FC Utrecht start tegen FC Emmen met Mark van der Maarel en Adrían Dalmau | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht start tegen FC Emmen met Mark van der Maarel en Adrían Dalmau | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht start tegen FC Emmen met Mark van der Maarel en Adrían Dalmau

FC Utrecht start tegen FC Emmen met Mark van der Maarel en Adrían Dalmau
Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht neemt het vanavond vanaf 20.45 uur in de eigen Galgenwaard op tegen FC Emmen, de enige club in het Nederlandse betaald voetbal waartegen het nog nooit ook maar een punt behaalde. Na twee nederlagen op rij ligt er bovendien flink wat druk op de ploeg, zo weet ook trainer John van den Brom.

FC Utrecht neemt het vanavond vanaf 20.45 uur in de eigen Galgenwaard op tegen FC Emmen, de enige club in het Nederlandse betaald voetbal waartegen het nog nooit ook maar een punt behaalde. Na twee nederlagen op rij ligt er bovendien flink wat druk op de ploeg, zo weet ook trainer John van den Brom.

“We hebben enorme ambities binnen de club, maar hebben een pas op de plaats moeten maken”, zei Van den Brom vrijdagmiddag tijdens zijn wekelijkse perspraatje. “Dat is nooit leuk, maar dan weet je ook dat er extra druk op de volgende wedstrijd komt te staan. Aan ons om het tegen FC Emmen weer te laten zien en het om te buigen. Maar dan moeten we wel meer energie leveren dan in de uitwedstrijd bij FC Twente. We zijn goed vind ik, maar niet zo goed dat we een wedstrijd kunnen winnen zonder meer energie te leveren dan een tegenstander.”

Angstgegner

In de eigen Galgenwaard treft het FC Emmen, een ware angstgegner voor FC Utrecht. Voor zover je daarover al kun spreken, beide ploegen speelden pas twee keer in competitieverband tegen elkaar. Die duels werden allebei gewonnen door FC Emmen, dat vorig seizoen debuteerde in de Eredivisie. In Stadion Galgenwaard werd het 1-2, op de Oude Meerdijk won de ploeg van Dick Lukkien met 2-0.

Dit seizoen gaat het nog niet heel lekker met FC Emmen, dat alleen won van sc Heerenveen en verloor van FC Groningen, Ajax, Willem II en PEC Zwolle. Toch verwacht Van den Brom niet dat de tegenstander zich, zoals bijvoorbeeld VVV-Venlo drie weken geleden, zal ingraven in de eigen zestien. “Tenzij de trainer me voor de gek houdt. FC Emmen heeft daar de spelers ook niet voor en het is niet Lukkiens idee van voetbal. En zelfs als ze zo verdedigend als VVV spelen, wat ik niet verwacht, dan krijgen wij echt wel kansen. Kijk naar het Nederlands Elftal afgelopen week. Estland speelde ook heel verdedigend. Dan is het zaak om geduldig te blijven.”

Supermiddenveld

Van den Brom ziet na de verliespartijen tegen VVV-Venlo en FC Twente geen reden zijn ploeg helemaal om te gooien. Mark van der Maarel vervangt de geschorste Leon Guwara als linksback en ook Adrián Dalmau zal aan de aftrap verschijnen. Verder mag op basis met het gesprek met de trainer worden aangenomen dat FC Utrecht, net als tegen FC Twente, ook vanavond start met het ‘supermiddenveld’ dat bestaat uit Adam Maher, Bart Ramselaar en Simon Gustafson.

“Ook ik hoor en lees overal dat die drie niet samen zouden kunnen spelen, maar mij interesseert het niet wat anderen daarvan vinden”, zei Van den Brom gedecideerd. “Kijk, het moet beter en meer complementair aan elkaar worden. Maar ik vind het onzin om te zeggen dat je niet met drie van dit soort goede voetballers samen kunt spelen. Balans is daarin heel belangrijk en daar zijn we nu mee bezig. Want dat is wel een stap die we nog kunnen en moeten maken.”

Verwachte opstelling FC Utrecht: Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma en Mark van der Maarel; Adam Maher, Bart Ramselaar en Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Adrián Dalmau en Issah Abass

DUIC Sport blikte vrijdag eveneens vooruit op de wedstrijd met Mark van der Maarel, die zijn eerste minuten van het seizoen gaat maken. Ook de van een blessure teruggekeerde Sander van de Streek, die zijn plekje kwijt lijkt aan Ramselaar, verscheen voor onze camera. Bekijk de videointerviews hieronder.

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

1 Reactie

Reageren
  1. Walter

    Geen woorden maar daden NU!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).