FC Utrecht steviger op plek vier na zege bij Heerenveen | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht steviger op plek vier na zege bij Heerenveen | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht steviger op plek vier na zege bij Heerenveen

FC Utrecht steviger op plek vier na zege bij Heerenveen
Oussama Tannane maakte in het Abe Lenstra Stadion zijn eerste goal voor FC Utrecht. Foto: FCUtrecht.nl
Door een 2-3 zege op en bij sc Heerenveen heeft FC Utrecht zondag de vierde plek in de eredivisie steviger in handen gekregen. De ploeg van Dick Advocaat leidde bij rust al met 0-3, maar maakte het in de tweede helft onnodig spannend.

Door een 2-3 zege op en bij sc Heerenveen heeft FC Utrecht zondag de vierde plek in de eredivisie steviger in handen gekregen. De ploeg van Dick Advocaat leidde bij rust al met 0-3, maar maakte het in de tweede helft onnodig spannend.

Emil Bergström kopte FC Utrecht na een klein kwartier op voorsprong in het Abe Lenstra Stadion. De Zweed verving last-minute Timo Letschert, die tijdens de warming-up afhaakte, maar die late wijziging had geen invloed op het spel van de gasten. Integendeel.

Overlopen

Net als vorige week in het thuisduel met Heracles Almelo speelde FC Utrecht dominant en met veel drang naar de goal. De thuisploeg kwam er het eerste half uur totaal niet aan te pas en werd bij vlagen compleet overlopen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de score al snel opgevoerd werd.

Gyrano Kerk kreeg na 26 minuten de bal mee van Simon Gustafson, sprintte richting doelman Werner Hahn en schoot de bal hard en laag tussen de benen van de keeper door. Voor Kerk betekende dat alweer het vierde competitieduel op rij waarin hij scoorde. De laatste speler van FC Utrecht die dat lukte was Ruud Boymans.

Eerste goal Tannane

Na de 0-2 kwam Heerenveen wel iets beter in het spel, maar tot groot gevaar voor de goal van David Jensen leidde dat niet. Op slag van rust counterden de gasten via Oussama Tannane zelfs naar 0-3. De eerste treffer voor de huurling in dienst van FC Utrecht, een goal die hij uitgebreid vierde met ploeggenoten én wisselspelers.

Na rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor FC Utrecht, waarbij steeds meer nonchalance in het spel sloop. Desondanks had Heerenveen nog steeds weinig in te brengen tot Michel Vlap twintig minuten voor tijd met een machtige volley het verschil terugbracht tot twee. Toen invaller Pelle van Amersfoort vijf minuten later uit een corner zelfs 2-3 maakte, werd het toch nog spannend. Maar aan de score veranderde niets meer.

Met de twee uitzege van het seizoen verstevigt FC Utrecht de vierde plek in de stand. Doordat Feyenoord in de eigen Kuip verloor van Fortuna Sittard is het verschil met plek drie nu zeven punten. Zondag wacht in de eigen Galgenwaard het duel met Ajax, maar eerst gaan Advocaat en consorten donderdag op bezoek bij Feyenoord in de strijd om de TOTO KNVB Beker.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

2 Reacties

Reageren
  1. Wim Vreeswijk

    Hoewel de FC in een zeer volle Rotterdamse kuip moet spelen donderdag om 20.45 uur is Feijenoord zeer wisselvallig met winst op PSV, doch verlies van Fortuna. Ik hou het erop dat de FC door gaat voor de beker omdat zij net wat stabieler oogt. Ook het doelgemiddelde van Feijenoord vind ik ook niet veel beter dan de FC en de FC scoorde bij Telesport ook ruim voldoende met een gemiddelde van 6,5 per speler.

  2. Verbaasd

    Nee hoor. Plek vier is net zo stevig in handen als vorige week. Zowel AZ als Vitesse hebben ook hun wedstrijd gewonnen. Dus staat FC Utrecht nog steeds drie punten voor op die twee. Men is echter wel drie punten ingelopen op de nummer drie, Feyenoord.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).