverbod voor het leven lijkt me ook absoluut geen overdreven maatregel.

 4. isabelle

  “Het mag duidelijk zijn dat dit in niets is waar FC Utrecht voor staat”.

  Deze standaardzin wordt elke week bij iedere willekeurige voetbalclub als een morsdood en mishandeld konijn uit een platgestampte, door en door gevandaliseerde hoge hoed getoverd.

 5. Speak Up

  Misschien moet de FC Utrecht eens een rechtszaak aanspannen tegen die 8000-10.000 malloten die zich de harde kern van de club noemen (meerdere harde kernen overigens).

  Zij brengen namelijk de merknaam en club in diskrediet, door ook het logo (merkrecht) van de club te misbruiken voor hun wandaden.

  Zonder die harde kern, zaten er wellicht 1,5 tot 2 x zoveel mensen in Galgenwaard. De meerderheid van Utrecht identificeert zich niet met tuigclub FCU. Dat heeft de club aan het tuig, maar zeker ook al 45 jaar aan zichzelf te danken.

  Misschien moet de club ze ook uit het stadion weren en al helemaal niet de eigen pub (annex cokedealhok) laten uitbaten. Misschien ook stadionverboden en gebiedsverboden uitschrijven via de Voetbalwet (samen met de burgemeester) die al 5 jaar bestaat, maar niet gebruikt wordt.

  Wat wel de ultieme actie zou zijn, is om de naam van de FCU te veranderen in “DOS/ VELOX/ Elinkwijk combinatie” en de clubkleuren te veranderen. Dan zit je harde kern met hun zinloze tatoeages opgescheept. Kan je gewoon lekker fris opnieuw beginnen.

 6. Wim Vreeswijk

  Flink de camera op dat FC-vak zetten, aanhouden en brommen op water en brood.

 7. vak K

  Hopelijk reageren deze reguurders ook zo tegen alle misstanden die een ander klein gedeelte van onze maatschappij pleegt….de scooterboys, de autobranden,overvallen etc…voornamelijk in de wijken Overvecht Kanaleneiland en Zullen, graag dan ook de vinger op de zere plek zetten!

  P.S. ben tegen vuurwerk in de stadions!

 8. Herman

  FC Utrecht heeft vervelend publiek. bij veel acties zoals deze, maar ook anti-Ajax, zit het halve stadion te gniffelen.

  Neem nu eens stevig afstand van die eencelligen!

 9. jankanerwatvan

  lekker makkelijk praten baliekluiver en butch. jullie worden toch ook niet verantwoordelijk gehouden voor alle criminaliteit in de maatschappij. leg de schuld bij de daders ipv een hele groep te demoniseren.

  reactie van speak up is al helemaal om te lachen, de helft van supporters in de galgenwaard kwalificeren als malloten. trouwens uberhaupt geen idee waar je over praat, want er kunnen helemaal niet 1,5 tot 2x zoveel supporters in de galgenwaard in vergelijking met de huidige bezetting.

 10. Butch

  @vak K: dit artikel gaat niet over andere misstanden. Dit artikel gaat over het gedrag van voetbalsupporters wat de laatste maanden schandelijk uit de hand loopt (en het was daarvoor ook al niet om over naar huis te schrijven). Wil je daarover meepraten of niet?

  Van die onderlinge goedpraterij en ‘ja maar hullie’-argumenten hebben we meer dan genoeg gehad. Als je een essay over ‘scooterboys’ wil schrijven doe je dat maar ergens anders.

 11. trol

  Vak K je hebt helemaal gelijk, maar je mag nooit naar andere wijzen van alle selectief deugzame mensen, iets met selectief gebruik van whataboutism. Maar inderdaad vervang supporter door Marrokkaan en je hebt de poppen aan het dansen.

  Verder vooral een domme actie. Volgende keer niet meer op het veld gooien, scheelt een hoop gezeik en vindt iedereen vuurwerk in eens keer weer sfeerverhogend.

  Speak Up, ik heb nog nooit zoveel (juridiche) onwaarheden gelezen.

 12. Katja

  En hoe komt dat vuurwerk het stadion in ? Falende controle. Die paar honderd man kunnen toch wel gefouilleerd worden ? Oh ja, en natuurlijk geen mondkapje in de bus, “gewone” passagiers moeten dat nog steeds.

 13. Steven

  Goed als de club hard ingrijpt. Het stadion is geen plek voor raddraaiers en andere criminelen.

 14. vak K

  @ speak up

  Goh goh, de hypocrieten komen weer uit de fles,nu het de FC betreft.

  Vergeten zijn de misstanden vd ” godenzonen” de havenslaven ” en andere clubs,maar barbertje moet hangen!

  Kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit regeerders van andere clubs zijn of voetbalhaters.

  @ wim Vreeswijk
  Water en brood? Het is nog geen ramadan

 15. UtrechtvoorUtrecht

  @vak K, als je goed op had gelet op DUIC wordt er sowieso niet zo positief gereageerd op mensen die zelf wel bepalen wat ze doen ten koste van anderen. En wat dat betreft is DUIC wellicht een goede afspiegeling van de straat.

  Over je “scooterboys” had je vorige week nog kunnen lezen, inclusief de voorspelbare reacties. En het reden om paranoïde te worden over reageerders van andere clubs: die hebben wel wat beters te doen. Geloof me maar, er zijn voldoende mensen die voetbal fantastisch vinden maar balen van een (groot) deel van de supporters. Daar kun je je kop voor in het zand steken, en je kunt ook hard lachen en juichen als er weer vuurwerk afgestoken wordt ook al ben je erop tegen. Maar je kunt ook mensen aanspreken. Da’s misschien wat ongemakkelijk, als een keeper die z’n laatste man even vol scheldt omdat hij gaten laat vallen. Maar uiteindelijk wordt het er wel beter van.

 16. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Jammer dat een mooie sport zo om zeep wordt geholpen door onzekere pubers die alleen in groepsverband anoniem kunnen functioneren.
  Uitwedstrijden zonder publiek van de bezoekende club,dat is de oplossing voor dit probleem.

 17. Uuutje

  Grappig dat Vak K en Trol weeeeeeer alle whatsaboutisms uit de kast trekken om het vooral niet over de misstanden bij aanhangers van hun eigen cluppie te hoeven hebben of over misstanden van hun “eigen” groep.

  Dit kost de club goodwill en geld en kost ze een farsoenlije achterban. Precies de redenen waarom het uiteindelijk nooit net niks wordt met de club. Maar de doirgesnoven cappuchonnetjes interesseert dat geen ene biet.

  We hebben het hier over misdragingen van de UTREGSE achterban, waarvoor de club zich schaamt. Dat is het onderwerp. Niks meer, niks minder. De suggestie is dat de club er eens wat aan moet gaan doen. Als jullie dat al te veel gevraagd vinden praat je het gezeik toch best wel een beetje behoorlijk goed.

  En nee, er hoeven niet eerst allerlei andere problemen opgelost te worden voor we het hooliganprobleem van de FCU oplossen. We zitten hier op het Utrechts nieuws, het gaat over een Utregs probleem. Andere clubs en steden moeten hun eigen shit oplossen.

 18. Speak Up

  Hoezo ben ik hypocriet?

  Zoek het woord eens op zal ik zeggen….

  En ben je helemaal parra aan het worden trouwens jonguh?

  Ik ben gewoon een Utregter hoor. Vind overigens dat alle mongolen bij alle clubs het stadion uit geschopt moeten worden. Er zitten nota bene kinderen in de stadions! En dat de FCU maar een zeer beperkte aanhang heeft, terwijl je in de 4e stad van het land woont, zou je toch te denken moeten geven.

  Logisch dat kinderen niet meer voor de FCU zijn, met dit soort gedoe. Je verliest de aangang vd toekomst. Eige schuld.

 19. Jansz

  @Vak K

  We hebben het nu even niet over de godenzonen of de havenarbeiders. Punt.

 20. vak K

  Speakup

  Wederom slecht geïnformeerd

  Wedstrijden vd FC trekken ruim 20.000 supporters op een capaciteit van 23.500 .

  Maar gut,gut gelijk weer paniek om wat vuurwerk en het is nog geen eens Oudejaarsavond.

  Er zijn grotere probleem in dit land….speak up !

 21. trol

  Ik ga al heel lang niet meer naar de wedstrijden. Dat komt vooral omdat het te goed gaat, te saai is, de rafelrand weg is, maar ieder zijn ding. De één zit liever op een verwarmde stoel tussen kinderen en gezinnen, de ander niet. Prima toch. Ik ga liever een paar keer per jaar naar een Duitse of Engelse derdeklasser, maar ik ben dan ook een romanticus.

  Daarnaast verdedig ik helemaal niemand. Ik vind het een oerdomme actie, zegt wat over het intelligientieniveau onder de supporters.
  Maar als er een fakkeltje brand op de tribune, vindt iedereen dat sfeerverhogend en zegt iedereen, nounou Hendrik wat een voetbalsfeerrr daarrr in Utrecht, ga je de volgende keer mee? ja leuk!! Nu liggen er een paar op het veld en is de wereld te klein. Ja het zou niet moeten, foei, straf exit, next, klaar.

  Daarnaast; die gasten worden er gewoon uitgepikt en gestraft, wees niet zo bevreesd. Ook zijn de bezoeklersaantallen behoorlijk gestegen, dus denigerend dat er maar weinig mensen gaan, is ook gebasseerd op??? tja op wat eigenlijk? Kinderen die voor Ajax zijn (of Feyenoord?, of eeehm PSV) i.p.v. Utrecht? Dat moet iedereen toch zelf weten (leuk juist), maar als je ook maar iets weet over voetbal en aanhang afweet, weet je dat die clubs geen haar beter zijn. Het blijft een paupersport voor en door proleten, heerlijk toch.

 22. Katja

  @ speak up; anderhalf tot tweemaal zoveel in het stadion ? Kan niet eens, er zitten er nu 20.000 per wedstrijd…

 23. Butch

  @Katja, Vak K: Hoe komen jullie nou weer bij 20.000? Transfermarkt zegt gemiddeld 18.200 dit seizoen (eredivisie). Gemakshalve even 1800 mensen erbij gesmokkeld?

  Ook interessant voor jou trol: in het overzicht van Transfermarkt is juist een gestage daling te zien in de toeschouweraantallen sinds 2009, toevallig het laatste jaar dat er daadwerkelijk gemiddeld 20.000 mensen op de tribune zaten.

  Ik heb kinderen, en als de trend van vuurwerk gooien (samen met bier en aanstekers), fikkies stoken in de wc’s en algeheel huftergedrag niet heel snel omdraait, groeit hun generatie op met het idee dat voetbal een tuigsport is. Ik kan ze op dit moment ook moeilijk iets anders wijsmaken.

 24. vak K

  @ Butch

  Ook jij weer slecht geïnformeerd, de wedstrijden tegen Zwolle en Heerenveen trokken rond de 21.000 supporters daarvoor mocht de capaciteit 75% zijn en daarvoor 0. Dus ook jij slaat de plank weer mis.

 25. Butch

  Die maatregelen waren niet dit seizoen, beste vlak K, wat een slappe smoes. 18.200 gemiddeld in de eerste 6 thuiswedstrijden, op te zoeken op Transfermarkt. Kom met een betere bron of accepteer dat je kluppie matig bezocht wordt.

 26. Yoshua

  De meeste reacties zijn universele reacties die de mensheid al eeuwen geeft.
  Schande, aanpakken, straffen en vroeger gebeurde dat nooit.

  Mensen er is vuurwerk afgestoken in het stadion.
  In mijn jeugd ben ik in Monnikenhuizen het oude stadion in Arnhem een zeer gewelddadig welkom van Vitesse beland.
  In begin van Gelredome een tsunami van geweld waargenomen op de tribune.
  Benzinestations werden langs de snelwegen leeggeplunderd.
  NS jaarlijks miljoenen schade aan gesloopte treinen.

  Toen waren de reacties vergelijkbaar met wat je nu hoort wanneer er slechts vuurwerk en plastic bekertjes bier gegooid.

  We mogen trots zijn dat we hebben bereikt om dit incident als verschrikkelijke gebeurtenis te omschrijven.
  Dan weten we zeker dat de extreem gewelddadige tijden uit het verleden niet terug zullen keren.

 27. 't. G.

  @Yoshua: incident?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).