FC Utrecht stapt naar de rechter vanwege verplaatsen finale play-offs FC Utrecht stapt naar de rechter vanwege verplaatsen finale play-offs

FC Utrecht stapt naar de rechter vanwege verplaatsen finale play-offs

FC Utrecht stapt naar de rechter vanwege verplaatsen finale play-offs
Woensdagavond mocht er weer publiek zijn bij de wedstrijd tegen Groningen. Foto: Nathan Roos
FC Utrecht heeft woensdagavond na de zege op Groningen met 1-0 een plek in de finale van de play-offs bemachtigd. Maar wanneer die wedstrijd moet plaatsvinden is nog de vraag. FC Utrecht stapt naar de rechter omdat de KNVB de finale heeft verplaatst naar zondag.

FC Utrecht heeft woensdagavond na de zege op Groningen met 1-0 een plek in de finale van de play-offs bemachtigd. Maar wanneer die wedstrijd moet plaatsvinden is nog de vraag. FC Utrecht stapt naar de rechter omdat de KNVB de finale heeft verplaatst naar zondag.

Eigenlijk zou de finalewedstrijd tegen Feyenoord zaterdag plaatsvinden. Maar die dag is ook de finale van het Eurovisie Songfestival en de gemeente Rotterdam vreest te weinig politiecapaciteit te hebben voor beide evenementen.

De KNVB besloot daarom om de wedstrijd een dag te verplaatsen, maar dat is tegen het zere been van FC Utrecht. Volgens de Utrechters is het verplaatsen van de finale in strijd met de reglementen. FC Utrecht stapt daarom naar de rechter.

21 Reacties

Reageren
 1. Tinus

  Wedstrijden worden wel vaker verplaatst? omwille van bijvoorbeeld Europese wedstrijden… sinds wanneer is dit dan een gang naar de rechter waard? Nog oud zeer vanwege de bekerfinale??

 2. Mark Muizer

  Klinkt een beetje zuur, wat maakt een dagje later nou uit? Vorig jaar van de bekerfinale en potentieel Europees voetbal te zijn bestolen zou natuurlijk het motief kunnen zijn.

  Als Utrechtse Feyenoorder – en dus sowieso winnaar van deze wedstrijd – lijkt mij een finale in de Galgenwaard met fans van beide zijden mij prachtig! Hand in hand! Uuuuu!

 3. Katja

  Nounou…de rechter…en zondag 12.15 is toch een prima tijd ?

 4. Uuutje

  Een dagje later is juist prima, heb je 1 dag meer hersteltijd, dus daar heb je baat bij.

  Wat een kinderachtige kleuterclub is FC Utrecht toch altijd.

  Met name DAAROM en vanwege al die stomme (wannabe) hoolies hebben ze verhoudingsgewijs (met Utrecht als 4e stad) maar een redelijk beperkte aanhang. Het merendeel van de stad heeft helemaal niets met de FC. Hoe anders was dat in de Velox of DOS tijden?

  En wat let het, mocht Utrecht de finale al winnen, dan worden ze er toch weer uitgeknikkerd door een FC Differdange uit Luxemburg. Zo gaat het immers zo vaak bij de FC.

 5. De count

  Wat een amateurs zijn het toch in Zeist. Leuke wraak van Utreg mochten ze gelijk krijgen. Sportiever zou zijn om Feyenoord op het veld te verslaan als afsluiter van het seizoen

 6. trol

  uuuutje…dit ligt nu toch echt aan de Feyenoord wannabee hoolies. Als ze zich daar gewoon normaal kunnen gedragen (bij winst of verlies), was de wedstrijd op zaterdag geen probleem geweest. Maar doordat de aanhang vooral bestaat uit dreigende (songfestival gaan “verpesten”) dolle intense proleten, ziet de burgemeester problemen en zwicht de Knvb weer eens. Even los van het Feyenoord hart van de Knvb directeur.

  Verder prima dat Utrecht stelt dat men zich gewoon aan de regels moet houden, die hebben de clubs en de Knvb immers zelf zo bepaald. Knvb maakt er wel vaker een potje van. Laat ze maar een tik op de vingers krijgen. In feite maakt een dag later natuurlijk geen bal uit, maar principes zijn ook wel eens leuk.

  En dat ze snel worden uitegschakeld is natuurlijk geen argument in deze, dan hadden andere clubs zich maar moeten kwalificeren als zij het allemaal zoveel beter hadden gedaan.

 7. Baliekluiver

  Dus dit weekend wordt het ‘onrustig’ in de stad omdat FC Utrecht heeft gewonnen of verloren (want dat maakt bij voetbalfans niet veel uit). Ik neem aan dat onze burgemeester haar verklaring al heeft klaarliggen dat ze niet gaat ingrijpen omdat anders de openbare orde in gevaar komt?

 8. Boze Berrie

  @Tinus: wedstrijden worden nooit op de woensdag voor de wedstrijd last-minute verplaatst, omdat men er dan opeens achter komt dat het helemaal niet kan.

  In maart 2020 is het Songfestival verplaatst naar deze zaterdag. Een jaar en twee maanden gebeurt er niets met de wedstrijd die dezelfde dag gepland staat. Drie dagen vooraf wordt het ineens verplaatst?

  Feyenoord heeft deze kaart altijd achter de hand gehouden, en nu zij een dag minder rust hebben t.o.v. Utrecht wordt ‘ie gespeeld, met hulp van de KNVB. Vuilig.

 9. W.

  Terecht!

 10. Hans

  Voetbal is al lang niet meer het edele balspel waarin het gaat om sportiviteit en speelplezier. Het draait hier allemaal om de knikkers. Een 3-0 overwinning opeisen terwijl er niet gespeeld is. Een ontluisterende ontmaskering van waar het hier in werkelijkheid om gaat: om de winst.

 11. JdV

  Groot gelijk. Karma voor de KNVB. Payback is a bitch.

 12. Ben ten Boden

  Er zijn regels en regelementen. Daar dient men zich aan te houden. Zo simpel als wat. Die regels en regelementen voorzien en tonen duidelijk dat als er door de overheid een verbod tot spelen wordt uitgevaardigd, de thuis spelende club ( Feyenoord ) als verliezer wordt aangemerkt. Thats it!

 13. Utrechter

  De KNVB stelt op haar website dat de strijd om Europees voetbal niet op papier maar op het veld moet worden beslecht. Net als vorig jaar? Toen Feyenoord bij het niet spelen van de bekerfinale werd aangewezen om Europees voetbal te spelen omdat zij op papier de uitspelende ploeg was en daarmee reglementair hadden gewonnen omdat de wedstrijd niet door kon gaan. Utrecht heeft groot gelijk en de KNVB is een corrupte bende die alleen de belangen van de ‘grote’ clubs behartigen.

 14. Katja

  Wacht even, wel 010 supporters, maar wij niet ? Is een finale, dus moet het met supporters zijn van beide kanten of zonder.

 15. Hans

  @ Ben ten Boden
  ‘Er zijn regels en reglementen’.
  Waarmee maar weer eens is aangetoond dat regels en reglementen niet per definitie hoeven te deugen. Een wedstrijd ‘op papier winnen’ heeft niks met sport te maken maar is een bureaucratisch monstrum.

 16. Ben ten Boden

  Dat klopt Hans, maar het is heden ten dagen zoals het is. Neemt niet weg je recht proberen te halen als je denkt dat onrecht in het spel is. En in deze zaak had ik ook 100% gedaan wat FC Utrecht nu gaat doen. ‘Winnen’ zonder te spelen. Het is wat het is. Denk ook dat FC Utrecht het liefst de sportieve weg had willen bewandelen. Nu de regelementen zo zijn, kan niemand FC Utrecht iets kwalijk nemen. Ik ben razend benieuwd morgen wat de rechter uiteindelijk zal beslissen. Persoonlijk zou ik bij een negatief oordeel Jong FC Utrecht sturen.

 17. Kaat

  Vorig jaar boos omdat ze niet mochten spelen, dit jaar boos omdat ze mogen spelen…

 18. Jaap

  Hallo bestuur (jurist?) FC Utrecht,

  Ik wil me graag even voorstellen.

  Ik ben Jaap; en ik was 16 op de dag dat onze FC de eerste wedstrijd speelde;

  Ik was erbij. En het was dezelfde tegenstander, waar jullie nu over praten.

  Nu ben ik 67…

  Ik voel me blij, dat ik uit de meeste reacties voel, dat de belangrijke supporters, net als toen ik zo een gewone, hartstochtelijke, jonge supporter was,
  gewoon accepteren dat er een kleine wijziging in de agenda is.

  Nee, jurist, nee bestuur, (en ook nee, Ben)

  In mijn 67 jarige wijsheid als mens en mijn FC support;

  denk ik toch echt dat jullie die politiek moeten verlaten.

  Go well FC!

 19. Jaap

  What ever day…

 20. Kees

  De UEFA deelt toch geen ticket uit als er geen wedstrijd om is gespeeld, dat was vorig seizoen eenmalig vanwege een wereldwijde pandemie.

  Dus als Utrecht deze zaak wint en een reglementaire 0-3 overwinning boekt zonder te spelen, vervalt het ECL VL2 ticket gewoon…

 21. thymen

  regels zyn regels thymen fc suporter

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).