FC Utrecht tekent protest aan bij KNVB | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht tekent protest aan bij KNVB | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht tekent protest aan bij KNVB

FC Utrecht tekent protest aan bij KNVB

FC Utrecht heeft protest aangetekend tegen het besluit van de KNVB om twee wedstrijden te verplaatsen. Het gaat om de uitwedstrijd tegen Feyenoord en de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Rond die laatste wedstrijd had de club al een kinderevenement gepland. 

Het duel met Feyenoord stond op de planning voor zondag 11 maart, die tegen Groningen exact een week later. Op last van de voetbalbond zijn beide wedstrijden verplaatst. ‘We accepteren dit niet en gaan protest indienen bij de KNVB’, laat algemeen directeur Wilco van Schaik weten op de website van zijn club. ‘Zeker thuis willen onze supporters FC Utrecht op zondagmiddag 14.30 uur zien voetballen’, weet Van Schaik. ‘We hebben eigenlijk voor dit seizoen al te veel concessies gedaan om van dat vaste tijdstip af te wijken en gaan er dan ook alles aan doen om deze wedstrijden, met name de thuiswedstrijd tegen Groningen, te laten plaatsvinden op de zondagen dat ze stonden gepland.’ Rond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen had FC Utrecht bovendien een evenement voor kinderen gepland. ‘En een kinderfeest is natuurlijk niet haalbaar bij een avondwedstrijd. De KNVB wil er toch vooral zijn voor de families en de kinderen die naar de stadions komen? Dan moet ze ook daarnaar handelen. In elk geval leggen wij ons als FC Utrecht niet bij dit besluit neer’, aldus Van Schaik.

Ook het gebrek aan communicatie vanuit de KNVB stoort de bestuurder. ‘Wij zijn hierin in het geheel niet gekend en zijn dus totaal verrast. Ik ben dan wel betrekkelijk nieuw in de overlegwereld van het betaalde voetbal, maar het is toch uiterst merkwaardig, dat zonder enige ruggespraak een wedstrijd van ónze club in ons eigen stadion zomaar even wordt verzet.’

1 Reactie

Reageren
  1. Frank Zilver

    Het is niet toegestaan foto’s en teksten te gebruiken zonder toestemming van rechthebbende!
    Gaarne foto verwijderen of iig de juiste credits erbij zetten.

    http://www.adformatie.nl/nieuws/bericht//van-schaik-van-alta-naar-fc-utrecht

    onderaan het bericht staat foto: FC Utrecht

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).