FC Utrecht-supporters hangen spandoeken in de stad; ‘KNVB Maffia’ FC Utrecht-supporters hangen spandoeken in de stad; ‘KNVB Maffia’

FC Utrecht-supporters hangen spandoeken in de stad; ‘KNVB Maffia’

FC Utrecht-supporters hangen spandoeken in de stad; ‘KNVB Maffia’
Foto: Bas van Setten
Supporters van FC Utrecht hebben zaterdag op tientallen plekken in de stad spandoeken opgehangen met daarop de tekst ‘KNVB Maffia’. Aanleiding van de actie is het uitstellen van de wedstrijd tegen AZ.

Supporters van FC Utrecht hebben zaterdag op tientallen plekken in de stad spandoeken opgehangen met daarop de tekst ‘KNVB Maffia’. Aanleiding van de actie is het uitstellen van de wedstrijd tegen AZ.

FC Utrecht zou zaterdag tegen de Alkmaarders in de Galgenwaard de openingswedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen spelen. De KNVB heeft echter besloten om het duel uit te stellen, waardoor AZ zich kan voorbereiden op de voorrondes van de Champions League.

Fans van FC Utrecht zijn niet blij met dit besluit. Bovendien zijn er onlangs meerdere besluiten genomen die in het verkeerde keelgat van de supporters schoten. Zo is op sociale media een opsomming te lezen waarin ook het niet doorgaan van de herdenking van de tramaanslag en de bekerfinale worden genoemd.

De spandoeken hingen onder andere aan de Vaartscherijnbrug, Jansbrug, op verschillende plekken bij Stadion Galgenwaard, langs de Weg naar Rhijnauwen en bij de Venuslaan. Een groepje supporters is zaterdag ook naar de KNVB in Zeist gegaan. Daar hing ook een spandoek met een doodsverwensing aan KNVB-directeur Eric Gudde.

Respectloos

Korneel Evers, acteur, komiek en FC Utrecht-supporter, zegt het volgende over de actie: “Ik vond de actie met de doeken ‘KNVB maffia’ die verspreid werden sterk. Dat doek met Gudde wat onhandig, want dát wordt nu nieuws. Maar wat ik veel erger vind? Is geen minuut stilte houden na de tramaanslag. Dat was écht respectloos.”

Vanwege het uitstellen van het duel tegen AZ speelt FC Utrecht nu op 18 september de eerste Eredivisiewedstrijd. Dit is om 20.00 uur tegen VVV-Venlo.

MATCHDAY!?! Je kan onze wedstrijd uitstellen, onze hobby gaat altijd door!

Geplaatst door Utrecht Ultras19 op Zaterdag 12 september 2020

19 Reacties

Reageren
 1. Willem

  Wat heeft het gedrag van de knvb met de maffia te maken..?

 2. Katja

  Eerst Utrecht-Ajax uitgesteld vorig seizoen omdat Ajax zonodig moest verliezen in de CL, Geen bekerfinale, geen Europees voetbal vanwege ranglijst (met één wedstrijd minder gespeeld) en nu wedstrijd tegen AZ uitgesteld, ook al wegens CL.
  Moet je maar als club geen CL spelen, wat een onzin.

 3. Edwin

  @Willem, iets met niet meer van deze tijd, corrupt, oneerlijk, eenzijdig, georganiseerde wandaad. Maar dat past niet op dat spandoek.

 4. Engel van dienst

  KNVB vergelijken met maffia? Doodsverwensing aan KNVB-directeur Gudde? Alleen maar omdat je boos bent over een KNVB-maatregel?
  Graag wat meer beschaving.

 5. Bart

  Wat een treurig gedoe weer. Ben zo klaar met dat Calimero gedrag van de Utrecht supporters, altijd maar dat geouwehoer dat de grote boze KNVB en de grote clubs tegen ze zijn…

 6. Hunties

  Gezien de reactie van de fans. De heftigheid en het hysterische gedrag van de kleuter, lijkt het me volledig terecht dat het uitgesteld is.

  Als het de fans niet lukt om naar zichzelf te kijken en hun eigen aandeel in het restrictieve beleid dat heb ten deel valt. Dan is er nog een lange weg te gaan.

  Goed dat er geen gehoor wordt gegeven aan blèren en stampvoeten.

 7. vak K

  Ach…als niet voetballiefhebber of FC supporter snap je er idd niets van, hou dat ook zo!

  Wij Utreg supporters weten wel beter….

  Roodwitte groet.

 8. buurtbewoner

  volgende keer op de brommer naar Zeist jongens ipv je A4tjes hier op bruggen plakken?

 9. Anlies

  @Vak K: leg effe uit dan want snap er inderdaad geen jota van!

 10. Jos

  Er is door alle NL-clubs samen met de KNVB afgesproken dat NL clubs die Europees actief zijn extra rust krijgen; dit omdat het voor het gehele NL voetbal van onmisbaar belang is wanneer NL clubs ver komen in Europa, vanwege coëfficiënten, geld en tv-gelden. Indien Utreg Europees zou spelen had men ook extra rust gekregen. Utreg heeft zelf europese kansen laten liggen verleden seizoen. Als het op de laatste wedstrijd aankomt heb je het in de eerste plaats zelf laten liggen. Zelfs indien de in te halen wedstrijd ingehaald was had Utreg Willem 2 niet kunnen inhalen.

  Het beker seizoen is afgeblazen en als niet gespeeld beschouwd. Dat is een keus vd KNVB die ze mag maken, hoe kut ook.Iedere wilkekeurige club was hier even hard door benadeeld.

  1 vd redenen waarom Utreg geen topclub wil worden en relatief maar een matige aanhang heeft, alleen uit bepaalde buurten, komt door het enorme calimerogedrag van het voornamelijk tuigpubliek. Vak k laat weer typische hooligancomplotten zien. Heb je als volwassen kerel serieus niets beters om je druk over te maken? Zieligheid ten top. Zonder Frans v. S zou de FC ieder jaar rond de 15e plek eindigen. Pfff.

 11. vak K

  Nou Anlies,

  Als de knvb het vertikt om 1 minuut stilte te houden na de aanslag bij de 1e competitie wedstrijd van de FC gelijk na de aanslag dan heb je weinig empathie.

  Het uitstellen van de thuiswedstrijd tegen Abcoude Noord ( op hun verzoek) vanwege windkracht 3,wat Abcoude Noord zeer goed uitkwam en wij precies die wedstrijd punten tekort kwam om op een Europese plek te komen

  Het niet willen spelen van de bekerfinale, terwijl dat in heel Europa wel is gebeurd. Saillant detail, Gudde zijn oude club kreeg hierdoor zomaar 6.2 miljoen startgeld en een plek in de Groepsfase Europa Leauqe toe geworpen zonder ook maar enige financiële deling met de FC

  Door de stand zo te laten ( de FC dus 1 wedstrijd minder) kon Gudde zijn huisvriend ( van Geel van Willem 2 ) Europees worden ingeschreven .

  En na weken corona voorbereiding en notabene 3 weken na de loting van AZ Europees, kwam de knvb pas met de mededeling dat de thuiswedstrijd tegen Az was uitgesteld.

  Dus hier zit de frustratie Anlies, of is het Annelies?

 12. Jan

  Blijven tokkies die fc supporters; zie het verbranden van willem 2 spandoeken

 13. woutvr

  Lekker belangrijk

 14. Bill

  @buurtbewoner: Als je het artikel hebt gelezen weet je dat de Gilera uit de schuur is gehaald om naar Zeist te tuffen.

  En ja, een bagger actie van de KNVB natuurlijk. Alsof niet veel meer Europees spelende teams in deze situatie zitten, dat is topsport. Dus gewoon een aantal wedstrijden extra, dan niet piepen als het nu een te vol programma gaat worden.

 15. Gregor

  WIj zijn ook boos dat die bekerfinale niet doorging. 21 wedstrijden op rij ongeslagen, daar had Utrecht prima bijgepast. Ons is zilverwerk door de neus geboord. En voor de duidelijkheid, Gudde is geen Feyenoorder. Iedereen kotste deze man uit. Trojaans paard dat het hele stadion dossier om zeep heeft geholpen, dat heeft meer gekost dan die paar miljoen die we nu krijgen door Europees voetbal! Het is een incapabele bestuurder, ben het met de fans wel eens.

 16. paul

  watcorneelevers zei in zijn kollum bij een berg sportvoor bereiden?ze hebben de hele corona tid de tijd gehad!!was dat nietlang genoeg? het zal bij de tegen stander niet anders zijn!!dus dan de zwarte piet maar bij utrecht neer leggen……geen beker, geen europees voet bal suporters nog langer laten wachtenfc utrecht zijn we allemaal!!!!

 17. Cj

  Vergeet men ook even niet dat er meerder ax spelers meededen met jong oranje afgelopen week dit terwijl men zo uitdrukkelijk om rust en een goede voorbereiding heeft gevraagd ? en de Knvb notabele zelf in het belang van het Nederlands voetbal vindt om Europees te presteren ? Raar dat men dit dan alleen op Fc Utrecht van toepassing liet gelden en niet voor jong oranje ???!

 18. Bert

  Dus de supporters van een sport die wordt lauter draait om geld, sponsorcontracten en macht, is verbaasd dat de beslissingen worden genomen in het belang van het grote geld?

 19. G.H.

  De komiek vindt de doodsverwensing ‘wat onhandig’.

  Niet omdat er ook maar 1 vezel in z’n lijf zit die het afkeurt dat je iemand de dood in wenst, puur omdat zijn beleid je niet aanstaat.
  Nee, omdat je een besluit, niet eens door diegene in zijn eentje genomen maar door het gehele bestuur, ‘respectloos’ vindt.

  Dat is met enige goede wil (tragi)komisch te noemen, maar dat maakt je nog geen komiek.
  Het maakt je wél de belichaming van de primaire achterlijkheid die zo kenmerkend is voor dit soort voetbaltokkies. En waarvan het publiek geregeld een ‘voorstelling’ te zien krijgt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).